Piękna odpowiedź na pytanie katolickiego bezmózga. Wszystkim tym, którzy nie są istotami, które z braku umiejętności myślenia ślepo słuchają pojebów w sutannach i wierzą w swoje urojenia, polecam zapoznanie się z wykładami, książkami i innymi dziełami tego pana. Alleluja!
Niech będzie pochylony
konto usunięte
2011-03-13, 10:42
xgregor dobrze prawi. Jeden myśli to drugi tamto. Zapodałem ten filmik, bo podoba mi się odpowiedź Dawkinsa na pytanie tego gościa. Ta odpowiedź jest tak oczywista, ale o tej oczywistości zapominamy. Jednym nie podobają się poglądy Dawkinsa, innym nie podoba się sposób ich prezentacji, a jeszcze inni to po prostu zakute łby i nic mi do tego. Tak czy inaczej, życzę wszystkim zdrówka i otwartych umysłów
konto usunięte
2011-03-13, 10:56
konto usunięte
2011-03-13, 11:27
Hehe, jacy "znawcy tematu" się tutaj wypowiadają. Prawda jest taka, że ten pan posiada reputację, ale tylko w gronie takich pojebów jak on sam. W otoczeniu poważnych naukowców jego wynurzenia spotykają się z litościwym milczeniem. Nie powiem, przeczytałem "The god delusion", a wcześniej "The Selfish Gene" oraz "The Blind Watchmaker" i nie znajduję w nich nic, co możnaby określić mianem "genialnego" albo "ponadczasowego" (i nie tylko ja). Ponoć nawet wśród swoich najbliższych współpracowników facet jest uważany za fanatyka, a takich jak wiadomo najlepiej olewać ciepłym moczem.
Zacznijmy od tego, że słowo "Kościół" nie równa się słowu "wiara chrześcijańska". Jasno i klarownie Chrześcijaństwo zostało nazwane WIARĄ, co oznacza, że nie opiera się to na zwykłej percepcji poznania, która i tak w pewnym sensie jest zaspokojona w tym temacie jeśli oczywiście posiada się wiarę. Według mnie (tak jak whopper'a) ten człowiek nie jest żadnym geniuszem. Od tysięcy lat, Ziemię zamieszuką Chrześcijanie, Ż__zi, Buddyści, Muzłumanie jak i Ateiści. Każdy człowiek ma prawo do swoich poglądów religijnych i każdy człowiek powinien uszanować poglądy innych. Każde usilne namawianie, wywieranie presji, obrażanie to już forma fanatyzmu. Kościół nie jest idealny i nigdy nie był, wyznawcy Islamu też i Ateiści też. Zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzać ten drugi i opacznie lub z braku wiedzy będzie występować ściśle przeciwko temu drugiemu. Islam jest ok, Chrześcijaństwo jest ok, Buddyzm jest ok, Ateizm jest ok. Tylko trzeba wiedzieć co to tak naprawdę jest, bo jeśli np taki Muzłumanizm jest opacznie rozumiany przez kogoś jako banda fanatycznych wyznawców, którzy pragną tylko i wyłącznie zabijać niewiernych to nie ma jakiegokolwiek pojęcia o Islamie, gdyż w każdej wierze i wyznaniu znajdzie się banda odszczepieńców. Nie mam do nikogo żadnych pretensji, dopiero gdy ktoś ma coś do mnie, do moich poglądów, a głupców po prostu ignoruję.
konto usunięte
2011-03-13, 12:35
"ludzki umysł jest niezwykle podatny na urojenia" aaaa, aha, uuuu no to wszystko się wyjaśniło.
dobrze gada, dać mu piwa!
konto usunięte
2011-03-13, 13:08
Ten koleś zadający pytanie chyba rzeczywiście ma bardzo bliski kontakt ze swoim bogiem, bo tak dziwnie mlaska jak by miał co coś w buzi.
Tyle w tej sprawie. Walczcie sobie dalej.
konto usunięte
2011-03-13, 13:18
taa.. ateizm jest teraz na topie... tak jak kiedyś hiv
Boga nie ma....
ale jest motór!!
Hosanna na wysokości osi!
konto usunięte
2011-03-13, 14:09
konto usunięte
2011-03-13, 16:31
Żałośni są ludzie, którzy myślą, że niewiara w boga czyni ich inteligentnymi. W istocie wyrabiają sobie poglądy, których zaciekle bronią, aby ukryć fakt, że tak naprawdę są mało inteligentni. Przeczytają wiele książek, wykują na pamięć setki cytatów niczym pies wyuczony komend, po to aby utwierdzić się w swojej wyimaginowanej zajebistości.
konto usunięte
2011-03-13, 16:46