📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu
🔥
Inżynier wyskoczył z bejsbolem do Polaka
- teraz popularne

Widzę że tam nadal mają czarno-białe telewizory i nie widzą w reklamach, że można inny kolor zamówić. Ewentualnie wszystko w leasingu.

w cieplych krajach to ma troche uzasadnienie - bialy sie troche mniej nagrzewa na sloncu, najmocniej sie grzeje niebieski (nie czarny, ale nie chce mi sie tlumaczyc czemu, fizyka)
IOI napisał/a:
w cieplych krajach to ma troche uzasadnienie - bialy sie troche mniej nagrzewa na sloncu, najmocniej sie grzeje niebieski (nie czarny, ale nie chce mi sie tlumaczyc czemu, fizyka)
No to wytłumacz mi dlaczego niby niebieski ma się nagrzewać bardziej od czarnego, skoro odbija niebieską barwę (więc pochłania mniejszą część promieniowania podczerwonego).
Ewentualnie jakiś link do RZETELNYCH badań.

piero2224 napisał/a:
No to wytłumacz mi dlaczego niby niebieski ma się nagrzewać bardziej od czarnego, skoro odbija niebieską barwę (więc pochłania mniejszą część promieniowania podczerwonego).
Ewentualnie jakiś link do RZETELNYCH badań.
źródło: "Trust me bro"
Nie rozumem tego. Parkowanie tyłem jest w brew pozorom dużo prostsze niż przodem. Tyłem parkując, kierujący ma lepszą kontrolę nad pojazdem, moim zdaniem oczywiście. To co się odwala na filmach jak ludzie parkują to jakaś tragedia jest.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie