Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:05
Romski król.(cygan )
dziaraxx1 • 2014-03-19, 21:06
Romski król rozmawia z przyjacielem .
-słuchaj zamówiłem sobie niemiecka firme do wykończenia baraku wiesz marmurowy kibel , złote balustrady , kryształowe wykończenia , i jak to z niemcami cena jaka dogadana tak git termin git , ale jednak starego psa nowych sztuczek nie nauczysz , świnie do prysznica mi gaz podłączyły .
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mYOUsick 2014-03-19, 21:22 64
Przestań , stawiać , spację , przed , znakami , interpunkcyjnymi .
Zgłoś
dziaraxx1 2014-03-19, 21:38 7
mYOUsick napisał/a:

Przestań , stawiać , spację , przed , znakami , interpunkcyjnymi .

Mam , to , w , dupie .
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-19, 21:58
So close, prawie się udało :/ Byłoby trochę brudu mniej na świecie
Zgłoś
matti1987 2014-03-19, 22:12
Ciekawe czy wcześniej kazał się wykąpać swoim dzieciakom i żonie..
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-19, 22:14 3
@UP
Wykąpać? Cygan?
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-19, 22:31 1
dziaraxx1 napisał/a:

marmurowy kibel.

chyba bedzie w nim zupe gotować bo cyganie srać to na chodnik chodzą
Zgłoś
wojniz2 2014-03-19, 22:32 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
eRsko87 2014-03-19, 23:48
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
dziaraxx1 2014-03-20, 6:31 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-20, 9:54 2
Skąd u cygana prysznic?
Zgłoś
Xardas132 2014-03-20, 11:59
Ile razy można tłumaczyć, że Rom to nie cygan... Vlad "Dracula" powinien cię za to wsadzić dupą na pal. I to specjalnie tępy, tak jak ty.
Cyganie to lud wędrowny z okolic Indii, a Romowie to mieszkańcy Rumunii.
Z resztą niedawno na sadisticu był obrazek tłumaczący to zjawisko to było coś w stylu cyganie vs Rumuni, ale widzę, że nie wbiło się to do tych tępych bani...
Zgłoś
eligurf 2014-03-20, 12:40
Zdając sobie sprawę z definicyjnego rozróżniania Romów, Rumunów i Cyganów należy pamiętać, że istnieją również homonimy. W związku z powyższym mogę sobie (i inni też) na Cyganów mówić Rumuni i odwrotnie, gdyż ten niewątpliwy błąd w tej chwili zważywszy na pospolitość staje się normą (co jest normalnym zjawiskiem językowym).

Jeśli chodzi o błędy językowe to zdarzają się gorsze, jakby choć kretyni piszący spację przed znakami interpunkcyjnymi. Warto by stosować punkt 4.5. regulaminu i takie gnioty jako obrażające, jak to mawiał Pan Prezydęt, inteligencję forumowiczów usuwać.

Wracając do Cyganów-Rumunów, to w moim odczuciu Cyganie to element z dawna osiadły, Rumuni to element napływowy po 1989 roku. Podejrzewam, że różnych regionach Polski różne są podejścia do tematu.
Zgłoś
Mercury001 2014-03-20, 13:11
Pałac Cygański z Wrocławia - autentyk

mają rozmach...
Zgłoś
XtravaganZa 2014-03-20, 13:12 6
Xardas132 napisał/a:

a Romowie to mieszkańcy Rumunii.
Z resztą niedawno na sadisticu był obrazek tłumaczący to zjawisko to było coś w stylu cyganie vs Rumuni, ale widzę, że nie wbiło się to do tych tępych bani...

Przeczytaj więc jeszcze raz. Rumun, to Rumun z Rumunii. Rom, to "poprawnie politycznie" określenie cygana, tak jak człowiek podróży czy inne głupoty.

cygan 1. społ. Cygan, przedstawiciel koczowniczej grupy etnicznej, która przywędrowała z Indii m.in. do Europy na pocz. XI w. n.e. (obecnie najwięcej C. zamieszkuje w Rumunii) i do dziś zachowuje swoją odrębność kulturową, język i charakterystyczny wygląd (ciemna skóra, czarne włosy i oczy) zajmując się przede wszystkim wróżbiarstwem, oszustwem, pasożytnictwem, kradzieżą, porywaniem, włamywaniem, żarciem gruzu, niemyciu się, muzykanctwem; Rom.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem