👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

longer32 napisał/a:
parkuje "na lusterka"
![]()
Mówi się "na zapałki".
Kiepska ta replika. Tutaj jeden z kilku (chyba tylko 3 albo 4 na świecie są) zachowanych PzKpfw VI. Ten konkretny egzemplarz miał swoją rolę w Szeregowcu Ryanie.
Patrząc na ujęcie w 2:45 uświadamiasz sobie, jak mokro byś miał w gaciach w momencie gdy to bydle wyjeżdża wprost na Ciebie. Auta wyglądają przy nim wręcz komicznie.
Patrząc na ujęcie w 2:45 uświadamiasz sobie, jak mokro byś miał w gaciach w momencie gdy to bydle wyjeżdża wprost na Ciebie. Auta wyglądają przy nim wręcz komicznie.
Po ruszeniu spodziewałem się "Sojuz nieruszymyj riespublik swobodnych..." przy znanej muzyce... komuchy zawiedli mnie
A jakiś znawca może porównać silnik takiego czołgu do silnika jakiegoś samochodu, o ile się da?

Markiz Stalker de Marcus napisał/a:
A jakiś znawca może porównać silnik takiego czołgu do silnika jakiegoś samochodu, o ile się da?
"Jakiegoś"? Oczywiście, bardzo proszę.
Oryginalny silnik w Pzkpfw VI Tygrys to Maybach HL230. Jest to 23 litrowy, gaźnikowy, 12 cylindrowy silnik widlasty (60 stopni). Maksymalny moment obrotowy, 1850 Nm, osiągany przy 2100 obrotach na minutę. Maksymalna moc to 700 KM przy 3000 obrotów na minutę. A dla porównania silnik z "Jakiegoś" samochodu Fiat 126p przy najsilniejszej opcji. Gaźnikowy, 2 cylindrowy o pojemności 703ccm o maksymalnej mocy 27 KM. Chciałeś porównania? To masz.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie