Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się

Czy ktoś powiedział deeskalacja?
Wczoraj zostały rozesłane zdjęcia ukazujące najnowsze konwoje wojskowe jadące na Krym,
wraz z towarzyszącymi im samochodami policji mającymi moskiewskie numery rejestracyjne,
co jest najprawdopodobniej dalszym wsparciem prorosyjskich sił na półwyspie.

Podobno ciężarówki przewożą żołnierzy do wzmacnia nowej armii krymskiej:

W tym samym czasie wzdłuż prowizorycznej granicy Krymu prorosyjskie siły tworzą pola minowe:

Od ponad tygodnia Ukraińcy są poddani mobilizacji, by przejść do ofensywy.
Klip poniżej pokazuje 80 Powietrzny Oddział z Lwowa kierujący się na wschód,
przygotowując się na odparcie obcego ataku.

Następny film pokazuje, rzekomo baterie Buk SAM rozmieszczone w regionie Doniecka,
miasta we wschodniej części Ukrainy, które wahało się w ubiegłym tygodniu,
między zwierzchnością Ukrainy i Rosji.

Poniższy klip pokazuje 95 Brygadę Powietrzną wyruszającą z koszar w Żytomierzu w zachodniej Ukrainie,
w kierunku wschodnim, z imponującymi rozmieszczeniem ciężarówek i opancerzonych transporterów.

2S19 "Msta-S" haubice 152mm jadące na Krym.

Więc gdzie są ponownie ci wszyscy eksperci, którzy tak chętnie wyjaśniali,
że konfrontacja w Ukrainie będzie niezwłocznie zapomniana?

Link do oryginału: link
Zgłoś
saves 2014-03-11, 20:25 1
@saves
Dzisiejsza wypowiedź Merkel

Kanclerz Niemiec Angela Merkel przyznała na spotkaniu z klubem parlamentarnym swojej partii CDU, że na Krymie Rosja dokonała aneksji. Dodała jednak, że "trzeba zrobić wszystko co możliwe w celu niedopuszczenia do zerwania rozmów z Rosją".

- Działania podejmowane przez Rosję oznaczają złamanie wszystkich regulacji w prawie międzynarodowym ustanowionych w okresie powojennym - powiedziała parlamentarzystom swojej partii Merkel, zwracając jednocześnie uwagę, że wdrożenie dalszych sankcji przeciwko Rosji odbije się negatywnie na krajach UE. Uznała za ważne, by Europejczycy "od Lizbony do Rygi" zachowali w tej sytuacji jedność.

Czyli mam rację.

@ szklanka
Nie ma poparcia w kwestii działań militarnych? Poparcie licznej armii dysponującej bronią atomową w zupełności mu wystarczą. Jestem wręcz skłonny twierdzić, że nie wywołałby trzeciej wojny światowej sadząc grzyba w Kijowie. Zachód poświęci Krym, baa... wschodnią Ukrainę!!! w imię obrony SWOICH!!!! ineteresów.
Zgłoś
zeto88 2014-03-11, 20:29 3
K🤬a, ten konflikt jest prawie jak reality show..
Zgłoś
byrt 2014-03-11, 20:29
Dementuje, te zdjęcia to fejk. Niby rosyjskie wojsko, ale na czele ford, każdy wie że powinna być łada.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-11, 20:34 3
Nic się nie zmieniło koleżko. Nasze położenie geopolityczne sprawia, że wciąż jesteśmy w dupie. Wierz mi lub nie ale żadna Merkel czy inny Obama się nie przejmie losem Polaków. Ale k🤬a gdzie wy te wojny widzicie? Zróbcie porządek u siebie najpierw, w pokoju, domu, piwnicy. Gile z nosa wydmuchajcie, chusteczki po waleniu konia skrzętnie pochowane w końcu wywalcie. Te maszynki do golenia co jeszcze nic nie zgoliły ale się z nudów stępiły też do kibla.
Putin się czuje bardzo mocnym. Żaden z🤬b na sadistic swoimi komentarzami tego nie zmieni. Putin nie potrzebuje żadnego poparcia, to wy potrzebujecie oglądając telewizję. Odp🤬lcie się wy w końcu od Rosjan. Zacznijcie od siebie, Rosja i Ukraina to nie wasza sprawa. Jeszcze k🤬a nie ma żadnego konfliktu a już od zaj🤬ia znawców. Kto komu pomoże, kto jak się zachowa. No k🤬a, w 1939 takie samo p🤬lenie było.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-11, 20:39 1
Buahaha, Ukraina na wojnę? xD

tvn24.pl/sytuacja-ukrainskiej-armii-skomplikowana-gotowych-do-walki-ty...

6 tysięcy żołnierzy? Lepiej od razu się poddać. Nie zastanawialiście się czego Ukraińcy nie bronią Krymu? Nie mają czym.

"Stojące w obliczu inwazji rosyjskich wojsk na Krym siły zbrojne Ukrainy są praktycznie bezsilne. Przyznał to w parlamencie pełniący obowiązki ministra obrony Ukrainy Ihor Teniuch. Wyniki zarządzonych niedawno manewrów mają być "niezadowalające". W siłach lądowych gotowych do akcji jest sześć tysięcy żołnierzy."
Zgłoś
koolowsky 2014-03-11, 20:57
@saves

I najlepiej k🤬a siedziec cicho jak mysz pod miotłą. Ty j🤬y kacapski agencie.
Zgłoś
SharpSe 2014-03-11, 20:59 4
Ja już odkopałem moją książeczkę z WKU. W razie godziny W staniemy ramię w ramię. Nie będzie wtedy ważne kto za Legią czy Wisła, kto za Pis czy SLD, kto robotnik a kto biznesmen. Bark w bark rodacy.
Zgłoś
saves 2014-03-11, 21:02 4
@koolowski
Nie znam cie i nie zamierzam poznać. Z takimi tekstami zaś, to do swojej mamusi wyjeżdżaj.
Zgłoś
MrYeni 2014-03-11, 21:05 4
gwindak, chcesz walczyć o kraj który ma Cię w dupie? O naszego kochanego premiera Tuska, który jako pierwszy sp🤬oli z kraju? Daj spokój, może Putin nas uwolni od tej zarazy, jedyne o co się modlę to żeby nie ucierpieli zwykli obywatele.
Zgłoś
Camel_06 2014-03-11, 21:06 1
IIIej WŚ na razie nie będzie, nie pomiędzy Rosją a resztą świata, i nie o Ukrainę. Rozejdzie się po kościach, a w dupala dostaną najbardziej Ukraińcy bo po tym zamieszaniu prędko do siebie nie dojdą. Putin nie dość że odzyska Krym, to jeszcze bardziej podporządkuje sobie Ukrainę gospodarczo, a UE będzie udawała że nic nie widzi.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-11, 21:08 1
saves napisał/a:

Nawet jeśli zaczną do siebie strzelać, to nikt się w to nie wtrąci.
1. Ukraina nie należy do NATO
2. Rosja ma broń atomową i w poczuciu zagrożenia może jej użyć. Tego nikt nie chce
3. Zbyt wiele interesów łączy zachód z Rosją.
4. Nowe władze na Ukrainie rządzą właściwie tylko zachodem. Na wschodzie mają żadne bądź nikłe poparcie.
Skończy sie na notach, wyrazach oburzenia i sankcjami na pokaz. Putin zrobi, co ma zrobić i szczekanie Radka i Donalda niczego nie zmieni. Politykę kreuje się w Waszyngtonie, Berlinie i Moskwie. Po zakończeniu tych zawirowań Polska od Rosji dostanie takiego gospodarczego kopa, że obsramy się na trzy pokolenia naprzód. Putin nie zapomni, kto najgłośniej gardłował.
PS. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o protestach wystosowanych przez Czechy, Słowację, Rumunię, Węgry czy Bułgarię. Władze tych krajów dobrze wiedzą, kto rozdaje karty, a my jak zwykle dajemy się podpuszczać innym, żeby szczekać w ich imieniu.

To, że ruskie rozdają karty, w dodatku z rękawa to nie znaczy, że możemy stać jak p🤬dy i się temu bacznie przyglądać. Polacy zawsze mieli jaja (i mam nadzieje, ze maja nadal) i pokazała to historia, pokazała jak ważna jest dla nas ojczyzna i niezależność. W tak ważnych sprawach trzeba zabierać głos. Silniejszy zawsze zaczyna ale to o tym chudym niskim kolesiu będzie się mówiło, że miał odwagę się postawić.
Zgłoś
tomilol 2014-03-11, 21:12 3
@MrYeni

Nie wiem jak ty ale większość by walczyła o Polskę a nie o Tuska ... ale spoko może już lecieć op🤬lić kabana dzielnemu i męskiemu Putinowi, twemu wybawcy ...

Co sie z ludźmi porobiło że ojczyznę w dupie mają ?
Zgłoś
Nathos 2014-03-11, 21:18
MrYeni. Jak już to walczyć za naszą kulturę,ojczyznę za NAS POLAKÓW. Ja osobiście nie pozwolę by ta czerwona banda gw🤬ciła, zarzynała nasze rodziny jak za czasów II wojny. Mamy małe szanse, ale tanio skóry nie sprzedamy! Byliśmy już w większym gównie i z niego wyszliśmy więc i teraz się nie damy!
Zgłoś
saves 2014-03-11, 21:30
@Davka15
@mekarolly
i inni
Zachowujecie sie tak, jakby armia rosyjska stała u bram Warszawy jak 1920r. Ja na to patrzę tak, jak czyni to zachód. Mają w dupie Ukrainę. Dla nich to jedynie ośrodek taniej siły roboczej i rynek zbytu dla ich towarów. A dlaczego chcą zgody z Rosją i POJDĄ!!! na ustępstwa? Bo chcą ten rynek zachować, a jednocześnie nie urazić głównego dostawcy surowców do Europy. Nie interesuje ich Majdan i cała ta polityczna szopka. Liczy sie kasa i dla niej będą jeszcze robić takie rzeczy, że wam gały na wierzch wylezą. Teraz muszą pokrzyczeć. Ale najlepiej to robić nie samemu, ale ustami jakiś frajerów (w domyśle - Polski). Gdy teatrzyk się skończy, wszystko wróci do normy. Dla zachodu oczywiście. Zaczną handlować itd. A kto oberwie po dupie? Ten, kto najgłośniej darł japę. I zacznie sie handelek ponad naszymi głowami, kolejne rury w Bałtyku, a dla nas bojkot naszych towarów w Rosji i utrudnienia na granicach. Rosja bez problemu może wykończyć nas gospodarczo i ci wierzący niech sie modlą, żeby tego nie zrobiła.
PS. Książeczki WKU schowajcie, bo nawet Ukraińcy nie kwapią się do walki z Rosją. Inaczej już dawno odbijaliby Krym.
Zgłoś
chlop 2014-03-11, 21:46
c🤬ja wiecie gdyby Lechu żył to już byśmy se ziemie odzyskali
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie