Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Tracha94 2025-02-27, 9:43 9
Dobrze, ze straż była na miejscu
Zgłoś
cavern69 2025-02-27, 10:35 7
Tekturowa remiza i zabawkowe wozy strażackie ...
Zgłoś
Cezzar 2025-02-27, 11:16 25
I to jest ta "lepsza i bogatsza" część świata?
Zgłoś
tars 2025-02-27, 11:54 4
Przyjedzie straż i im mandat wlepi, że dachu nie odśnieżyli
Zgłoś
Will70 2025-02-27, 11:55 1
I już nie muszą dachu odśnieżać 🤷‍♂️
Zgłoś
Piotrula 2025-02-27, 12:00 2
K🤬a...dobrze że straz była na miejscu
Zgłoś
Kurisu 2025-02-27, 12:06 6
Dach ze spadem + straż, która prowadzi regularne akcje na fb informujące o ryzyku zawalenia dachu nie odśniezonego. Podawali nawet wyliczenia ile taki snieg może ważyć. No ale wiadomo, u siebie, rób jak u siebie. na odp🤬l.
Zgłoś
metyoo 2025-02-27, 12:17 14
budownictwo USiA w pigułce. taka potęga, a budują takie obiekty z gównolitu. te afrykańske lepianki chyba są wytrzymalsze.
Zgłoś
Lewarek 2025-02-27, 12:43 2
metyoo napisał/a:

budownictwo USiA w pigułce. taka potęga, a budują takie obiekty z gównolitu. te afrykańske lepianki chyba są wytrzymalsze.

Afryka nie ma 11 flot lotniskowców.
Zgłoś
metyoo 2025-02-27, 15:01 8
Lewarek napisał/a:

Afryka nie ma 11 flot lotniskowców.

11 flot lotniskowców, a budynki z kartonu, które zabiera ze sobą mocniejszy wiatr. z resztą czytanie ze zrozumieniem mocno kuleje, wypowiedziałem się jedynie na temat budownictwa, a ty mi z armią wyjeżdżasz! z resztą to jedyne czym się mogą pochwalić, chociaż tam też mają niezły skansen, jak ruscy. poczytaj co polacy mieszkający w stanach mają do powiedzenia na ten temat, znam kilku, którzy stamtąd wrócili i wszyscy mają podobne zdanie: skansen
Zgłoś
Lewarek 2025-02-27, 15:10 3
metyoo napisał/a:

11 flot lotniskowców, a budynki z kartonu, które zabiera ze sobą mocniejszy wiatr. z resztą czytanie ze zrozumieniem mocno kuleje, wypowiedziałem się jedynie na temat budownictwa, a ty mi z armią wyjeżdżasz! z resztą to jedyne czym się mogą pochwalić, chociaż tam też mają niezły skansen, jak ruscy. poczytaj co polacy mieszkający w stanach mają do powiedzenia na ten temat, znam kilku, którzy stamtąd wrócili i wszyscy mają podobne zdanie: skansen

Tak budują, co nie przeszkadza im posiadać 2 majsilniejsze armie na swiecie i jedna z najsilniejszych gospodarek na swiecie - musisz tam koniecznie jechac i powiedziec, że ich kraj to skansen stojący niżej niż "chyba" Afryka. Daj znac jak długo sie smiali
Zgłoś
Geraldinio 2025-02-27, 15:14 1
metyoo napisał/a:

Śmieszy mnie taka durna krytyka. Zdajesz sobie sprawę, że USA to nie tylko chaty z dykty i fentanyl na ulicach? To są skrajne przypadki. Zupełnie gdyby przyjechał do nas jakiś Amerykanin do Podlasia na totalne zadupie, zobaczy stare zniszczone chaty pod eternitem, pijaczka pod sklepem i nasrane na chodniku, po czym stwierdzi, że Polska jest biedna i c🤬jowa.
Sam Teksas gdyby był osobnym krajem, to byłby 8 gospodarką świata. Bezdomni, dragi i chaty z kartonu tego nie dokonali.

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
xdrt 2025-02-27, 15:28 2
Tam mają podatki od wartości, a nie jak u nas od powierzchni. Wybudujesz z czegoś lepszego niż sklejki, to wycena będzie lepsza i urzędasy dowalą większy podatek...
Zgłoś
Lewarek 2025-02-27, 15:45 3
xdrt napisał/a:

Tam mają podatki od wartości, a nie jak u nas od powierzchni. Wybudujesz z czegoś lepszego niż sklejki, to wycena będzie lepsza i urzędasy dowalą większy podatek...

Tam mają tanie ogrzewanie, prąd i paliwo - nie musza sie spuszczac nad ocieplaniem dumu, izolacja itp. Nie ma tez czesto kultury osiedlania sie w jednym miejscu na cale zycie - czesto zmieniaja miejsce zamieszkania jesli znajda prace dzies indziej - mało kto bedzie budowal dom 3 lata - tam deska deska i ogien
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie