👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:16

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

ciut historii
to nie biblia jaka znamy tylko wersja krola jerzego (krol kosciola anglikanskiego tak dla przypomnienia) ktorego potomkiem jest krolowa Elzbieta sprawujaca obecnie władze w Kosciele anglikanskim (nie mylic z protestanckim choc wiele maja wspolnego). Biblia KK jest zupelnie inna tak by the way. i nie ma tresci typu "bog zesłał na kraine Anglów króla ktory ma sprawować władze po wsze wieki)

ja mam opinie taką żeby przeczytać zanim się będzie miało opinie

pakicito napisał/a:
ta ksiega jest stworzona po to by manipulowac baranami
na dodatek z pisu...
A ja nie rozumiem o co chodzi, niech ktoś po polsku napisze to i ja podzielę się z wami moją opinią.
Warto by już napisać ostatnią część trylogii. Niestety była by to tragikomedia.

Sporo bohaterów, ciekawe zwroty akcji, zakończenie tak jakby niepełne. Czekam na kolejne części i ewentualnie ekranizację.

@up to jest raczej najczęściej ekranizowana książka w historii.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie