Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
eligurf 2013-03-07, 12:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-03-07, 12:02
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
smoke86 2013-03-07, 12:10 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 12:58
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 13:28
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 13:39
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-03-07, 13:49
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 13:50 4
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 14:11
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 14:12
@trippers napisałem tylko tyle, że większość Polaków to Katolicy i mają prawo wierzyć w co chcą, i to ich pieniądze idą na Kościół, nie ateistów którzy są w mniejszości, a ateiści by im zabrali te pieniądze na inne cele, jak jesteście ateistami to się odwalcie od innych religii, żyjcie sobie po swojemu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 14:39
@Ork.Fajny
89% dorosłych polaków chce religii w szkole- potrzebne źródło!
Myślisz, że ludzie nie woleliby nauczania w salkach katechetycznych przy kościołach?? Tam chodziłyby tylko te dzieci, które realnie chcą, bez zajmowania cennego czasu w szkole. I dlaczego sługa boży ma mieć płacone za nauczanie religii, w biblii jest jasno, że mają robić to " za darmochę"
Przejrzyj budżety miast, a zobaczysz dotacje do różnych katolickich obchodów. Ostatnio było o tym nawet całkiem głośno (Zielona Góra i orszak trzech króli- wprost, Droga krzyżowa w Solkwinie- www.mmszczecin.pl) dopłacanie nawet do lekcji religii w przedszkolach- tygodnikpodhalanski.pl, to jest tylko kilka przykładów z calej masy.

Ja nie mówię, a raczej nie piszę, że za 1,5 mld zbuduję wam USA, ale twierdzę, że Polska nie może sobie pozwolić na wypierniczanie takiej kasy w błoto.

Przepraszam, w takim razie z tym 7.30 gr, nie doczytałem, za późno się dołączyłem przeleciałem pobieżnie.

Ależ ja właśnie tego chcę i pragnę!! Państwo nie powinno zabierać obywatelom tyle ile zabiera teraz! Ale by obniżać podatki, trzeba ciąć wydatki, spłacić zadłużenie inaczej nic się nie zmieni. Skoro dla was 1,5 mld zł to drobne, to jak na boga chcecie doprowadzić do obniżenia opodatkowania. Właśnie takie niepoważne i nieodpowiedzialne zachowanie jak wasze doprowadziło do tego, że teraz mamy tak gigantyczne opodatkowanie.

@meterix

"i to ich pieniądze idą na Kościół, nie ateistów którzy są w mniejszości"

Właśnie, że nasze idą w tym samym stopniu co wasze!! Ba obecny odpis 0,5% Podatku na kościół powoduje, że wasze obciążenia podatkowe mogą być o 0,5% mniejsze niż osób niewierzących.

Podsumowując: nasze podatki idą na wasze kościoły, a wy w zamian macie prawo przeznaczyć 0,5 % swojego podatku na kościół, podczas gdy my nie możemy zdecydować nad przekazaniem swojej części podatku na np. organizacje humanistyczne, cele naukowe, czy inne stowarzyszenia??

Nikt wam nie zabrania wierzyć w co chcecie, ja domagam się racjonalizowania wydatków, ograniczenia zbędnych przywilejów, bo nigdy nie wyjdziemy ze spirali nadmiernych obciążeń budżetowych, a jednym z wymaganych ku temu kroków, jest skończenie z finansowanie kleru. Tak samo jak likwidacja przywilejów emerytalnych, szybsze zrównanie wieku emerytalnego, odchudzenie administracji, liberalizacja prawa gospodarczego, zmiana zasady funkcjonowania aparatu skarbowego, itd, itp.

Jesteśmy w takiej sytuacji gospodarczo- budżetowej, że szczytem nieodpowiedzialności jest twierdzenie, jakoby 1,5mld zł nikomu nie robiło różnicy.

Nikt wam nie zabrania wierzyć w co chcecie, ja domagam się racjonalizowania wydatków, ograniczenia zbędnych przywilejów, bo nigdy nie wyjdziemy ze spirali nadmiernych obciążeń budżetowych, a jednym z wymaganych ku temu kroków, jest skończenie z finansowanie kleru. Tak samo jak likwidacja przywilejów emerytalnych, szybsze zrównanie wieku emerytalnego, odchudzenie administracji, liberalizacja prawa gospodarczego, zmiana zasady funkcjonowania aparatu skarbowego, itd, itp.

Jesteśmy w takiej sytuacji gospodarczo- budżetowej, że szczytem nieodpowiedzialności jest twierdzenie, jakoby 1,5mld zł nikomu nie robiło różnicy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 14:41
@up ja miałem religię w slkach katechetycznych przy kościele, co ma jedno do drugiego? Jakby coś robił za darmochę to z czego miałby żyć? Nie wszystkie pieniądze mogą być wydawane tak jakby się chciało, ja na przykład mam głeboko w dupie polską piłke nożną, ale nie mówie aby przestano ją dotować bo wielu ludzi jest tym zainteresowanych, więc czemu niby jakaś mniejszość miała decydować o tym na co idą moje pieniądze, może chce aby Kościół dostawał ich część, większość Polaków tego chce, jak Ci się nie podoba to wybierz sobie inny kraj.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-03-07, 14:41
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 15:00
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 15:13
Cytat:

bo z lekcje religii nie są wartością dodaną w gospodarce. To są bezproduktywna miejsca pracy, które są pasywami.

Tak samo jak wszystkie inne lekcje w szkołach średnich i podstawowych, trudno wycenić nauczanie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem