Podobno w jednym z okręgów, członek komisji miał atak serca...
.
.
.
.
.
Po tym jak ktoś niespodziewanie wszedł do lokalu
100 milionów zmarnowane, frekwencja 7 %. A wystarczyło zapytać obywateli czy chcemy przyjmować arabskich imigrantów i mieć za parę lat zamachy podczas meczu na Stadionie Narodowym albo pod Pałacem Kultury.
Głosować na Kukiza, p🤬lić w necie jaki to on bojownik o lepszą Polskę i nie pójść głosować w referendum w sprawie JOWów... Czy w Polsce żyje taka masa debili?
Jaka była kampania społeczna przed tym referendum? Żadna. Czemu? Aby władza mogła później powiedzieć, że referendum to zły pomysł, bo społeczeństwo nie jest zainteresowane wyrażaniem własnych poglądów i tylko 100 baniek poszło się j🤬. Media to wielka siła i jeśli milczą na jakiś temat, to znaczy, że to się nie dzieje.
podpis użytkownika
At my signal unleash the shitstorm.
z................x
2015-09-07, 14:20
@nowynick
owszem, żyje. moim zdaniem kukiza powinni pokazywać jak najczęściej - powinien być zapraszany na wywiady, odczyty i debaty i to nie przeciwko jakiejś tępej k🤬ie dziennikarskiej, która jedyne co potrafi to wpadać w słowo i p🤬lić bez sensu, jak to miało ostatnio miejsce w tv republika, bo na tle tej tępej szmaty ten podrzedny muzyk wychodzi na intelektualistę, ale na debaty z normalnymi ludźmi. może wtedy ludzie zobaczyliby, że to debil. ostatnio bardzo podobała mi się debata w tvp na temat jowów, gdzie każdy z zaproszonych miał tytuł co najmniej doktora. ogrom wiedzy i obycia jaką ci ludzie dysponowali był imponujący i naprawdę przyjemnie się oglądało. jeden z doktorów świetnie podsumował dyskusję w Polsce na temat jowów: PO mówi, że nie chce jowów, ale system niemiecki a PiS mówi, że chce jowów, tak jak w systemie niemieckim.
a wracając do pana k.: niestety ludzie to też debile i lubią jak mówi im się coś, co już wiedzą, jest się wk🤬ionym tak jak oni i p🤬li o patriotyzmie. tak można wytłumaczyć poparcie dla tego idioty.
G................D
2015-09-07, 14:40
nic dziwnego specjalnie te stare c🤬je się nie zgodziły na połączenie z wyborami żeby w okresie wakacyjnym była mniejsza frekwencja,szczury się ratują jak mogą...
Świadomie wybrali taki h🤬jowy termin, bo wiedzieli, że nikt nie przyjdzie. A tak są czyści, bo wynik referendum przy wyborach parlamentarnych mógłby być ciekawy i JOWy mogły by przejść
podpis użytkownika
Doskonały i nieomylny inżynier to taki, który unika drobnych błędów na drodze do wielkiej katastrofy.
Głupie, polskie, tępe h🤬je. Wszystkim co nie byli aby pokazac rządzącym że nam zależy, że chcemy mieć głos h🤬j w dupe i j🤬 dalej za marne grosze niż zacząć robić cos w strone lepszego jutra. Nie pozdrawiam bo polski lud to h🤬je bez ducha walki.
Cytat:
Głosować na Kukiza, p🤬lić w necie jaki to on bojownik o lepszą Polskę i nie pójść głosować w referendum w sprawie JOWów... Czy w Polsce żyje taka masa debili?
jak widać masa, bo aż ok 92%
Ale tutaj kampania nie ma nic do rzeczy, ludzie i tak wiedzieli, że jest referendum. Ja nie poszedłem świadomie, bo póki się całkowicie nie zmieni świń przy korycie, to JOWy nie są żadną zmianą, a tak przynajmniej dałem do zrozumienia, że sram na ten rząd i ich referendum. Komorowski ogłosił je tylko dlatego, żeby kukizowców zgarnąć na swoją stronę w wyborach prezydenckich.
podpis użytkownika
Gdyby socjaliści rozumieli ekonomię, nie byliby socjalistami.
Nie wiem co ludzie mają we łbach popierając Kukiza i te jego zj🤬e JOWy. Lubię Kukiza jako wokalistę, ale z tymi JOWami ludziom tylko w głowach p🤬li.
P.S. Głosowałem na NIE dla JOWów.
podpis użytkownika
Dulce et decorum est pro patria mori.
Prefiero morir de pie que vivir siempre arrodillado
"Jesteśmy antykapitalistami, antykomunistami, wierzymy w państwo narodowe."
@pve11
czy referendum cos zmieni czy nie to polacy mieli dać znać rządowi że chcą k🤬a mieć prawo głosu i demokracji obywatelskiej. Poj🤬i co tak myślą jak ty, zaszufladkowani. Dajcie maść, bo sie mocno wk🤬iłem
szklanka napisał/a:
@pve11
czy referendum cos zmieni czy nie to polacy mieli dać znać rządowi że chcą k🤬a mieć prawo głosu i demokracji obywatelskiej. Poj🤬i co tak myślą jak ty, zaszufladkowani. Dajcie maść, bo sie mocno wk🤬iłem
Chcę mieć prawo głosu w sprawie imigrantów. I co? A no c🤬ja, mają w dupie moje i 80% Polaków zdanie. Ale wszystko łykacie, rząd PO "zafunduje" wam referendum, to na pewno chce żebyście mogli zmienić coś ważnego w Polsce. Jakkolwiek byś na te pytania nie odpowiedział, to nie zmieniłoby to NIC.
podpis użytkownika
Gdyby socjaliści rozumieli ekonomię, nie byliby socjalistami.
Te referendum miało i było c🤬ja warte. Co te pytanie miały zmienić? Jowy to gówno, temat c🤬jowy, bo i tak ci co głosują, będą prawdopodobnie dalej głosować na te same "partie". Finansowanie partii? Przecież jak nie dostaną kasy, to będą więcej brali na lewo, a w przypływie inwencji zlikwidują słowo łapówka, korupcja i podrzucą pod lobby. Działanie na korzyść podatnika w ramach wątpliwości ? Otwarta furtka pod przewały polityczne i ukłon dla koncernów i grup zorganizowanych (a zwykły człowiek i tak będzie j🤬y w dupę). Te pytanie miały paść, by pokazać jakie to po jest "demokratyczne". Ale jak by były pytania ,które podały pis (nie jestem za nimi), lub np. likwidacji przywilejów poselskich, sądowych,nadmurówek; ścięcie im płac, redukcja ilości posłów w sejmie, wraz z likwidacją senatu, opodatkowanie zagraniczne koncerny, przyjęcie imigrantów (jak już ktoś wspomniał), w nawiązaniu polityka azylowa wraz z kilkoma opcjami i inne to wtedy frekwencja by była.