"W obwodzie kirowskim 88-letni wynalazca zginął podczas testowania helikoptera domowej roboty. Został uderzony śmigłem w głowę"
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:36
"W obwodzie kirowskim 88-letni wynalazca zginął podczas testowania helikoptera domowej roboty. Został uderzony śmigłem w głowę"
Tam 88 latek próbuje skonstruować Wiertoloiot a u nas jego rówieśnicy leżą krzyżem w kościołach
Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie*
* w tym przypadku nie działa.
* w tym przypadku nie działa.
Wielkie śmigło kręcące się z zawrotną prędkością nad łbem bez żadnej osłony, no kto by pomyślał... 😳🤣
darek1234 napisał/a:
Jeszcze niecałe 140 mln...
Raczej 177 mln...
Kici-Kici napisał/a:
Helikopter wynaleziono sto lat temu i można go sobie po prostu kupić. Nie trzeba wynajdować go po raz kolejny, przy okazji ginąc.
W sklepach jest dostępnych mnóstwo produktów, a ludzie i tak robią je od zera dla frajdy.
Spróbuj kiedyś, może zrozumiesz.
A tu dla odmiany udany start:
youtube.com/shorts/3p6jkWJsn78?feature=share
Selekcjoner napisał/a:
Silnik zamocowany w ramię helikoptera przekazuje moment obrotowy na śmigła które stawiają opór powietrza. Rama helikoptera była zbyt słaba i doszło do jej skręcenia i destrukcji helikoptera.
Może tak, może nie...W każdym razie gościu dobry był. Może pracował w lotniczych zakładach.. Może udało mu się wynieść trochę gratów .
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie