👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
57 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No i w p🤬du z robotą... muszą wziąć kolejnego i zacząć od poczatku...
- Cześć chłopaki, co robicie?
- A piłujemy granat...
- Wariaci, przecież to wybuchnie!
- To nic, mamy drugi!
- A piłujemy granat...
- Wariaci, przecież to wybuchnie!
- To nic, mamy drugi!
Wujek mi opowiadał, że zaraz po II Wojnie Światowej było pełno niewybuchów i normą było, że na wsiach się je później zbierało i rozmontowywało. Robili to zwykli ludzie, w tym wujek jako nastolatek. Wyciągnięte zapalniki często później były używane w święta lub na Sylwestra w formie fajerwerków. Raz wujas coś zrobił nie tak z zapalnikiem i ten wybuchł mu w ręce - stracił trzy paliczki w prawej ręce, a część odłamków trafiła w twarz, z czego jeden ok. centymetr pod okiem.
Pytanie, po co Ci wyżej rozbierają pocisk (moździerzowy?), czy chcieli go wykorzystać do drona, czy może zwyczajnie zneutralizować?
Pytanie, po co Ci wyżej rozbierają pocisk (moździerzowy?), czy chcieli go wykorzystać do drona, czy może zwyczajnie zneutralizować?
BękartEddardaStarka napisał/a:
Czarne koty przynoszą jednak nie szczęcie
Jeśli przynoszą nie szczęście to może przynoszą nieszczęście?
skąd wiecie ze rozbrajali pocisk??
a może tylko uzbrajali minę pułapkę w zabawce dziecięcej, a wy już oceniacie.
a może tylko uzbrajali minę pułapkę w zabawce dziecięcej, a wy już oceniacie.
smc napisał/a:
Saper mył się tylko raz...
ruSSki to pewnie ni razu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie