Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
W czasie konferencji prasowej dot. opublikowania "raportu Millera" dziennikarz rozj🤬 system pytaniem:

- Czy państwo przeprowadziliście badania, które potwierdzają, że miękka brzoza jest w stanie przeciąć solidny kawał metalu? Jak ma się fakt brzozy do totalnej destrukcji samolotu?

Co usłyszawszy, Miller miał ochotę jebnąć z kolegami grupowego facepalma, jednak powaga sytuacji wymagała profesjonalizmu, więc życzliwie poradził dziennikarzowi, co ów powinien ze sobą począć.

podpis użytkownika

Moje hobby
Zgłoś
Konto usunięte 2011-08-03, 10:08 7
@ slowr a co powiesz o tych wszystkich samolotach które spadły lub musiały awaryjnie lądować po zderzeniu z ptakiem wielkości kury? Czy według ciebie rozmiary zniszczeń zależą od tego którą częścią ciała ptaszysko pacnie w samolot? I ostanie pytanie, czy nazywasz się Antoni Macierewicz?
Zgłoś
Konto usunięte 2011-08-03, 11:50 5
A pytanie do wszystkich mądrusiów - kiedy przyjmiecie do wiadomości, że aby zbadać katastrofę, to wypadałoby mieć materiał badawczy, czyli w tym wypadku wrak? Dla mnie te wszystkie komisje to o kant tyłka potłuc. Żyjemy w kraju, gdzie na teren jednostki GROM dziennikarz wchodzi przez płot, robi zdjęcia i wychodzi bez jakiejkolwiek interwencji ochrony, rząd dyma nas na każdym kroku podatkami, brakiem infrastruktury itp. a wy wierzycie w raporty

To dla was dowcip:
Stoi facet na wieżowcu z chęcią popełnienia samobójstwa. Nagle za plecami pojawia się koleś w kubraczku świętego Mikołaja i mówi do niego:
- Nie skacz! Spełnię Twoje życzenie jeśli tylko zrobisz to, o co Cię proszę.
- Ale ja nie mam po co żyć. Jestem bankrutem, żona mnie zdradziła, dzieci zginęły w wypadku. Skaczę!
- Mówię Ci nie skacz. Jak mi zrobisz loda, to wrócę Ci to wszystko! Przecież jestem świętym Mikołajem!
Koleś zgodził się, opierdziela gałę, Mikołaj pręży się i mówi pod nosem: Taki duży i w Mikołaja wierzy...
Zgłoś
kamil66 2011-08-03, 12:38
@up

A na c🤬j to badać!

Minęło prawie półtora roku a tutaj nadal taka p🤬lona dyskusja.

Dość. Dość, bo będzie k🤬a źle.
Zgłoś
Konto usunięte 2011-08-03, 13:25 2
@up bo poza politykami, którzy nas rąbali, zginęli tam także zwykli ludzie, którzy po prostu jechali oddać cześć swoim przodkom. Ich rodzinom należy się wyjaśnienie. Niestety spora część z rodzin tych, którzy zginęli w katastrofie, zrobiła sobie z tego walkę polityczno-medialną, którą już wszyscy wymiotują. Tyle, że trzeba pamiętać też o tej mniejszości normalnych.
Zgłoś
kamil66 2011-08-03, 15:25 3
Wyjaśnij więc wszystkim rodzinom fakt, że ich bliscy giną codziennie na polskich drogach w liczbie większej niż 96.
Z pewnością zostanie w tej sprawie powołana komisja.
Zgłoś
pakicito 2011-08-03, 16:34
Cytat:

Witamy kolegę z PiS'u.

dlaczego wyzywasz myslacych ludzi od "ludzi z pisu"?
moze sam jestes za zj🤬ym pisem, ale wstydzisz sie tego
kto mysli ten wie, ze kaczka wk🤬ila putina i ten ja zaj🤬, proste
Zgłoś
Konto usunięte 2011-08-03, 18:56
Teraz to tylko zrobią tak że większość społeczeństwa uwierzy w ten fałszywy raport i sprawa zostanie zapomniana. A mordercy będą chodzić wolno.
Zgłoś
LadyBergamoth 2011-08-03, 19:11 1
Ja p🤬lę, filmik był prosty: jeden typ zadaje zabawne pytanie, drugi mu zgrabnie i zabawnie odpowiada, a wy tu już zaczynacie drzeć flagi na gołych klatach w rytmie patetycznych melodii.

podpis użytkownika

Moje hobby
Zgłoś
clinton 2011-08-03, 21:19 2
o co im k🤬a biega z ta brzoza przeciez sie polamala i wybila z lotu tupcia i tyle gleba. miller dobrze mu wytlumaczyl, troche fizyki wystarczy (podstawowej!) 2 sprawa - "teorie spiskowe" jak slysze ze ruscy zaaranzowali takie cos to ja popuszczam klocka w majty ze smiechu a co dopiero ci ruscy co to ogladaja (swoja droga to wsty nam tacy ludzie przynosza a potem sie dziwia ze ci ruscy nas powaznie traktowac nie chca) k🤬a mac jakby ruscy chcieli zabic kaczora to by to zrobili tak ze skapnelibysmy sie dokladnie hmm niech pomysle = nigdy k🤬a! otruli by go jakimis dioksynami albo h🤬j wie czym dostal by raka i juz. maja sk🤬iele sposoby, caly wachlarz i lata doswiadczen, nie wiem jak by to zrobili ale oni wiedza i wiem napewno ze nie robili by tego w tak oczywisty sposob i jeszcze u siebie.. to byl wypadek zwykly

a jak ktos chce to mam przebiegi rozmow z kokpitow obu maszyn (casy i tupcia) sa podobne wygladalo to tak:

-mlody masz tu wyladuj sobie, bo my sie juz nalatali szkolen k🤬a nie ma a ja zapomnialem okularow zreszta i tak jest mgla
-tak jest panie pulkowniku
-no! to podawaj mi odczyty bo juz blisko jestesmy i zmniejsz predkosc k🤬a bo to nie ruskie manewry.... mirek(major) k🤬a gdzie te flaszki dla chlopakow?
- 120 m szybko opadamy panie pulkowniku, czy nie za szybko
-lec nie p🤬l, mirek k🤬... o j🤬y, patrz mlody jebnelismy po literacie przed startem a ten sk🤬iel zasnal haha, mirek wstawaj ty stary p🤬l....

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum

podpis użytkownika

..a ja mam na myśli ze ci zaraz zajebie.?!..
Zgłoś
Wojna:) 2011-08-03, 23:05 2
"Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana, potem spotyka się z gw🤬townym oporem, a na koniec traktowana jest jako oczywistość"
Arthur Schopenhauer

clinton napisał/a:

k***a mac jakby ruscy chcieli zabic kaczora to by to zrobili tak ze skapnelibysmy sie dokladnie hmm niech pomysle = nigdy k***a! otruli by go jakimis dioksynami albo h*j wie czym dostal by raka i juz. maja sk***iele sposoby, caly wachlarz i lata doswiadczen, nie wiem jak by to zrobili ale oni wiedza i wiem napewno ze nie robili by tego w tak oczywisty sposob i jeszcze u siebie.. t

Fajnie to brzmi, a jeszcze lepiej brzmi kiedy po dodaniu paru słów mamy wynik równy 96 osób, i jeszcze dwie komisje udowadniające, że to wina pilotów. Co by nie słuchać tego wszystkiego dopowiem tylko- pożyjemy, zobaczymy Swoją drogą ogarnij bajerę trochę bo tego się czytać nie da.
Zgłoś
~Faper Noster 2011-08-04, 14:33 1
Moim skromnym zdaniem, raport sam w sobie zbiera jedynie oczywiste oczywistości do kupy i przedstawia je w sposób przekrojowy. To ze piloci byli c🤬jowo szkoleni jest faktem, jak również to, że nie korzystali z urządzeń w sposób prawidłowy, że wieża nie podała tych informacji co powinna, itd itp.
Żadna z tych okoliczności sama w sobie nie jest bezpośrednią przyczyną Kwatastrofy, jednak kazda sie do niej przyczyniła w jakiś tam sposób.
To że przebadany materiał był niekompletny, w żaden sposób nie umniejsza wagi poczynionym ustaleniom. Być może przebadanie wraku czy jakichś tam urządzeń które się nie zachowały przyniosłoby nowe wnioski, jednak z pewnością nie zmieniłyby one ustalonych już faktów co do szkolenia pilotów, użytych urządzeń czy przeprowadzonych rozmów.

Wniosek- nie należy raportu kwestionować, należy go jedynie uzupełnić w oparciu o niedostępne dotąd materiały.

podpis użytkownika

21 = 3 * 7
Zgłoś
clinton 2011-08-04, 16:31
@wojna:)

wybacz forme ale to sadol, tu nie jest zabronione klniecie, jakbym chcial czytac cenzuralne wypowiedzi to zalozyl bym konto na JM albo gdziestam. to jest moja strefa wolnosci w ktorej nikt mi nie prawil uwag (tego typu oczywiscie). tez pracuje na pokladzie stad tak swojski stosunek do calej sytuacji, tak jest naprawde uwierz. pozdro

podpis użytkownika

..a ja mam na myśli ze ci zaraz zajebie.?!..
Zgłoś
pakicito 2011-08-14, 10:04
Cytat:

"teorie spiskowe" jak slysze ze ruscy zaaranzowali takie cos to ja popuszczam klocka w majty ze smiechu a co dopiero ci ruscy co to ogladaj

mi sie smiac chce jak widze takich tepych c🤬jow xd
Zgłoś