Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 59 minut temu
🔥 Peszek - teraz popularne
Richard Dawkins odpowiada na pytanie katola.
konto usunięte • 2011-03-12, 23:00
Piękna odpowiedź na pytanie katolickiego bezmózga. Wszystkim tym, którzy nie są istotami, które z braku umiejętności myślenia ślepo słuchają pojebów w sutannach i wierzą w swoje urojenia, polecam zapoznanie się z wykładami, książkami i innymi dziełami tego pana. Alleluja!

Niech będzie pochylony
Zgłoś
prn 2011-03-13, 17:10 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Boorys 2011-03-13, 18:07
obejrzyjcie sobie wcesniej rysuneczki pt. Religja i wyciagnijcie wnioski dla wiekszosci debili odpowiedz brzmi TOLERANCJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-13, 19:59 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-13, 20:42
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-13, 21:06
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-13, 22:10 1
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-13, 23:47
Maniek, znasz powiedzenie "kulturalny cham"? Mówienie komuś, że ma omamy uważasz za kulturalne wychowanie? Ogólnie samo poruszanie tematu słuszności wiary w Boga jest chamski. Jeśli nie wierzy w Boga to jego sprawa. Po co zaraz atakuje religie?

Chciałem jeszcze wrócić do kwestii obchodzenia świąt religijnych przez ateistów. Potwierdza się to co mówiłem. Zawsze ignorujecie ten temat.
Zgłoś
Łachudra 2011-03-14, 1:45
Owszem, Dawkins ma rację z tym, że jakby się urodził gdzie indziej, to by wierzył w co innego, ale... w sumie to nic odkrywczego nie powiedział. Przecież to rzecz wiadoma. Dawkins jest troszkę przereklamowany. A na zadane pytanie nie odpowiedział.
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-14, 11:31
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-14, 14:47
Pan Fasola napisał/a:

Ogólnie samo poruszanie tematu słuszności wiary w Boga jest chamski

To bardzo wygodnie powiedzieć: "Mówisz, że Bóg nie istnieje? jesteś chamem!" Jeszcze raz zapytam, skoro powiedzenie, że jest się ateistą, według ciebie, jest chamstwem, jak nazwiesz klechę, który prosto w oczy mi mówi, że jeśli nie będę wierzył w Boga, to ten jakże dobrotliwy i kochający swoje owieczki Pan ześle mnie do piekła, gdzie będę przez wieki cierpiał, smażył się, gnił i będę potępiony?
Pan Fasola napisał/a:

Chciałem jeszcze wrócić do kwestii obchodzenia świąt religijnych przez ateistów. Potwierdza się to co mówiłem. Zawsze ignorujecie ten temat.

Nie wiem jak dokładnie Dawkins obchodzi święta. Ja traktuje ten ostateczny moment świąt, tj. kiedy ludzie dzielą się opłatkiem i zasiadają do wspólnej wieczerzy, jako większą kolację z rodziną. Co do ignorowania tego tematu przez ateistów moje zdanie znasz. Co do tematów omijanych i ignorowanych przez katolików się nie wypowiem, bo nie mam ochoty na jakieś rozległe dywagacje dlaczego to, dlaczego tamto.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem