👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
40 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No i widzisz Halman, jak się siedzi całe życie w piwnicy to skąd masz wiedzieć że Polski rzeczownik parasol wywodzi się od włoskiego wyrazu parasole – znaczącego 'słońcochron', a dosłownie 'ochrona przeciw słońcu'
Polecam w przerwach w wyszukiwaniu marnej jakości filmików zajrzeć do Wikipedii.
Polecam w przerwach w wyszukiwaniu marnej jakości filmików zajrzeć do Wikipedii.
Kriski napisał/a:
No i widzisz Halman, jak się siedzi całe życie w piwnicy to skąd masz wiedzieć że Polski rzeczownik parasol wywodzi się od włoskiego wyrazu parasole – znaczącego 'słońcochron', a dosłownie 'ochrona przeciw słońcu'
wiec na logikę paradujesz po mieście z parasolką w słoneczne dni jak wiktoriańska panienka?
Halman napisał/a:
stosując analizę poznawczą wnioskuję na logikę że wobec tego paradujesz z parasolką w słoneczne dni?
Tak jak napisałem wcześniej, siedząc w ciemnej piwnicy nie wiesz że można dostać udaru cieplnego od słońca (to taki stan kiedy szare komórki w głowie się gotują) czemu ma przeciwdziałać właśnie rzeczona parasolka.
Żeby to pojąć zrób prosty test: zmień żarówkę na taką 200-250W i posiedź pod nią z godzinę. Nie zapomnij tego nagrać.
Kriski napisał/a:
Tak jak napisałem wcześniej, siedząc w ciemnej piwnicy nie wiesz że można dostać udaru od słońca, czemu ma przeciwdziałać właśnie rzeczona parasolka.
ale czym i po co chcesz tutaj zabłysnąć? wiedzą o parasolkach? mam podejrzenia ze mimo twojej wiedzy o nich przed udarem słonecznym się nie uchroniłeś i słoneczko przegrzało styki.
Halman napisał/a:
ale czym i po co chcesz tutaj zabłysnąć? wiedzą o parasolkach? mam podejrzenia ze mimo twojej wiedzy o nich przed udarem słonecznym się nie uchroniłeś i słoneczko przegrzało styki.
Zmień nick na "detektyw Halman"
Roztoczył nad sobą parasol ochronny... Płyta pazdzieziezowa pokonała chińsko-wietnamski parasol ochronny
Bardzo ładnie zpadła ta płyta -kantem do parasolki wiedząc ze musi się przebić .
PięknyMarian napisał/a:
pazdzieziezowa
*pazdzieziezowatazezowata
Up
Miało być paździeżowa chiński "słownik" poprawił po swojenu
Miało być paździeżowa chiński "słownik" poprawił po swojenu
Najman nie ogarnia po co komuś parasolka bez deszczu bo u niego głowa służy tylko do tego, żeby deszcz nie lał się do środka

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie