filmik z usypywania blokady:
filmik z usypywania blokady:
Właśnie na ukrainie takie gospodarstwa "porobili"
Właśnie od nich masz olej, sporą część warzyw i owoców.
Możliwe że nawet mięso.
Przypominam że jedzenie nie może sobie tak łatwo trafić spoza UE do Polski i reszty krajów UE.
Tymczasem ogórki z Indii, pasza, zboże, owoce i warzywa bez żadnych norm trafiają do Polski.
Nie długo będziesz na stole miał pożywienie z mercosur.
Zapewne będziesz tańczył ze szczęścia?
Dosłownie... Bardzo mi to wszystko jedno.
Zakładając że to 92 w nicku to Twój rocznik, to powiedz, jak można w Twoim wieku skupiać się na takich obyczajowych pierdołach? Serio aż tak Ci konfa sprała mózg? Nie widzisz większych wyzwań dla naszego państwa?
No to dawaj bo jestem aż ciekaw o jakich wyzwaniach dla naszego państwa mówi taki oczytany intelektualista. Pewnie jak słyszysz w radio reklamę "robimy nie gadamy" za twoje własne pieniądze to, aż Ci się drągal w dupę zawija z podniecenia.
No to dawaj bo jestem aż ciekaw o jakich wyzwaniach dla naszego państwa mówi taki oczytany intelektualista. Pewnie jak słyszysz w radio reklamę "robimy nie gadamy" za twoje własne pieniądze to, aż Ci się drągal w dupę zawija z podniecenia.
Być może gdybyś poświęcił pół tego czasu który masz na słuchanie swoich politycznych idoli, na obserwację tego co się dzieje wokoło, zauważyłbyś chociażby to, że znajdujemy się potencjalnie w przededniu wojny. A że polska armia, choć nowoczesna, jest kompletnie krótkodystansowa. Nie mamy zapasów amunicji artyleryjskiej, przeciw lotniczej/pancernej. Nie mamy ochron obszarowych na ataki saturujące ze wschodu.
Poza wojną, postępuje upadek transportu publicznego poza dużymi miastami. Do tego każdy widzi, że ochrona zdrowia cały czas jest zbyt nisko finansowana. Kolejki są coraz dłuższe, następuje odkładanie leczenia, pojawia się przeciążony personel. A jak działa w naszym kraju opieka prywatna (konfa-lover temat) to ostatnio się dowiedzieliśmy na dość głośnych przykładach:
Ale konfiarskie łby i tak mają większe problemy z ideologią, prawda? Chłop w sukience ludzi o Twojej mentalności boli bardziej niż to co wymieniłem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie