Witam
Na sadolu jestem raczej długo, robię za scrollera choć czasem przyłączam się do dyskusji w komentarzach. Zauważyłem, że ostatnio w modzie jest moda na nagonki na kościół (szczególnie księży) i tzw. rusofobia (co do niektórych może nawet "rusohisteria)
Wiem też, że część z Was popierałaby Niemców w II WŚ w kampanii przeciw ZSRR i najlepiej całemu światu - na coś takiego otwiera mi się scyzoryk w kieszeni bo to głupota do kwadratu. Poniżej załączam filmik, zanim osądzicie polecam zobaczyć do końca i zacząć dyskusję. Macie tam pięknie wsio wyjaśnione m.in. sprawa Katynia. Aha i proszę mi nie mówić, że gloryfikuję sowietów czy Rosjan bo to mija się z prawdą - staram się być obiektywny względem historii.
Mam nadzieję, że części z Was spadną klapki z oczu i zaczniecie myśleć o sąsiadach jako słowiańskich przyjacielach niźli wrogach bo co jak co, ale tak podobnej historii jak oni do nas, nie miał nikt.
Pozdrawiam
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-01-25, 21:31
Wyczuwam wielką wojnę w komentarzach, więc zanim się ona zacznie po prostu napiszę, nie jestem rusofobem, ale komunistów nienawidzę
''Słowiańskich przyjacielach'' ? Nie nazwał bym się rusofobem ale jednak mam im trochę do zarzucenia. Poza tym za dużo krzywdy nam wyrządzili żeby nazwać ich ''przyjaciółmi'', a powiązania etniczne do tego nie wystarczą. Był taki czas kiedy nazywało się ich ''bratnim narodem'', lecz i wtedy po przyjacielsku nas nie traktowali.
Rany się goją ale blizny zostają na długo. A pamięć na zawsze.
konto usunięte
2014-01-25, 21:47
Jak sie nie słucha katoli to można zacząć samodzielnie myśleć. Wtedy dochodzi sie do prawdy.
Pozdro i polecam odkryc prawdę.
konto usunięte
2014-01-25, 22:00
Mimo że czasem mam wrażenie że sojusz z Putinem i wystąpienie z UE po czym stworzenie coś ala Ligi Państw Słowiańskich było by lepszym wyjściem od obecnego homogendero cyrku. Aczkolwiek, historia lubi się powtarzać i zapewne prędzej czy później skończyło by się to jakimś dramatem
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
gin
2014-01-25, 22:33
Ja tam do Rosjan nie mam nic. Sam z chęcią odwiedziłbym ten kraj, przejechał się koleją transsyberyjską i popił z Ruskimi mimo, że nie piję alkoholu od lat:)
konto usunięte
2014-01-25, 23:11
wiem wiem nóż
konto usunięte
2014-01-25, 23:18
Panie idź pan z Kwietniem czarodziejem.
Bije mu dzwon ale gosc nie zawsze wie, w którym kościele.
konto usunięte
2014-01-26, 1:47
Kumpel111 wiem wiem wilkołaki to super żołnierze wyhodowani przez tajne stowarzyszenie do którego należał himler LOL gdzieś an terenie wrocławia LOL
konto usunięte
2014-01-26, 4:58
O ile nienawidzę zachodu - z Francją i UK na czele - o tyle do Rzeszy mam pewien sentyment.
konto usunięte
2014-01-26, 9:48
Rosja do piachu i tyle, ci dumni Rosjanie do dziś wielbią armie czerwoną, czerwone gwiazdy na kremlu itd. Zmuszanie Polaka do uszanowania, przemyślenia swej opinii o ścierwie rosyjskim jest niehumanitarne. To tak jakby dziś Niemcy czcili Wermaht i stawiali pomniki Hitlerowi (w szachrze rosja do dziś ładnie pucuje Lenina i Stalina). I tylko rosja otwarcie nawiązuje swoje korzenie do swych zbrodniczych dziejów. Powtórzę się, zmuszanie Polaka do pałania nawet najbardziej wyblakłymi uczuciami rosję jest NIEHUMANITARNE.