O to co mnie dzisiaj spotkało podczas drogi do pracy
Materiał własny,także na pewno nie było !
tak, z ciekawości, jesteś bardziej PN czy PKN?
ale chłopaki z konina trenują ładnie, codziennie ich widzę, jak smigają tymi rowerami
jadą tyle dlatego że są w tunelu gdzie za samochodem nie przeszkadza im opór powietrza a nie dlatego że to rower poziomy , pionowy czy c🤬j wie jaki... Tyle że w razie gw🤬townego zahamowania przez kierującego samochodem zostanie o nich mokra plama na hardzie.
Konto usunięte
2013-07-04, 11:13
dzień dobry, jestem ekspertem i powiem Ci ze jadąc według licznika 80km/h miałeś maksymalnie 70-72 na godzinę, jak wiadomo licznik troszkę zawyża, można to sprawdzić w łatwy sposób patrząc na prędkość w GPS.
dodatkowo dodam że jadąc za pojazdem osiągnąć taka prędkość jest dużo łatwiej, dlatego kolarze z defektami doganiają peleton " po samochodach " ale to chyba wie każdy kto ma Eurosport.
gosciu na koncu przez pare sekund nie pedaluje i dalej jedzie 70-80km/h jasne

pewnie nie tylko kontrolki pokazuja inaczej w tym aucie
Konto usunięte
2013-07-04, 12:05
to opel astra. SPRZEDAM OPLA !
Opel Astra
ScarFaceee napisał/a:
Całe życie na rezerwie
raczej na lpg
Decha świeci jak bożonarodzeniowe drzewko
Jak sie nazywa ta muzyka w tle ?
Konto usunięte
2013-07-04, 13:44
Sam jechałem w mieście za tirem 62,5 km/h (tyle wskazywał licznik). Dalej brakowało mi przełożeń by mocniej (szybciej) pedałować. Powiem szczerze, że jadąc za jakąś ciężarówką odpowiednio blisko trzeba wręcz hamować a nie pedałować. Pęd powietrza tworzy wir z tyłu auta i popycha nas do przodu. Udało mi się w ten sposób podjechać pod wiadukt z prędkością 44 km/h. Jednak trzeba złapać odpowiednie auto w odpowiedniej chwili.
Dlatego też kolarze jeżdżą na kole innych rowerzystów. Spróbujcie jechać tak kiedyś ze znajomymi a zobaczycie jak można bardzo odpocząć podczas takiej jazdy. Ok 40% mniej energii trzeba wsadzić by jechać tą samą prędkością.
Konto usunięte
2013-07-04, 14:10
masz zj🤬e światła, olej i płyn do spryskiwaczy... więc prędkościomierz tez masz pewnie zj🤬y
to co to za skrzynia, jak ma przełożenie jak w nexii 1.5 8v? :o
Przecież ci kolarze jadą za tym typem, bo to ich trener. Widziałem niejednokrotnie, więc o chamskie hamowanie obaw nie ma, no chyba że sarenka albo as wyprzedzania na trzeciego się znajdzie..
A auto odgadłem od razu, powyłączaj sobie te kontrolki
Szron napisał/a:
Było wyminąć i z wyprzedzeniem zacząć bić Brawo! Czysty doping byś zrobił, kurza jego stopa mać.
A tak to pokazałaś filmik w pracy gdzie zamiast Twoich rąk to samochodem kieruje
Twoja napęczniała lanca...
Next time puść wodze wyobraźni.
Ty się człowieku chyba w tym zadeklarowanym wieku musiałeś dość konkretnie p🤬lnąć... o 20 lat conajmniej.