Pełna profeska skarpowanie i szalunki ,można robić
podpis użytkownika
otyli żyją krócej
Myślę, że firma zajmująca się profesjonalnym zabezpieczeniem wykopów będzie zadowolona

Stary od kumpla zginął w ten sam sposób na jego oczach, w jednej firmie robili
Gdy tylko zobaczyłem miniaturkę, to wiedziałem że tak się to skończy. Zasada jest prosta - zabezpieczasz gdy ma mieć więcej niż 1.5 metra głębokości. I nigdy nie jesteś sam. Nawet jak runie, to jest szansa że sam sie wygrzebiesz. Natomiast asekurujący na pewno to zrobi. Do tego z filmu w życiu bym nie wszedł.
Standardowo widzę. Młody odwala robotę a stare parchy w c🤬ja tną
No i w p🤬du cały Nordstream2 poszedł się j🤬
We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.
podpis użytkownika
We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.
Od razu sobie pomyślałem, że za c🤬ja bym tam nie wszedł, bo jeszcze by się na mnie to zwaliło. Właśnie dostałem potwierdzenie

Pitok napisał/a:
Od razu sobie pomyślałem, że za c🤬ja bym tam nie wszedł, bo jeszcze by się na mnie to zwaliło. Właśnie dostałem potwierdzenie
To jest właśnie "instynkt" samozachowawczy, w cudzysłowiu bo tak naprawdę to wiedza o życiu/otaczającym świecie + inteligencja osobista - czarni po prostu nie pracują i to ich ratuje od takich wypadków

Do tak głębokich wykopów stosuje się specjalne palisady, ściany rozporowe hydrauliczne, larsen, itp. Najprostrzym sposobem i najtańszym jest wykonanie wykopu ze ścianami 45⁰, jeśli to możliwe. Zwykłe dwie płyty stalowe o ściance 15mm z rozporami by wystarczyły, ale sądząc po kraju w którym to robią pewnie gównlandii ,to człowiek tańszy niż zabezpieczenia

Nic przyjemnego, sam przeżyłem taką sytuacje. Uratowało mnie to że wystawała ręka.