W pierwszym rzędzie klęczy matka i zdrowaśki odmawia
Fajnie, tak samo bawią się ruscy
Niech się cieszą, stosu nie postawili i jakieś laski z kolorowymi włosami czy tam większą brodawką nie "zbawiali"
Fajne szambo kościelne, brakuje tylko trzepiących kapucyna ministrantów.
"Będą to rekolekcje miejskie dla uczniów toruńskich szkół ponadpodstawowych. Ich hasłem przewodnim będzie wezwanie WAKE UP (czyli obudź się)"
Mi tam się podoba, co prawda to tylko część z całego przedstawienia, ale czytając informację można się domyśleć przekazu. Nie rozumiem durniów powyżej, w końcu kościół stał się choć trochę nowoczesny, a im się nie podoba. Jest staroświecki, też źle. Jak by to była tęczowa impreza to byście klaskali, aż by wam zwieracze puściły.
Sytuację takie jak na filmie dzień w dzień widzę na sadolu i często w weekend na mieście, nic nadzwyczajnego, ani szokującego.
Tak zwane samozaoranie kościoła

A potem sie dziwią że ludzie odwracają się od kościoła
Jak byłem dzieckiem i nastolatkiem to wierzyłem, ale po odcięciu się od tej sekty wyleczyłem się całkowicie z całej tej wiary. Teraz jako dorosły i zdrowo myślący człowiek dziwie się, ze ludzie w ogóle traktują te instytucje poważnie. Trzeba mieć naprawdę mózg zalany gównem i betonem, zeby tkwić w organizacji, gdzie pedofilia jest norma a wszystko kręci się tylko wokół pieniędzy i władzy.
polskie gówno w pełnej krasie. Dlatego ten rozmowdlony prawacki gównostan zawsze będzie kloaką Europy.
Heliar napisał/a:
"Będą to rekolekcje miejskie dla uczniów toruńskich szkół ponadpodstawowych. Ich hasłem przewodnim będzie wezwanie WAKE UP (czyli obudź się)"
Mi tam się podoba, co prawda to tylko część z całego przedstawienia, ale czytając informację można się domyśleć przekazu. Nie rozumiem durniów powyżej, w końcu kościół stał się choć trochę nowoczesny, a im się nie podoba. Jest staroświecki, też źle. Jak by to była tęczowa impreza to byście klaskali, aż by wam zwieracze puściły.
Sytuację takie jak na filmie dzień w dzień widzę na sadolu i często w weekend na mieście, nic nadzwyczajnego, ani szokującego.
Gdybyśmy zobaczyli coś takiego w lewicowym wykonaniu też byśmy mówili że poj🤬i, Ty z kolei bronisz tego gówna i doszukujesz się jakiś wartości bo to twój p🤬lony kościółek. Mało tego! Gdyby to było lewicowe przedstawienie to luz bo te popaprańcy tak mają ale to jest w kościele! buaahaha laska z gołą dupą lata po kościele a ten to chwali
crookla napisał/a:
Gdybyśmy zobaczyli coś takiego w lewicowym wykonaniu też byśmy mówili że poj🤬i, Ty z kolei bronisz tego gówna i doszukujesz się jakiś wartości bo to twój p🤬lony kościółek. Mało tego! Gdyby to było lewicowe przedstawienie to luz bo te popaprańcy tak mają ale to jest w kościele! buaahaha laska z gołą dupą lata po kościele a ten to chwali
Gzie ty tam widzisz gołą dupę ?? ekran masz za mały, to byś chociaż opis przeczytał z linków. Dowiedział byś się jaki był przekaz tej szopki i byś zrozumiał, ale nie słowo kościół wywarło ucisk na zwojach mózgowych i już każda inna informacja została zablokowana.
A może jest tak, że tępi, głupi ludzie nie rozumieją przekazu. Często w muzyce rockowej, metalowej pojawiają się bluźniercze teksty, teledyski , obrazy pokazujące śmierć, gw🤬t, morderstwa, wojny, rozczłonkowane ciała, i całe zło tego świata, jednak mają one na celu ukazanie zła jakie jest naprawdę, i aby się przed nim strzec, wystrzegać, bronić, chronić, a nie to aby brać przykład do naśladowania. Problem w tym, że obecnie w lewackiej ideologi nie ma pojęcia ZŁA, całe zło zostało zamienione na odmienność, że wszyscy musimy tolerować ludzi odmiennych, innych, w tym i złych, młodzież często nie rozumie że wyrządza komuś krzywdę, kiedy młody człowiek kogoś zamorduje, zdaniem lewactwa, on się "wyraził", to jest jego naturą, i powinniśmy próbować go zmienić. Kościół Katolicki uchodzi za stajnię bezbronnych owieczek, że co niedziela zbierają się tam modlące słabe wątłe "p🤬deczki", do Jezusicka i Maryjieńki, a kiedy ktoś zrobił przedstawienie ukazujące ZŁO!! To wielka afera. Niestety, nie tylko Nergal ma wyłączność na to aby przerażać, aby budzić wstręt. Zło jest złem, i nie ważne jakbyśmy chcieli przemilczeć, odwrócić wzrok, ignorować, zło się odbywa każdego dnia, na naszych oczach, przechodzimy obok ZŁA obojętnie, nie zwracamy uwagi, udajemy że go nie ma, a ono jest i nas drąży. AVE!