widzę że ktoś tu ma Rumuna w rodzinie...
konto usunięte
2014-03-17, 17:04
ale grafikiem to ty nie będziesz...
konto usunięte
2014-03-17, 17:04
A pro po ładnych Rumunek, to polecam zobaczyć Alexandre Badoi. Wokalistka i prezenterka. Niestety nie mam jeszcze 20 postów, więc nie mogę wkleić zdjęcia i musicie znaleźć ją w google sami

(O ile Wam się zechce)
konto usunięte
2014-03-17, 17:10
Bo to prawda. Co za różnica, brudne, smierdzi, jest nierobem i kradnie.
Poczytajcie sobie o historii Rumunii podczas IIwś. zachowali się bardzo w porządku w stosunku do nas. Rumuni wywodzą się od Rzymian, którzy narzucili swoje tradycje Dakom zamieszkującym końcowy bieg Dunaju.
konto usunięte
2014-03-17, 17:20
Dexterkrak, a właśnie że się mylisz. Polecam pojeździć po zachodnim pograniczu Polski, a następnie wjechać do losowo wybranej wioski w Rumunii. Nie wiem do końca od czego to zależy (kasa z Unii?), ale zdecydowana większość rumuńskich dziur jest na prawdę wyjątkowo zadbana i wygląda o niebo lepiej od naszych regionów wiejskich. Pod względem czystości na ulicach, również to Rumunii nas wyprzedzają. Być może twoje doświadczenia wynikają z podróży w jakichś zamierzchłych czasach, lub miałeś po prostu wyjątkowego pecha. Prawdą jest że mają o wiele niższe PKB od Polski, jednak praktycznie po niczym, oprócz ewentualnie samochodów na ulicach, tego nie widać.
I oczywiście że można znaleźć zdjęcia ładnych cyganek w Mercedesach, jednak ja chciałem ukazać różnicę w jak najbardziej kontrastowy sposób, przez co dopuściłem się lekkiej manipulacji, a właściwie "selekcji" materiałów.