Ja tak mam - musiałem zamknąć działalność, bo nie wyrabiałem na urzędników (tysiak dla zusu, kontrola z pipu, skarbówki i sanepidu), a teraz szukam pracy pobierając zasiłek. Fuck logic!
@de_ent A nie? W normalnym kapitalizmie idziesz na ulicę i np. sprzedajesz bułki z piekarni będącej kilka ulic dalej. Jak masz łeb to wiesz gdzie sprzedawać, żeby zarobić. Po pewnym czasie zatrudniasz kogoś do pomocy przy sprzedaży, potem następną osobę, aż w końcu otwierasz własną piekarnię (czy co tam chcesz), zatrudniasz więcej osób i siedzisz NA DUPIE licząc zyski (które możesz później zainwestować we własną markę, więcej fabryk, itp.)
A w naszym ustroju:
-Musisz mieć pozwolenie na sprzedawanie w tym miejscu (jeśli to jest czyjaś posesja to nie możesz się nawet z właścicielem dogadać BO PAŃSTWO WIE LEPIEJ)
-Wpada do ciebie jakiś sanepid razem z regulaminami wziętymi z dupy.
-Twój dochód jest mały, bo nie dość, że płacisz państwu w podatkach kupując coś (VAT), to jeszcze musisz płacić za sam fakt wykonywania pracy (?!)
I próbują nam wmawiać, że mamy kapitalizm i wolny rynek
@UP Próbowałem kiedyś policzyć, ile przepisów łamie babcia sprzedająca grzyby na ulicy:
-brak badań sanepidu
-brak zarejestrowanej działalności gospodarczej
-brak odprowadzenia podatków i składek
-brak zgody na handel obwoźny
Coś jeszcze było, to co wypisałem to tylko na tyle, co pobieżnie kiedyś sprawdzałem. Zrobienie kariery od zera do milionera jest dziś niewykonalne i bynajmniej nie jest to wina wolnego rynku
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Serwis ma charakter prześmiewczy, często sarkastyczny i ocierający się o czarny humor, z tego powodu nie będzie on odpowiedni dla każdego, a opisy materialów i komentarze do nich należy traktować z dużym dystansem.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie