Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Zapytajcie swoich dziadków/pradziadków o armię niemiecką i armię radziecką (o to kto był gorszy), myślę, że większość wskaże naszych "braci" i "wyzwolicieli" za gorszą. Niemcy potrafili być bezlitośni, ale przy ruskich to wypadali blado. Jak szła ta czerwona zaraz to trzeba było chować wszystko co ma jakąś wartość, już nie wspominając o kobietach.
Dla mnie najgorsze ścierwo 2 WŚ w kolejności:
1) "Armia" radziecka ("horda" lub "swołocz" to chyba trafniejsze określenia)
2) Armia japońska
3) Armia niemiecka
Mój świętej pamięci dziadek Edward był chłopem od urodzenia. Wychowany na wsi, większość życia spędził na wsi.
Pewnie z 5 lat temu opowiadał mi o tym jak niemcy pierwsze weszli na nasze ziemie(podkarpacie). "Jak weszli do wsi to trzebabyło sąsieki zamurować żeby zboża nie odkryli bo wtedy płaciło się kary(zabierali np. krowę)" Mówił mi że za gruszki co rosły w sadzie płacili pieniędzmi, na wszystko mieli prawo.Każdy w butach, płaszczach i zadbani. No cóż, jak weszły wojska rosyjskie to opowiadał że połowa nie miała nawet jednego buta.Jeden karabin przypadał na 3 rosjan, a który miał płaszcz to był pewnie oficerem. Mówił mi że tak głodowali że jak wpadli do wsi to mojej prababci "wyżarli" wszystkie kaczki na żywca.
Chociaż i niemy i ruskie to szuje które zniszczyły nam kraj, to jednak trzeba przyznać że wermacht był doskonale zorganizowany, nie jak ruska hołota.

Obrazki raczej miały na celu ukazanie zbrodni (inaczej się tego nie da nazwać) na narodzie niemieckim. Bombardowanie miast przez aliantów zachodnich spowodowało wielkie straty w ludności cywilnej. Rosjanie też z niemcami się nie patyczkowali. Mordy, gw🤬ty i grabieże były na porządku dziennym. Nie mam zamiaru tłumaczyć niemców za ich zbrodnie, których się dopuścili, ale nie można dawać przyzwolenia na jakiekolwiek przejawy agresji wobec cywilów. Nieważne czy dokonywali ich niemcy, Polacy, rosjanie, francuzi, brytyjczycy czy amerykanie. Powinny być one piętnowane, a zbrodniarze postawieni przed sądem.
Zbrodnie? Owszem, ale winni są ich WYŁĄCZNIE Niemcy. Jest takie powiedzenie "kto sieje wiatr, ten zbiera burzę". Niemcy posiali, Niemcy zebrali. NIKT INNY tego za nich nie zrobił, a że cudzymi rękami zebrali? To też takie typowe dla nich, uwielbiali robotników przymusowych.

podpis użytkownika
...Niech staną zegary...
Chętnie kupię kopię..

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie