Główna Poczekalnia (3) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:07
🔥 Tornada w USA - teraz popularne
rozbieranie świni
lysymisio6969 • 2024-07-16, 18:29
w Polsce ta sztuka dawno już zapomniana.. jak coś to do ruskich albo na inną ukrainę trzeba jechać, żeby doświadczyć świniobicia w wersji art (art od artyzmu) podobnie z tatą działaliśmy ale.. gdzie mojemu tacie do tego ukraińca.. rzemieślnikami byliśmy..

dla bambinistów info: stąd się biorą szynki, kotlety i boczek..

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
smc 2024-07-16, 18:42 3
To chyba o nią chodzi...

Zgłoś
Avatar
donkapusta 2024-07-16, 19:09
Na hardzie są prawdziwi fachowcy od oprawiania.
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2024-07-16, 19:19 1
U nas zawsze zaczynało się od sparzenia sierści i zadrapania szczeciny. Później pozostawała sama czysta słoninka.
Ale fachowcy byli lepsi od tego tutaj. Jeden od momentu ubicia i spuszczenia krwi, ze zdzieraniem sierści i do całkowitego podzielenia świni w 1,5 godziny się ogarniał. Ale zap🤬lał cały czas w biegu. A suchy był jak palec.
Zgłoś
Avatar
Marian_Koniuszko 2024-07-16, 20:08 1
Rozbiera świniaka jak meksykaniec członka wrogiego gangu. Piwko leci
Zgłoś
Avatar
lysymisio6969 2024-07-16, 20:24 1
kris1978 napisał/a:

U nas zawsze zaczynało się od sparzenia sierści i zadrapania szczeciny. Później pozostawała sama czysta słoninka.
Ale fachowcy byli lepsi od tego tutaj. Jeden od momentu ubicia i spuszczenia krwi, ze zdzieraniem sierści i do całkowitego podzielenia świni w 1,5 godziny się ogarniał. Ale zap🤬lał cały czas w biegu. A suchy był jak palec.



my opalaliśmy szczecine a potem szorowaliśmy do białego, dziadek opalał słomą a tata nowocześniej lutlampą..
zauważ, że tutaj dawał pokaz na internety więc więcej jest pitolenia co i jak niż prawdziwej roboty.
Zgłoś
Avatar
Geraldinio 2024-07-16, 21:56 1
Pokolenie Z myślało pewnie, że te golonki i szyneczki to na drzewach rosną. Mieszkam w domu po dziadkach i na pomieszczeniu gospodarczym nadal wystaje ogromna szyna, na której zawieszony jest hak. Zarżniętego prosiaka zawieszało się na nim, krew spływała (mmm kaszaneczka) a świnka była od góry rozcinana wzdłuż i po kolei demontowana.

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
Avatar
Rutus 2024-07-16, 22:38 3
W trakcie rozbierania świni podgardle i cebulkę na patelnię, a do tego 0,5 żytniej.
Zgłoś
Avatar
darobpu6 2024-07-16, 23:44
Nie taki profesjonalista jak napisał autor. Świnię do rozbiurki po spuszczeniu krwi wiesza się za tylne golenie. Zapytajcie dziadków i wujów na wsi albo sami sprawdźcie czy w stropach mają specjalne kółka wmurowane. Najczęściej do wieszania świni wykorzystywano orczyk.

[ Dodano: 2024-07-16, 23:46 ]
@Geraldinio: A jak zaczęło padać to koniec roboty? xD
Zgłoś
Avatar
smc 2024-07-17, 0:24
My jak opalaliśmy świnię, to zawsze się wyrywała i uciekała.
Zgłoś
Avatar
Mariusz 2024-07-17, 7:26 1
Rezac to oni potrafią nie tylko swinie
Zgłoś
Avatar
pytolsky 2024-07-17, 15:31 1
Rutus napisał/a:

a do tego 0,5 żytniej.



chciałbym zobaczyć jak naj🤬y coś kroisz takim nożem
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2024-07-17, 18:11
lysymisio6969 napisał/a:

dla bambinistów info: stąd się biorą szynki, kotlety i boczek..

Potwierdzam
Zgłoś
Avatar
Rutus 2024-07-17, 23:20 1
pytolsky napisał/a:

chciałbym zobaczyć jak naj🤬y coś kroisz takim nożem



W pracy nie piję, nawet podczas koszenia trawnika. Zanim rozbiorę świnię to świeżonka się usmaży i 0.5 l schłodzi. Połóweczką na trzech naj🤬 się nie da.
Zgłoś
Avatar
djoshin 2024-07-18, 1:00
Płucka na kwaśno by op🤬lił człowiek ale gdzie dostać .
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

 Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem