czyli jak niebezpiecznie jest być rowerzystą, niektórzy kierowcy zdają się w ogóle nie zwracać uwagi na tego uczestnika ruchu drogowego.
Koleś ma niezłe szczęście, do czasu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jeżdżę ponad 10 lat po ulicach i akcje były, trudno, żeby nie, ale nie powiedziałbym że więcej niż samochodem.
Na moje oko kierowcy nie są przyzwyczajeni do rowerów na jezdni i tyle. Prawdę mówiąc to większość sprawia wrażenie wystraszonych, że ktoś turla 40-50 km/h i wyprzedza ich na dwupasie w mieście. Raczej wpuszczają niż robią na złość.
pzdr
Co za idiota projektował te drogi??
konto usunięte
2014-05-27, 23:19
Zawsze jak widzę wypadki z udziałem rowerzystów przypomina mi się George Carlin:
konto usunięte
2014-05-27, 23:24
A on czasem nie musiałby ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu z prawej strony ??
A mi już się zdarzyło przypieprzyć w samochód. A jak widzę matoła, czy jakąś babę na ścieżce przy przejściu, to specjalnie trafiam niby przypadkiem z łokcia. A do debili co to wypisują że jezdnia jest tylko dla samochodów i tym podobne brednie, przypominam że rowerzyści i motocykliści również są takimi samymi uczestnikami ruchu. Nie wyobrażam sobie jazdy z prędkością w granicach 25-60 na rowerze po ścieżce. Co do matołów jadących środkiem 10/h to się zgodzę, ale przykładowo ja utrzymuję przeważnie średnią ok. 30-35 a momentami i powyżej 60 km/h i jazda z tą prędkością po ścieżce jest zwyczajnie niemożliwa.
konto usunięte
2014-05-27, 23:57
konto usunięte
2014-05-28, 0:34
Piwo dla wernetto, gdyż sam w ładną pogodę dojeżdżam do pracy rowerkiem. Ale oczywiście wielkie sranie ze strony kierowców samochodów jacy to źli są rowerzyści.
konto usunięte
2014-05-28, 0:57
I tym się według mnie kończy równouprawnienie rowerzystów w ruchu drogowym, nie wiem gdzie te filmiki były kręcone, ale wpuszczanie roweru na równorzędny pas z samochodami, które przez niego muszą przejeżdżać/ manewrować jest chore, ja na rowerze na pewno nie pojechałbym taką drogą rowerową. Nie wiem co ludzie typu bohatera tego filmu chcą udowodnić. Chcą ryzykować własne życie, wolno im. Jest wiele filmów jak tacy kończą, w ruchu ulicznym trzeba myśleć, niezależnie czym się jedzie. Mój instruktor mawiał: "Cmentarze są pełne tych co mieli pierwszeństwo" i tego się trzymajmy.
P. S. Kolarz cały czas był "na prawie"
konto usunięte
2014-05-28, 5:45
konto usunięte
2014-05-28, 10:10
konto usunięte
2014-05-28, 11:55
@Kondziovsky
zawodowy kierowca nie znajacy zasad ruchu drogowego ....