Autentyk, sprzed 2 dni
Przyjeżdżam do mechanika samochodowego na umówioną wcześniej wymianę świec żarowych. Ustawiam się przed budynkiem warsztatowym celem wjazdu "na kanał". Mechanik otwiera jedno skrzydło metalowej bramy wjazdowej. Podchodzi do drugiego i zaczyna się z nim szarpać. Z wyraźnym trudem, bo po solidnym uderzeniu z bara, udaje mu się je otworzyć.
Wjeżdżam, wysiadam i pytam co jest nie tak z drzwiami. W odpowiedzi słyszę:
Niedawno przyjechał klient na naprawę hamulców. Ponieważ miał niesprawne hamulce, to niewyhamował i przyp🤬olił w bramę.
Nie miałem więcej pytań
D................i
2013-01-01, 14:50
i takie szmlce jezdza po drodze w polsce ,da sie w lape przeglad, podbija i golfik zap🤬la ino gwizdze spod glowicy
o................x
2013-01-01, 14:56
ze swiecami zarowymi jest troszke wiecej problemow, bo nie kazdy wie ze bardzo latwo taka swiece urwac (odkrecanie na cieplym silniku) i nawet jesli cos sie sp🤬oli to mechanika brocha bo on odkrecał, także nie p🤬lcie głupot, bo myslicie ze wszystko wyglada jak w waszej kosiarce. osobiscie swiece zarowe p🤬le, nawet nie dotykam, bo na sama mysl o zdejmowaniu glowicy itd rece opadają, a sruby w beczkach nie lubia sie odkrecac, wola sie urywywac, zwlaszcza te od zawieszenia
W................s
2013-01-01, 15:03
Ale AC pewnie nie płacisz.
a mi się podoba ta historia!
p................0
2013-01-01, 16:27
camperboy napisał/a:
Ile płacisz za wymianę świec plus robocizna? Taniej wyjdzie kupić klucz, który trzymasz latami i wymienić sobie samemu te świece. No chyba, że baba z Ciebie. Co ty za auto masz, że musisz go na kanał zabierać by wymienić świece?
Może go po prostu k🤬a stać na to? I nie chce mu się j🤬 z tym?
camperboy napisał/a:
Serio jeździsz wymieniać świece do mechanika? Serio by wymienić świece trzeba stawiać auto na kanał? Kurde z każdym dniem coraz ciekawszych rzeczy się dowiaduje....
zapraszam do zapoznania z niuansami wymiany swiec ŻAROWYCH
nie zwykłych, iskrowych... jak zle pokrecisz to masz ukrecona swiece i jestes w dupie.
google.pl/hl=pl&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=u...
a masz linka do google. oszczedze ci prostaku mechaniczny zachodu.
6................e
2013-01-01, 17:03
zygmuntor napisał/a:
Potrzebny jest klucz z końcówką magnetyczną do wyciągnięcia świec, dodatkowo klucz dynamometryczny do ich dokręcenia. Trzeba odkręcić plastiki. Za wymianę sześciu swiec zapłaciłem 50 zł plus za podłączenie do kompa i zczytanie błędów 60 zł. Nie przekonasz mnie, że warto to robić samemu na mrozie.
Słuchajcie tego człowieka. J🤬i znawcy ze spryciarzy.
zygmuntor czyżby zaczęło dyfer wyrywać z mocowań, że potrzebne mu oględziny?
p................s
2013-01-01, 17:49
a ja wymieniam u mechanika świece BO MNIE STAĆ.
m................k
2013-01-01, 17:54
A ja nie wymieniam u mechanika świec bo nie mam samochodu! I kto tu największy kozak, co?
Świec żarowych tak latwo nie da sie wymienić jak zwykłych.
a................0
2013-01-01, 18:40
Ja p🤬lę, jak będę chciał to będę sobie jeździł do mechanika wymienić wycieraczki i c🤬j wam do tego. Już pomijam to, że krytycy-eksperci nie wiedzieli nawet o jakim samochodzie mowa.
S................k
2013-01-01, 19:00
A ja wymienialem świece w starym passku b4 1.9TD i pompa wtryskowa zasłaniała dojście do jednej z nich, p🤬liłem się z tym około godziny i się niepotrzebnie wk🤬iłem. Także niech mi debile nie mówią, że szybko można wymienić świece w nowych autach skoro już w starych konstrukcja silnika i jego osprzętu specjalnie to utrudniała. Ba, znam auta co wymiana żarówki w lampach przednich to nieco roboty, albo wymiana filtra paliwa, która wiązała się z karkołomnymi wyczynami, ściąganie zderzaka to już standard (szczególnie we francuskich autach). Producenci wszystko robią tak by prowadzić auta do ASO, to nie czasy aut, w których można było wiele rzeczy zrobić samemu.
To jak takie cwaniaki jesteście to spróbujcie wymienić swiece żarowe w fiatowskim silniku 1.9 JTD. Nowe auta to nie jest polonez że wszystko sam zrobisz zestawem kluczy płaskich.
podpis użytkownika
aj tam aj tam xD
Ale ładnie strollował sadolowych mechaników typek

piękny żar z dupy...piękny
podpis użytkownika
cycki! <3