👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:13

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Raynor napisał/a:
A piwa to dodają do płatków śniadaniowych zamiast mleka.
E tam, pingwin z Losux-a lał gorzałę do płatków.
Nameless napisał/a:
@dupaCyckDupa
Każdy widzi to co chce widzieć.
Obrazek
Teraz pozostaje Ci zadać sobie pytanie: "Czy nie jestem kryptopedałem?".
nie chodzi mi Twój filmik

Nie jest możliwe osiągnięcie -273stopni... Pusta przestrzeń ma ~2,5K... Azot w warunkach "stołowych" ma -195,8 °C (za wikipedią- jest to temp wrzenia co jak według Ciebie widzimy na filmiku)...
jak zacierają łapy te ruskie chopaky... i oczywiście każdy w skórce

Może i ciekłego azotu nie widziałem na własne oczy ale mogę się założyć, że nie jest to na pewno ciekły azot a jedynie takie sprężone powietrze (jak mamy np. puszkę ze sprężonym powietrzem do przedmuchiwania) w stanie ciekłym (utrzymuje się w takim ponieważ jego temperatura jest na odpowiednim stopniu na minusie).
Dlaczego? Bo coś kiedyś podobnego robiłem z sprężonym powietrzem i podobnie się zachowywał a wątpię by ciekły azot by tak stał bez natychmiastowej reakcji z ciekłym powietrzem.
Dlaczego? Bo coś kiedyś podobnego robiłem z sprężonym powietrzem i podobnie się zachowywał a wątpię by ciekły azot by tak stał bez natychmiastowej reakcji z ciekłym powietrzem.
@@@up wszyscy znawcy pewnie bez wikipedii nie umielibyście się wysrać...

TOFAN napisał/a:
Nie jest możliwe osiągnięcie -273stopni... Pusta przestrzeń ma ~2,5K...
Zero bezwględnie to -273,15 i nie można uzyskać tej temperatury.
A bez względu na temperaturę szumu reliktowego (2,7K) można uzyskać w laboratoriach temperatury większe ledwo o miliardowe części kelwina.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie