📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:51

ostatni napisał/a:
Masz taki problem, że żyjesz w kraju gdzie większość należy do KK, zdecydowana większość, nawet jeśli nie praktykują, nie znają Biblii na pamięć to mają takie a nie inne poglądy. Jak nie podoba ci się zdanie ponad 90% społeczeństwa (...)
Nigdzie nie stwierdziłem, że nie podoba mi się zdanie osób wierzących, nawet - może nie uwierzysz - szanuję osoby wierzące. Nie przypisuj mi wypowiedzi, których autorem nie jestem.
Do całej reszty twojej wypowiedzi nawet nie mam zamiaru się odnosić, bo i nie bardzo jest do czego.

''Jezus na to patrzy,lez ma pelne oczy.Pojdzie ksiadz do piekla wyzej nie podskoczy''

Crem0wy napisał/a:
Zdarzyło się. Kościół się jebnął i nie miał jaj się przyznać.
I tak przez wieki do dzisiaj.
@Crem0wy
Niestety ale ludzie są za głupi, żeby zrozumieć, że nie można wszystkich nowinek naukowych przyjmować bezkrytycznie.
Najlepszym przykładem jest publikacja w Lancecie [najbardziej prestiżowe pismo medyczne na świecie] bzdurnego artykułu o szczepionkach i autyzmie.
Kościół zrzeszał najbardziej tęgie i wykształcone umysły dawnymi czasy [no przykry fakt ale fakt] i z racji "monopolu wiedzy i prawdy" musiał pilnować, żeby pod jego szyldem nie rozchodziły się żadne bzdurne i niepotwierdzone informacje. ZWŁASZCZA takie które były rewolucyjne.
Widocznie Galileusz nie umiał wiarygodnie przedstawić swoich poglądów - komu na testach nie zdarzyło się zaznaczyć dobrej odpowiedzi ale dochodząc do niej zupełnie bzdurnym tokiem myślenia?
Jak mówiła moja Chemiczka w ogólniaku - dobrze opanowaliście materiał dopiero wtedy, gdy umiecie wyjaśnić zjawisko/proces/reakcję nauczycielowi od Polskiego tak, że wszystko zrozumiał.
Jeszcze raz przytaczam jaki burdel w głowach ludziom na wiele pokoleń zrobiło opublikowanie informacji o szczepionkach i autyzmie. Lepiej opóźnić jakąś rewolucyjną wiadomość niż publikować bzdury które w postaci "mądrości ludowych" przetrwają wieki.
Niestety ale ludzie są za głupi, żeby zrozumieć, że nie można wszystkich nowinek naukowych przyjmować bezkrytycznie.
Najlepszym przykładem jest publikacja w Lancecie [najbardziej prestiżowe pismo medyczne na świecie] bzdurnego artykułu o szczepionkach i autyzmie.
Kościół zrzeszał najbardziej tęgie i wykształcone umysły dawnymi czasy [no przykry fakt ale fakt] i z racji "monopolu wiedzy i prawdy" musiał pilnować, żeby pod jego szyldem nie rozchodziły się żadne bzdurne i niepotwierdzone informacje. ZWŁASZCZA takie które były rewolucyjne.
Widocznie Galileusz nie umiał wiarygodnie przedstawić swoich poglądów - komu na testach nie zdarzyło się zaznaczyć dobrej odpowiedzi ale dochodząc do niej zupełnie bzdurnym tokiem myślenia?
Jak mówiła moja Chemiczka w ogólniaku - dobrze opanowaliście materiał dopiero wtedy, gdy umiecie wyjaśnić zjawisko/proces/reakcję nauczycielowi od Polskiego tak, że wszystko zrozumiał.
Jeszcze raz przytaczam jaki burdel w głowach ludziom na wiele pokoleń zrobiło opublikowanie informacji o szczepionkach i autyzmie. Lepiej opóźnić jakąś rewolucyjną wiadomość niż publikować bzdury które w postaci "mądrości ludowych" przetrwają wieki.

jedni i drudzy nie potraficie wytłumaczyć przede wszystkim jak powstał świat, więc o co te spiny ?

Litości, dziecko by wygrało tą sprawę. Przecież w bibli jest jak byk, że ciała nie znaleźli na drugi dzień. Nie ma ciała nie ma dowodów...
Wiecie jaki macie problem ?? utożsamiacie katolików ze chrześcijaństwem prawdziwym, papiestwo uważacie za prawowitych apostołów, a sami siedzicie w pogańskim kraiku, który zawsze będzie pogański - dowód ? kult Maryjki rozrośnięty do granic absurdu, Jasna Góra, Świątynia Opatrzności, Jezusek najwyższy na świecie - POGAŃSTWA większego nie można spotkać w całej Europie - polecam pojechać do Indii albo Tajlandii - posągi buddy czekają. Patrzycie potem na takie pseudo katolickie chrześcijaństwo i wyciągacie wnioski o sensie isnienia religii <mega_facepalm>
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie