Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
pazuzu 2025-02-08, 18:56 3
To z czego były te świeczniki?? ze złota?
Zgłoś
Kogucik_Bałamucik 2025-02-08, 19:00 77
Zbyt religijny nie jestem ale za taki akt wandalizmu i barbarzyństwa, to bym temu śmieciowi wszystkie 10 palców u rąk połamał. Każdego po koleji, obił pysk i wyrzucił na ulicę.

Żadnego więzienia, bo tam musieli by k🤬ę karmić i leczyć połamane palce. Do rynsztoka na ulicę go !
I waliło by mnie czy on chory psychicznie czy nie, jeden c🤬j.
Zgłoś
Antekson 2025-02-08, 19:02 21
pazuzu napisał/a:

To z czego były te świeczniki?? ze złota?

Były przede wszystkim zrobione z licznych godzin pracy jakiegoś gościa, który pewnie nie pracuje za najniższą krajową. A nota bene to złota za 30000 euro możesz kupić 300 gramów (objętość JEDNEJ łyżki do zupy, i to niedużej).
Zgłoś
Danielll111 2025-02-08, 19:05 3
Kogucik_Bałamucik napisał/a:

Zbyt religijny nie jestem ale za taki akt wandalizmu i barbarzyństwa, to bym temu śmieciowi wszystkie 10 palców u rąk połamał. Każdego po koleji, obił pysk i wyrzucił na ulicę.
Żadnego więzienia, bo tam musieli by k🤬ę karmić i leczyć połamane palce. Do rynsztoka na ulicę go !

Tak by było
Zgłoś
ProVVe 2025-02-08, 19:07 14
Kogucik_Bałamucik napisał/a:

Mam takie samo podejście. Jakoś nie po drodze mi z tym całym oddaniem władzy prze Boga jakiemuś pedałowi w sukni... Na bank tak było. Piotra słuchaj nie masz mocy i nie wiem jak to zrobisz ale maja Cie teraz słuchać ok... R🤬aj nie r🤬aj byle jaja malowali w kwietniu... JEDNAK to jest k🤬a zabytek i zaraz mam przed oczami tych kozojebcow niszczących pozostałości po sumerach. J🤬e robaki. Coś przetrwało 5tys lat albo zostało pieknie zrobione to jakaś k🤬a musi zniszczyć. Tak samo za podpalenie Notre-Dame bym z wieży na ten plac wyp🤬alał

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
optymista666 2025-02-08, 19:07 12
Bardzo dobrze zrobił. Powinien jeszcze podpalić to siedlisko zła.

Kościół katolicki to najbardziej zbrodnicza organizacja świata, która nadal może legalnie działać.

Co roku nadal ogłupia miliony ludzi na całym świecie.

W Polsce też nie będzie normalnie, póki ostatnia cegła z ostatniego kościoła nie spadnie na łeb ostatniego księdza.
Zgłoś
ProVVe 2025-02-08, 19:09 25
Danielll111 napisał/a:

Tak by było

U muslimów za taką akcję juz by truchło wlekli za samochodem

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
Kogucik_Bałamucik 2025-02-08, 19:09 1
Danielll111 napisał/a:

Tak by było

Zastosowałem czas zaprzyszły, tryb przypuszczający. Rozumiem że nie kumasz o co kaman...biedne ty...

czas zaprzeszły a tryb przypuszczający

Czas zaprzeszły w języku polskim jest już właściwie prawie nie używany, jego użycie może brzmieć dziwnie. Czy można go już uznać za formę historyczną, czy też użycie go nadal jest zgodne z normą języka polskiego? Czy można powiedzieć byłbym zjadł, czy raczej jedynie zjadłbym?
Zwrot byłbym zjadł to forma trybu przypuszczającego, czyli warunkowego. Wyróżnia się: 1) tryb przypuszczający potencjalny (czynność może się zdarzyć, jeśli zostaną spełnione pewne warunki), np. „Zjadłbym to, gdybym miał apetyt”; 2) tryb przypuszczający nierzeczywisty (czynność mogła się zdarzyć, gdyby zostały spełnione pewne warunki), np. „Byłbym to zjadł, gdybym miał apetyt”. Charakterystyczną cechą trybu przypuszczającego jest cząstka by, nie należy jej mylić z formami czasownika być. Czasownik zjeść w czasie zaprzeszłym ma formę zjadłem był.
Czas zaprzeszły to w polszczyźnie bez wątpienia forma historyczna.
Jan Grzenia, Uniwersytet Śląski
Zgłoś
ProVVe 2025-02-08, 19:16 11
optymista666 napisał/a:

Bardzo dobrze zrobił. Powinien jeszcze podpalić to siedlisko zła.
Kościół katolicki to najbardziej zbrodnicza organizacja świata, która nadal może legalnie działać.
Co roku nadal ogłupia miliony ludzi na całym świecie.
W Polsce też nie będzie normalnie, póki ostatnia cegła z ostatniego kościoła nie spadnie na łeb ostatniego księdza.

Skoro tak twierdzisz to co Cie powstrzymuje przed zabiciem wszystkich w Watykanie? Te szwadrony halabardierow wysylanych co miesiac do podboju galaktyki musisz zneutralizowac zanim imperium nas namierzy. A bardziej przyziemsko to rozdział od państwa wystarczy i jak babusie chca wierzyć w krzyżyk na ścianie niech sobie wierzą... Wolę mieć katolika za sąsiada niż jakas inna k🤬e z obiecanym rajem za wysadzenie wszystkich w j🤬y kosmos. Byleby nie zmuszał nikt nikogo innego. Dlatego te lgbt co zmusza/narzuca do tolerowania mnie tak wk🤬ia, że mają priorytet

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
Geraldinio 2025-02-08, 19:53 3
Kościół katolicki, a nawet absolutnie bez wyjątku każda religia, to zło, ale to nie jest metoda na walkę z nimi. Może to był jakiś średniowieczny zabytek, po co to psuć.
Po prostu trzeba to przetrwać aż wymrą stare prukwy chodzące do kościoła i płacące tej największej zorganizowanej grupie przestępczej kasę, a sami się zaorają.

Warto też przypominać przed wyborami o pięknej oddolnej inicjatywie: "schowaj babci dowód".

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
O................ń 2025-02-08, 20:25 12
Geraldinio napisał/a:

Kościół katolicki, a nawet absolutnie bez wyjątku każda religia, to zło, ale to nie jest metoda na walkę z nimi. Może to był jakiś średniowieczny zabytek, po co to psuć.
Po prostu trzeba to przetrwać aż wymrą stare prukwy chodzące do kościoła i płacące tej największej zorganizowanej grupie przestępczej kasę, a sami się zaorają.
Warto też przypominać przed wyborami o pięknej oddolnej inicjatywie: "schowaj babci dowód".

Wy komuchy to nienawidzicie konkurencji, wierzycie w wasza Trójcę Świecką - Marksa, Lenina, Stalina , a właściwie w Mordechaja Kiesela, Włodzimierza Ulianowa i Josifa Dżugaszwiliego
Zgłoś
Geraldinio 2025-02-08, 20:34 7
OdrobinaSadyzmyNaCodzień napisał/a:

Wy komuchy to nienawidzicie konkurencji, wierzycie w wasza Trójcę Świecką - Marksa, Lenina, Stalina , a właściwie w Mordechaja Kiesela, Włodzimierza Ulianowa i Josifa Dżugaszwiliego

a wy prawackie prymitywy z IQ poniżej małpy codziennie salutujecie do Hitlera i koledzy wam na fiucie podczas wspólnych zabaw tatuują kolejną swastykę.

Ciężko jest pojąć, że można jednocześnie nienawidzić Hitlera, Stalina i kościoła katolickiego? że jest jednak jakiś świat po środku?

podpis użytkownika

Zgłoś
Antekson 2025-02-08, 20:57 3
Geraldinio napisał/a:

O czym wy gadacie? Przecież z Europy w tej chwili właśnie są usuwani wszelkiej maści rewolucjoniści. Prawdziwie wierzące rodziny mają się bardzo dobrze (z resztą nie tylko katolickie) i dzieci im się rodzą. Kto pozostaje wierny dostaje wielkie łaski od Pana, w tym piękne gromadki dzieci.
Możecie głosno krzyczeć, że Rewolucja jest super, ale za sto lat wasze potomstwo będzie w śladowej ilości w Europie i pewnie koloru ciemnego.
"Planowanie rodziny", pigułki antykoncepcyjne i prezerwatywy są najbardziej kontrrewolucyjnymi wynalazkami w historii ludzkości, bo pozwolą nam na przestrzeni jednego czy dwóch stuleci wygrać wojne z lewicą która w swej chorej rządzy ludzkiej krwi morduje własne dzieci.
Zgłoś
Geraldinio 2025-02-08, 21:09 3
Antekson napisał/a:

O czym wy gadacie? Przecież z Europy w tej chwili właśnie są usuwani wszelkiej maści rewolucjoniści. Prawdziwie wierzące rodziny mają się bardzo dobrze (z resztą nie tylko katolickie) i dzieci im się rodzą. Kto pozostaje wierny dostaje wielkie łaski od Pana, w tym piękne gromadki dzieci.
Możecie głosno krzyczeć, że Rewolucja jest super, ale za sto lat wasze potomstwo będzie w śladowej ilości w Europie i pewnie koloru ciemnego.
"Planowanie rodziny", pigułki antykoncepcyjne i prezerwatywy są najbardziej kontrrewolucyjnymi wynalazkami w historii ludzkości, bo pozwolą nam na przestrzeni jednego czy dwóch stuleci wygrać wojne z lewicą która w swej chorej rządzy ludzkiej krwi morduje własne dzieci.

Dodam jeszcze, że kościoły są pełne jak nigdy, na religiach 100% frekwencja, tylko te z próbówki nie chodzą, bo im rodzice geje zabronili, ale to nie ludzie, więc i tak skończą w piekle. Seminaria duchownych pękają w szwach, jak wróci do władzy Jarosław Polskę Zbaw to dadzą miliardy na dobudowanie nowych.
Pamiętaj tylko żeby z walenia konia się księdzu wyspowiadać, nie zapomnij mu pokazać jak to robiłeś, to dostaniesz mniejszą pokutę.

podpis użytkownika

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie