Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BeardedBastard 2023-08-15, 17:27
Do domu sobie weź na swoje utrzymanie,baranie.Nie,won.
Zgłoś
mar173 2023-08-15, 17:40
ta to może nałożyć cyc silikon i nikt się nie skapnie
Zgłoś
takamahi 2023-08-15, 17:47 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
neo001 2023-08-15, 17:53 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
takamahi 2023-08-15, 17:57 3
neo001 napisał/a:

Wyeliminuj przejmowanie emerytury po homo małżonku, oraz możliwość adopcji dzieci i masz moją zgodę.

Adopcja tak - masz rację. Czym skorupka za młodu... Jestem przeciw.
Natomiast emerytury nie, dwoje ludzi jest w stałym związku, zarabiają, płacą podatki (inaczej nie mieli by emerytur lub mieli by głodowe), Nic mi do ich emerytury. I w zasadzie nikomu innemu poza nimi.
Zgłoś
konto usunięte 2023-08-15, 19:04
Zgłoś
yosiek4 2023-08-15, 19:38 3
Oglądam to codziennie w UK i wcale to tak nie wygląda grube lochy pysk cały zasłonięty a nawet jak by ktoś się skusił na taka albo jak trafi się jakaś o lepszej figurze to zaraz wyleci za nią 10 mohamedów bo przecież ona jest już czyjąś żoną od 12 roku życia....
Zgłoś
neo001 2023-08-15, 20:25
takamahi napisał/a:

Adopcja tak - masz rację. Czym skorupka za młodu... Jestem przeciw.
Natomiast emerytury nie, dwoje ludzi jest w stałym związku, zarabiają, płacą podatki (inaczej nie mieli by emerytur lub mieli by głodowe), Nic mi do ich emerytury. I w zasadzie nikomu innemu poza nimi.

Więc mojej zgody homo pedały i lezby nie mają! Przywilej przejęcia 80% pensji współmałżonka powinien dotyczyć tylko rodzin posiadających dzieci, bo ktoś przez x lat musiał się nimi zajmować. W przypadku homo nie ma mowy o dzieciach, więc ten przywilej jest zbędny.
Jeśli uważasz że pedał może utrzymywać innego pedała nieroba i po(prawdopodobieństwo jest małe) osiągnięci wieku emerytalnego nierobowi ma się należeć 80% emerytury pedała pracującego, toś sam pedał!
Zgłoś
piterpiotrek 2023-08-15, 20:32
jestem jak najbardziej za przyjazdem młodych emigrantek
Zgłoś
takamahi 2023-08-15, 21:06 3
neo001 napisał/a:

Więc mojej zgody homo pedały i lezby nie mają! Przywilej przejęcia 80% pensji współmałżonka powinien dotyczyć tylko rodzin posiadających dzieci, bo ktoś przez x lat musiał się nimi zajmować. W przypadku homo nie ma mowy o dzieciach, więc ten przywilej jest zbędny.
Jeśli uważasz że pedał może utrzymywać innego pedała nieroba i po(prawdopodobieństwo jest małe) osiągnięci wieku emerytalnego nierobowi ma się należeć 80% emerytury pedała pracującego, toś sam pedał!

Widzisz gościu, i między innymi przez takich ludzi jak ty ten kraj nadal jest popieprzonym siedliskiem absurdów. Patrz na swoją emeryturę i o nią dbaj.
Po co interesujesz się emeryturą innych? Nie pisz że z twoich składek będzie płacona bo tak samo twoja będzie płacona ze składek innych. Także to nie argument, jedynie cecha systemu emerytalnego. Dodatkowo w głupi sposób generalizujesz co pokazuje tylko fakt że w ogóle nie przemyślałeś problemu.

Osoba przejmująca 80% emerytury partnera/partnerki może być:

- nierobem jak sugerujesz z własnego wyboru - co zdarza się bardzo rzadko, choć w tradycyjnych rodzinach hetero po wprowadzeniu 500 + to zjawisko przybiera znacznie na sile. Związków homo może i dotyczy ale jestem pewien że w mniejszym stopniu, o ile w ogóle.

- nierobem w wyniku wypadku lub choroby, tu trudno kogoś o to winić. odrobina empatii jest potrzebna i zrozumienia też.

- zwykłym ciężko pracującym człowiekiem ale mniej zarabiającym w związku z czym 80% emerytury partnera może być korzystniejsze niż 100% emerytury własnej.

Nie można zakazać przejmowania 80% emerytury partnera w związkach homo, jeżeli na małżeństwa homoseksualne się zezwoliło z prostej przyczyny, to jest dyskryminacja na tle orientacji seksualnej, a to jest po prostu złe.

Można jednak tego zakazać nierobom z wyboru. Jeżeli ktoś nie ma orzeczenia o niepełnosprawności czyli jego stan zdrowia pozwala na podjęcie pracy zarobkowej a mimo to jej nie podjął i żył z socjalu to można zakazać przejęcia 80% emerytury zmarłego partnera/partnerki.

Po głębszym zastanowieniu chętnie bym tego zakazał. Jednak wątpię czy uderzyło by to w tą grupę społeczną w którą chciałbyś żeby uderzyło.

Ostatniego zdania twojej wypowiedzi nie skomentuję jakoś wylewnie, taka umysłowa ameba jak ty pewnie i tak by nie zrozumiała, że poglądy na system emerytalny nie czynią z człowieka pedała.
Zgłoś
Moncler2115 2023-08-15, 21:09 1
Zgłoś
0dbytBiskupa 2023-08-15, 21:15 4
Zgłoś
Rasael 2023-08-15, 21:55
Podsumowując większą część komentujących:

Na szczęście z powodu rujnowania służby zdrowia PISiory tracą coraz więcej moherów.
Zgłoś
takamahi 2023-08-15, 21:57 1
Zgłoś
Rasael 2023-08-15, 22:16 1
goral__ napisał/a:

nie

Widzę że PISiorskie służby nadal inwigilują portale. Ciekawi mnie czy jesteś dumny z tych sztucznie wygenerowanych piw, bo to tak jakbyś r🤬ał żonę cudzym fajfusem - może kogoś to kręci, ale dla mnie to żałosne.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem