Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-03-07, 15:49
Realna ilość katolików to tyle ile wychodzi podczas liczenia w kościołach (raz czy dwa razy do roku, nie pamietam już). Taka tyko dygresja, bo jak widze liczby w granicach 90% to mi się śmiać chce.
echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120702/POWIAT0305/120709940
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 16:11
@ up up
kompletnie się nie zgadzam! Porównywanie religii do takich lekcji jak Matematyka, Historia, Biologia, Chemia jest nie na miejscu. Nauczanie Religii można porównać do lekcji latania po Red bullach.
Zgłoś
smyndryl 2013-03-07, 16:20 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-03-07, 16:26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 16:43
trippers napisał/a:

@ up up
kompletnie się nie zgadzam! Porównywanie religii do takich lekcji jak Matematyka, Historia, Biologia, Chemia jest nie na miejscu. Nauczanie Religii można porównać do lekcji latania po Red bullach.

Do takich przedmiotów może i nie, ale po co mi była muzyka, WOK ? Też aby dowiedzieć się czegoś co później nie będzie skutkowało jakim kolwiek zarobkiem, ale wiedza to wiedza, również na religii można nauczyć się o innych sprawach nie tylko o Bogu np. o życiu ludzi w tamtych czasach czy o moralności, odpowiedzialności.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 16:49
@up
Git, tylko zamieńmy religie na lekcje religioznawstwa! I niech to prowadzi osoba świecka, dajmy pełen obraz młodzieży.

Co do muzyki i tym podobnym, to ja w ogóle jestem zwolennikiem, by uelastycznić system edukacji i dać większy wybór do modelowania profilu szkolnego dla uczniów. To już nie są czasy, gdzie każdy powinien wiedzieć wszystko na każdy możliwie głupi temat, pozwólmy kształtować się umysłom w konkretnych kierunkach. Niech sami decydują!
Zgłoś
smyndryl 2013-03-07, 16:55
Arashelu, a gdzie ja się ośmieszyłem powiedz proszę. Jestem zwykłym człowiekiem, który wierzy w Boga, ale odrzuca Kościół kat. Nie potrzebuję pośredników między mną a Panem, jeśli chcę z Nim porozmawiać robię to sam, bez gapienia się w monstrancję jak w złotego cielca.
Nie chciałem podejmować dyskusji, bo czytając Twoje posty pod ksywka Arashel wyciągnąłem wniosek, że Ciebie nie da się przegadać. W Twoich wcześniejszych wypowiedziach parę razy pojawiło się miasto Wrocław, jesteś z Wro? To może jak normalni ludzie spotkamy sie na piwku i wtedy podyskutujemy? Może ja Ci rację przyznam, może w którymś punkcie Ty zgodzisz się ze mną?
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 17:21 1
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-03-07, 17:56
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 18:08
Ork.Fajny to Arashel? Faktycznie kogoś mi przypominał ten przerost formy nad treścią i absurdalne wynurzenia.
Zgłoś
smyndryl 2013-03-07, 18:18
Zgłoś
marna 2013-03-07, 18:47
że też wam się chce takie elaboraty pisać
Zgłoś
kaczor10130 2013-03-07, 19:16
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-07, 20:22
O, widzę, że dużo ciekawych ludzi, co krzyczą najgłośniej jest z 71 Doobrze, bardzo dobrze, Lower Silesia górą

Co do kościołów to okradają państwo Polskie na potęgę, ale i tak słabiej niż za PiS kiedy to dostawali po 20 milionów na odwierty w trybie ekspresowym...

Kościoła nie lubię, ale jako tako trawię (w końcu to on obalił komunę ) ale już kult JP2 to mnie o torsje przyprawia.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem