📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:44

Nie wiem czy wiecie drodzy gimbo-walczący-ateiści, ale kościół katolicki nie kwestionuje ewolucji ani tego że istniały dinozaury a Jezus w przeciwieństwie do Spidermana jest postacią historyczną

Zarówno Jezus jak i Spiderman umarli walcząc ze swoimi największymi wrogami (Jezus-grzech, a Peter Parker-Dr Ock). Jezus był torturowany przed śmiercią, świadomość Petera Parkera została przeniesiona do umierającego ciała dr Octopusa, w którym to ciele Spiderman cierpiał. Obaj przed śmiercią zostali aresztowani. Obaj po śmierci ich ciał toczyli jeszcze walkę ze złem poza naszym światem.
Przypadek?
Przypadek?

Przecież wiadomo, że chrześcijanie nagradzali w średniowieczu np. za teorie heliocentryczne, popierali w pełni teorię ewolucji i byli za rozwojem praw np. wolnością słowa, równouprawnieniem itp.
Ciekaw jestem czy byś był na tyle mądry i odważny, żeby to powiedzieć kilkaset lat temu.
A teorie ewolucji i to nieoficjalnie w części poparto dopiero po setkach lat - widać jak powolna w zmianie poglądów jest religia. Przy okazji ze świata znikło w kupach popiołu mnóstwo światłych ludzi, których geny przepadły, a zostały na ogół przestraszone ciemne religijne poczwarki, co to nie potrafią samodzielnie myśleć.

cocaine.animals napisał/a:
kościół katolicki nie kwestionuje ewolucji ani tego że istniały dinozaury
Ciekaw jestem czy byś był na tyle mądry i odważny, żeby to powiedzieć kilkaset lat temu.
A teorie ewolucji i to nieoficjalnie w części poparto dopiero po setkach lat - widać jak powolna w zmianie poglądów jest religia. Przy okazji ze świata znikło w kupach popiołu mnóstwo światłych ludzi, których geny przepadły, a zostały na ogół przestraszone ciemne religijne poczwarki, co to nie potrafią samodzielnie myśleć.

Dlaczego ateiści tak bardzo srają się ze swoim niewierzeniem? To jakaś nowoczesna forma dodania sobie kilku cm w majtkach lub obwodzie biustu? A może jakieś XP Wam za to wzrasta?
Za sto lub więcej lat kiedy odkryjemy obce cywilizacje i ich wierzenia wszystko się wyjaśni.
A teraz skończcie srać żalem

A teraz skończcie srać żalem

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie