👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Dobrze, że muzyka określa się sama poprzez artystów, którzy ją tworzą, a nie ludzi, którzy nie chcą jej słuchać.
Natomiast bardzo ciekawe jest to, od czego zależy jakiej ktoś muzyki słucha. Jeśli dla kogoś dubstepy, metale, rapy i inne takie takie to nie muzyka tylko gówno, to już wiem, że taka osoba nie słucha namiętnie muzyki, albo daje się ponieść komercyjnemu gównu, którym media mydlą nam (w sumie wam) oczy. Jeśli ktoś słucha muzyki przez powiedzmy 5 godzin dziennie, to zaczyna szukać nowych zespołów, nowych gatunków, bo stare śmieci mu się nudzą. Jeśli ktoś poznał mnóstwo zespołów i mnóstwo gatunków wytwarza się u niego tolerancja muzyczna i zaczyna dostrzegać walory każdego gatunku. Artyści są lepsi i gorsi, ale w każdym gatunku znajdzie się ktoś wybitny.
Polecam youtuba do ekspansji swoich muzycznych gustów.
Natomiast bardzo ciekawe jest to, od czego zależy jakiej ktoś muzyki słucha. Jeśli dla kogoś dubstepy, metale, rapy i inne takie takie to nie muzyka tylko gówno, to już wiem, że taka osoba nie słucha namiętnie muzyki, albo daje się ponieść komercyjnemu gównu, którym media mydlą nam (w sumie wam) oczy. Jeśli ktoś słucha muzyki przez powiedzmy 5 godzin dziennie, to zaczyna szukać nowych zespołów, nowych gatunków, bo stare śmieci mu się nudzą. Jeśli ktoś poznał mnóstwo zespołów i mnóstwo gatunków wytwarza się u niego tolerancja muzyczna i zaczyna dostrzegać walory każdego gatunku. Artyści są lepsi i gorsi, ale w każdym gatunku znajdzie się ktoś wybitny.
Polecam youtuba do ekspansji swoich muzycznych gustów.
Jeśli jest się zamkniętym jak kupa w klozecie, to prowadzi się właśnie takie dyskusje jak niektórzy w tym temacie.

Jestem fanem wszelkiej muzyki, w sumie to większości gatunków jednak najbardziej faworyzuję muzykę cięższą typu alternativ metal, psychodelic rock, psychodelic rap. Mimo to jestem też wielkim fanem D'n'B, czy Katy Parry (możliwości głosowe ma nieziemskie). Jednak w dzisiejszych czasach niestety muzykę tworzą dosłownie ze wszystkiego. Wystarczy stworzyć parę kawałków, wypromować na YT mówiąc, że to nowy gatunek muzyczny, który jest super nowoczesny i alternatywny ;/ Zgodzę się, że techno jest muzyką, ale nie wszystkie utwory. Czasem to po prostu brzmi jakby twórca walił głową o ścianę jednocześnie waląc konia i wszystko nagrał i ot jest nowy kawałek. Zresztą tak jest dziś niestety z praktycznie każdym gatunkiem. Zupełnie zmienia się dziś znaczenie niektórych gatunków, np. dziś rock'iem jest Johnas Brothers, a zespoły krające parę lat temu rock to dziś uważane są za kapele Hard Rockowe albo co lepiej metalowe. Powstało od groma nowych podgatunków takich jak Power Pop czy Pop Country Oo Muzyka elektroniczna powstała lata temu, jest starsza od niejednego użytkownika sadola, ale niektóre dzisiejsze jej odmiany są zbieraniną losowo zebranych dźwięków. Nie mówię akurat o tym kawałku, ale niestety większość taka jest. Z resztą wpływ gównianych producentów i komercji idzie odczuć w prawie każdej muzyce dziś: HH, Rock, Pop, Elektronika czy Raggae. Chyba jedynym gatunkiem, który przez te lata się nie zmienił to Disco Polo, bo jak było gówno tak zostało na razie przynajmniej.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie