Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:38

Czy ktoś powiedział deeskalacja?
Wczoraj zostały rozesłane zdjęcia ukazujące najnowsze konwoje wojskowe jadące na Krym,
wraz z towarzyszącymi im samochodami policji mającymi moskiewskie numery rejestracyjne,
co jest najprawdopodobniej dalszym wsparciem prorosyjskich sił na półwyspie.

Podobno ciężarówki przewożą żołnierzy do wzmacnia nowej armii krymskiej:

W tym samym czasie wzdłuż prowizorycznej granicy Krymu prorosyjskie siły tworzą pola minowe:

Od ponad tygodnia Ukraińcy są poddani mobilizacji, by przejść do ofensywy.
Klip poniżej pokazuje 80 Powietrzny Oddział z Lwowa kierujący się na wschód,
przygotowując się na odparcie obcego ataku.

Następny film pokazuje, rzekomo baterie Buk SAM rozmieszczone w regionie Doniecka,
miasta we wschodniej części Ukrainy, które wahało się w ubiegłym tygodniu,
między zwierzchnością Ukrainy i Rosji.

Poniższy klip pokazuje 95 Brygadę Powietrzną wyruszającą z koszar w Żytomierzu w zachodniej Ukrainie,
w kierunku wschodnim, z imponującymi rozmieszczeniem ciężarówek i opancerzonych transporterów.

2S19 "Msta-S" haubice 152mm jadące na Krym.

Więc gdzie są ponownie ci wszyscy eksperci, którzy tak chętnie wyjaśniali,
że konfrontacja w Ukrainie będzie niezwłocznie zapomniana?

Link do oryginału: link
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nathos 2014-03-11, 21:54
saves. Tu nie chodzi o to że już się sramy ( przynajmniej ja) tylko o to że gdyby taka sytuacja miała miejsce to raczej nie stałbym obok i przyglądał się temu jak czerwoni robią co chcą z nami i naszą ziemią. Oczywiste jest to, że Rosja będzie się bała ataku dalej po za granice Ukrainy, ale sądzę że oni po prostu czekają na odzew Ukraińców, chcą sprawdzić jak daleko mogą zajść, kiedy Ukraina zacznie "strzelać" i właśnie w tym momencie zaatakować. To jest oczywiście moje zdanie.
Zgłoś
SharpSe 2014-03-11, 22:12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-11, 22:52
Zachód ma swojego pachołka czyli Polskę, która szczeka na Rosję. Polski marionetkowy rząd wykonuje tylko swoje rozkazy. Politycy przez szczucie na Putina, swpowodują ogromne straty finansowe dla naszego kraju i mają to w dupie bo już są ustawieni, a to zwykły Polak najbardziej to odczuje.

ps. ciekawe czy ktoś wypomni wielkiemu patriocie Kaczyńskiemu, że stał na Majdanie pod flagą benderowców
Zgłoś
saves 2014-03-11, 22:57
@gwindak
Lubie dyskutować na różne tematy, ale nie lubię "osobistych wycieczek" (vide post kolowskiego). Stosuje je tylko i wyłącznie w odpowiedzi na takowe. Zbij moje argumenty swoimi kontrargumentami. Jeśli potrafisz tylko ubliżać, to jesteś dla mnie małą, parszywą gnidą.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-11, 23:13
Nieprawda że politykę kreuje się w Waszyngtonie, Berlinie i Moskwie. Są jeszcze mocarstwa jak Chiny z którymi rosja musi się liczyć
Zgłoś
SharpSe 2014-03-11, 23:23
saves napisał/a:

@gwindak
Lubie dyskutować na różne tematy, ale nie lubię "osobistych wycieczek" (vide post kolowskiego). Stosuje je tylko i wyłącznie w odpowiedzi na takowe. Zbij moje argumenty swoimi kontrargumentami. Jeśli potrafisz tylko ubliżać, to jesteś dla mnie małą, parszywą gnidą.

Jestem małą parszywą gnidę. Pogadamy?
Zgłoś
noobeksaibotek 2014-03-11, 23:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
_Azazel 2014-03-11, 23:30
Zgłoś
noobeksaibotek 2014-03-11, 23:36
Zgłoś
_Azazel 2014-03-11, 23:41
Zgłoś
noobeksaibotek 2014-03-11, 23:46 1
Zgłoś
_Azazel 2014-03-11, 23:52 1
noobeksaibotek napisał/a:

sory, jestes za glupi zeby pojac. Czyste zagranie strategiczne patrzy na reakcje. Nie rozumiesz ze to nie Hitler tylko geniusz polityczny, on niechce wojny on po prostu chce dyktowac warunki tak zeby Rosji zylo sie lepiej. A krymu nie odda bo na morzu czarnym stacjonuje potezna flota Rosyjska.

Jeżeli bycie mądrym wygląda właśnie tak, to wole być głupi
Zgłoś
noobeksaibotek 2014-03-11, 23:54
_Azazel napisał/a:

Jeżeli bycie mądrym wygląda właśnie tak, to wole być głupi

koncze dyskusje z toba. A Krym tak czy siak bedzie nalezal do Rosji nie wazne co europedaly powiedza.
Zgłoś
Deathrun 2014-03-11, 23:54 1
Zgłoś
lofi 2014-03-12, 0:31
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem