Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cytat:

Nagranie z dnia 25-08-2011 r., miało nie trafić na YT z prostego powodu, nie chciałem robić reklamy komuś, kto korzysta z tzw. pleców. W materiale wyraźnie widać, że kierujący konsekwentnie odmawia przyjęcia mandatu na kwotę 600zł, a sprawa znajdzie swój finał w Sądzie - tak myślałem do marca 2012 r., gdy zatrzymał się na słowo przy mnie jakiś kierowca i od słowa do słowa przypomniał mi to zdarzenie, także przekazał, że tamto postępowanie miało finał zakończony kwotą 0zł i co najwyżej pouczeniem, a dumny autor hamowania, przechwala się o swoich wyczynach bez najmniejszych przeszkód.

Zgłoś
mutant 2012-07-15, 10:42 3
Umnie w mieście Straż Miejska pomaga niezłapać się na fotoradar :
1) masz znak D-51 z odległością czyli wiesz gdzie mogą ci zrobić fotke
2) SM robi zdjęcia dopiero po przekroczeniu o 21km\h powyżej normy( ograniczenie do 50 to możesz jechać 70 i fotki nie dostaniesz
3) na stronie SM codziennie podane jest gdzie stoi fotoradar ( konkretnie ulice )
A i tak codziennie robi się koło 100-150 zdjęć i teraz moje pytanie na teksty umieszoczne w komentarzach- Czy to Strażnik jest tępy czy obywatel ?

podpis użytkownika

Why Drink And Drive if you can Smoke any FLY!?
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-15, 10:50
A im jeszcze chcą broń palną dać
Zgłoś
decode21 2012-07-15, 10:51
W mojej opinii w SM pracują debile. Fotoradary (dzięki Donkowi i jego wyborcom jest ich w c🤬j więcej i jeszcze przybywa, ale co może wiedzieć pajac donek co lata odrzutowcem po Polsce) rzeczywiście są ustawiane jak się im podoba, ciekawe czy mieli jakieś szkolenie z obsługi.
Co mnie najbardziej wk🤬ia w policji i straży miejskiej - powinno to wyglądać tak:
Funkcjonariusz przedstawia się, prosi o dokumenty, informuje o wykroczeniu i zadaje pytanie "Czy przyjmuje pan mandat" jeśli nie to sprawa trafia do sądu..., wydaje polecenie do kierującego o przestawieniu pojazdu - w razie odmowy wzywa pojazd holujący. Ale nie funkcjonariusze muszą pokazać że są ważni i wdawać się w niepotrzebne dialogi. Funkcjonariusze są na służbie a nie w kawiarni na pogaduchach.
Jeszcze jedno zaparkowałem samochód na płatnym parkingu gdzie należy mieć kartę parkingową. Widzę dwóch takich ze straży miejskiej i pytam gdzie tu można najbliżej kupić karty postojowe. Jak się panowie wzburzyli, bo co to oni nie są. Po chwili łaskawie przekręcając lekko głowę wskazując w którym kierunku jest kiosk. Chyba zapomnieli że są na "służbie".

podpis użytkownika

patorjk.com/text-color-fader/
Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-15, 10:54 5
makabrax napisał/a:

imo w tym pop🤬lonym kraju jest to jeden z najbardziej pop🤬lonych przepisów, drugim w kolejności jest możliwość nie przyjęcia mandatu nawet w momencie gdy policja goni przekreczającego prędkość typu 120kmh na 40tce i ma udokumentowane na filmie...
czemu jakoś kuźwa w krajach zachodnich fotoradary są pochowane gdzieś po krzakach, jedyne co wystaje to "rura" z obiektywu i traska zdjęcia jak tylko ktoś przekroczy prędkość i przychodzi mandat do domu, płacisz i tyle...
a załatwianie spraw tego typu bo "mam wujka w prokuraturze albo sądzie rejonowym i c🤬j mnie wszystko mogę jeździć jak chce, jak rozjadę kiedyś jakieś małe dziecko albo zabiję jakąś rodzinę bo będę wyprzedzał na 3ciego to dostane najwyżej prace społeczne"
k🤬a ludzie co to jest za p🤬lenie bo fotoradary są złe, kombinowanie jak tu k🤬a obejść każdy mandat... no ja p🤬le, a może by tak k🤬a zacząć jeździć zgodnie z przepisami, potem jądać przepisowo w mieście widzę we wstecznym lusterku takich c🤬li którzy jadą mi na zderzaku i próbują "popchnąć" bo jadę im za wolno...

W którym k🤬a kraju masz poukrywane fotoradary ? Przejeżdżam przez Czechy, Austrię, Niemcy i Francję i jakoś k🤬a nie widzę żadnego fotoradaru w krzakach Bo tam k🤬a fotoradar robi jako prewencja a nie jako maszyna do trzaskania pieniędzy przez gminę. Tylko k🤬a w Polsce w niektórych gminach głównym źródłem budżetu są dochody z fotoradarów. Co do odmowy przyjęcia mandatu. Każdy ma prawo do odwołania się od jakiegokolwiek postanowienia urzędowego. Każdy k🤬a zrozum to to nie j🤬a komuna. Plus cuda i dziwy czyli polskie ustawianie fotoradarów niezgodnie z zaleceniami producenta co może skutkować w dużych przekłamaniach pomiaru. Wady radarów opartych na efekcie Dopplera. Ale c🤬j znajdzie się taki napinacz internetowy jak ty i myśli że jest super. Jakoś k🤬a nie zauważyłem nigdzie fotoradaru przy szkole czy w tzw "czarnym punkcie" który byłby postawiony przez straż miejską. Jedynie policja zdaje sobie sprawę iż ten sprzęt służy do prewencji i zapobiegania przekroczeniom prędkości a nie jak to ma miejsce w przypadku gmin i SM gdzie grubą kasę się za ich pomocą trzepie.
Zgłoś
Cmxku 2012-07-15, 10:57
pala mu przypie i po sprawie by bylo
Zgłoś
decode21 2012-07-15, 11:06 3
Szwancolot napisał/a:

Pani z SM:
-popełniła błędy proceduralne jakie, bo ja nie zauważyłem?
-źle ustawiła fotoradar tu fakt
-straci prace dlaczegóż to?

Pan z drogówki
-przytakną pani z SM poinformował o wykroczeniach i wyjaśnił więc wszystko w porządku

Gość w Najeczkach
-zaparkował wbrew przepisom
-nie miał obowiązku przeparkowywać wozu dostał polecenie przepakowania wozu i powinien to zrobić a pani z sm powinna wezwać po pojazd holujący w razie odmowy
-nie przyjął mandatu 100zł do czego miał prawo i został ukarany 500 za nic 500zl dostał za nie okazanie dokumentów czyli wszystko prawidłowo

Pan kamerzysta
-udokumentował błędny mandat 500zł

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-15, 11:17
Nie wiedziałem, że na sadolu jest tylu speców od przepisów ruchu drogowego i prawa.
Zgłoś
nuker92 2012-07-15, 11:24
a za brak dokumentów nie jest 50zł mandatu??
Zgłoś
mutant 2012-07-15, 11:28
nuker92 napisał/a:

za brak tak ale jeśli posiadasz i niechcesz pokazać to popełniasz wykroczenie innej treści

podpis użytkownika

Why Drink And Drive if you can Smoke any FLY!?
Zgłoś
juki 2012-07-15, 11:29 4
@decode21

Widze, ze pracujesz w SM.
Zgłoś
decode21 2012-07-15, 11:35
nuker92 napisał/a:

Może i mandat od 50zł ale tu była odmowa okazania dokumentu za co jest kara od 500zł w górę.

juki napisał/a:

@decode21

Widze, ze pracujesz w SM.

Ta zniewaga krwi wymaga, znajdę cie i ci wp🤬lę.

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2012-07-15, 11:40
mam mieszane odczucia:
z jednej strony kolo pojechal po tych cwokach ze sm ktore sa jedna z najbardziej prozniaczych i szkodniczych organizacji skupiajacych samych nieudacznikow
z drugiej pojechal po nich koles ktory jakby nie byl przy korycie to by nawet nie zaczal gatki
Zgłoś
makabrax 2012-07-15, 12:00
@nuker92
za brak jednego dokumentu jest 50zł, czyli na ten przykład zapomniałeś prawka, dow. rejestracyjnego i kwitka z OC to razem masz 150zł...

@McMenel
ja tu nie bronie ani SM ani Policji, mi chodzi o samo zachowanie się, tak jak i na drodze zgodnie z przepisami, tak jak i "ur🤬amianie znajomości", zap🤬la taki ciul 100-120kmh w terenie zabudowanym dostaje mandat którego nie przyjmuje bo ma rodzine w policji albo sądzie czy innym c🤬jstwie i wie że mu to umorzą więc dalej będzie jeździł jak pop🤬leniec aż w końcu kogoś zabije...

przykłady radarów z niemiec:
autostrada, taki bardziej widoczny:

i taki niekocznie widoczny:

nie wiem czy taki uda ci się zobaczyć:

a tu masz radar w krzakach w mieście:

radary stacjonarne w miastach wyglądają bardzo podobnie do naszych

Jest tylko jedna różnica, przed żadnym nie mają obowiązku ustawiać jakichś pop🤬lonych znaków, "zwolnij fotoradar" tylko trzaskają foty gdy ktoś przekroczy i nie ma zmiłuj, tylko że zobaczyć kogoś przekraczającego prędkość w mieście w Niemczech jest taką samą szansą jak zobaczyć w Polsce jadącego zgodnie z przepisami...

dodam jeszcze raz, nie chodzi mi tu o obrone stawiających fotoradary, tylko o samo przestrzeganie przepisów, bo jeżeli pojedziesz zgodnie z nimi (a nawet i 10kmh szybciej co można wg ustawy) to wtedy się c🤬jom nie zwrócą koszty tych j🤬ych skrzynek...
czytałem jeszcze gdzieś newsa jak to donek chciał żeby radary przyniosły 1,2mld zł do budżetu w tym roku, a niestety po 5ciu miesiącach mają dopiero 6mln :]

podpis użytkownika

Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zgłoś
varti 2012-07-15, 12:14 1
K🤬a jak ja nie cierpię takich cwaniaczków. Ma tatusia radnego i myśli ze mu k🤬a wszystko wolno. Myśli że jak ma przed sobą zielonego SM a w dodatku kobietę to może c🤬j wie co. Na końcu jeszcze wysiadł i ciśnie tą strażniczkę. K🤬a co za państwo
W Stanach Zjednoczonych za takie zachowanie względem funkcjonariusza, dostałby w palnik, zapakowaliby go do radiowozu i zawieźli na komisariat. Samochód by mu odholowali a sam cwaniaczek pewno dostałby prace społeczne i zap🤬lał w sobotę przy plewieniu klombików. A mandat i tak musiałby zapłacić albo odpracować.
Ale u nas się oczywiście tak nie da bo zaraz się odezwie stado pokrzywdzonych. Ludzie jeździjcie zgodnie z przepisami ruchu to mandatów nie będziecie dostawać. JA osobiście jestem za ustawianiem radarów w terenach zabudowanych. Trzeba tępić bezwzględnie buractwo, debilizm i cwaniactwo na drogach.

Aha, i tak btw. kim jest ten facet z kamerą i dlaczego filmuje policyjny sprzęt? A dwa dlaczego przeszkadza w pracy SM? Jak chce się z tą panią umówić to niech ją zaprosi na ciastko, a nie zap🤬la za nią z kamerą i szuka spisku
Zgłoś
michalkamienpl 2012-07-15, 12:59
Dooobrze! Tepic k🤬iska!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie