Dla osób mniej ogarniętych, chodzi o to, że rzekoma sprawność tego rozwiązania wynosi 124%. Polega to na specyficznym przewinięciu silników.
Dane
Wejście:
napięcie: 34.5 V
natężenie: 23.8 A
moc: 821 W
Obciążenie, 2 lampy 500W.
Wyjście:
napięcie: 119 V
natężenie: 8.53 A
moc: 1015 W
Idąc tropem myślenia twórcy, podpinając do układu zasilacz impulsowy można by otrzymać... Perpetuum mobile
Który specdistic znajdzie błąd?
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-04-04, 16:34
1. Stanie prędzej czy później, podstawowa fizyka.
2. Istnieją źródła energii które są bardzo efektowne i energia ta jest prawie za darmo, jednakże gdyby kraje wprowadziły coś takiego, państwa takie jak USA, Kanada, Rosja czy Arabia Saudyjska upadłyby. Dlaczego? Bo to one są głównymi eksporterami gazu czy ropy a dzisiejsze źródła energii opierają się właśnie na tych surowcach.
konto usunięte
2013-04-04, 17:30
Przeczytałem większość komentarzy. Oglądając film doszedłem do wniosku, że prawie da się zbudować perpetum mobile. PRAWIE! Gdyż podstawową i wstrętną siłą jest grawitacja. Zbuduj fest przezajebiste łożysko bezstykowe - grawitacja sobie z nim poradzi. Po prostu nie da się uniknąć tarcia, masy i innych grawitacyjnych pierdół. Coś może działać zajebiście długo, ale w końcu się zepsuje. Takie życie....
phrenetic napisał/a:
specjalnie zakładałem konto, żeby o tym napisać
parę miesięcy temu szukając informacji na ten temat natrafiłem na artykuł odnośnie budowy silnika z wykorzystaniem magnesów neodymowych (są 8x krotnie mocniejsze niż zwykłe magnesy). kilka lat temu powstał silnik, który miał rzekomo 400% sprawności, nawet była firma która przez pewien coś produkowała z wykorzystaniem tego lecz szybko została zamknięta - jak wiadomo korporacjom wolna energia nie jest na rękę
na szybko nie mogę znaleźć tej strony ani filmików, póki co znalazłem to darmowa-energia.eko.org.pl/pliki/free/kohei.html
jak znajdę te o których wtedy czytałem dodam później
poza tym podobno tesla zbudował samochód, w którym był użyty silnik o sprawności wyższej niż 100% a jednak umarł w ubóstwie ...
Właśnie miałem napisać o magnesach. Do obliczeń sprawności trzeba także doliczyć ilość wpompowanej Energi w magnesy użyte w silniku bo mam nadziej że wiecie ze magnesy się produkuje a nie wydobywa jak węgiel choć patrząc na phrenetic to on je wydobywa.
konto usunięte
2013-04-04, 17:52
konto usunięte
2013-04-04, 18:01
Jako potencjalny inzynier stwierdzam ze koles na filmiku:
-Robi bledne pomiary albo jest cos czego nam nie pokazuje.
Nap_Linek napisał/a:
Dla osób mniej ogarniętych, chodzi o to, że rzekoma sprawność tego rozwiązania wynosi 124%.
Polega to na specyficznym przewinięciu silników.
Może nie jestem nazbyt ogarnięty, gdyż nie znam się za bardzo na elektryce/ elektronice, wiem natomiast, że silniki
elektryczne się
PRZEZWAJA a nie
przewija...
Może tu jesteten haczyk?
Koniuszko napisał/a:
Przeczytałem większość komentarzy. Oglądając film doszedłem do wniosku, że prawie da się zbudować perpetum mobile. PRAWIE! Gdyż podstawową i wstrętną siłą jest grawitacja. Zbuduj fest przezajebiste łożysko bezstykowe - grawitacja sobie z nim poradzi. Po prostu nie da się uniknąć tarcia, masy i innych grawitacyjnych pierdół. Coś może działać zajebiście długo, ale w końcu się zepsuje. Takie życie....
prawie dobrze ale idź mieszać prawa fizyki gdzie indziej
konto usunięte
2013-04-04, 18:44
zylasty napisał/a:
Może nie jestem nazbyt ogarnięty, gdyż nie znam się za bardzo na elektryce/ elektronice, wiem natomiast, że silniki
elektryczne się PRZEZWAJA a nie przewija...
Może tu jesteten haczyk?
Jak najbardziej w terminologi stosuje się słowo "przewinąć, przewinąć uzwojenie".
konto usunięte
2013-04-04, 19:38
konto usunięte
2013-04-04, 20:15
konto usunięte
2013-04-04, 21:09
wolo1994 napisał/a:
1. Stanie prędzej czy później, podstawowa fizyka.
2. Istnieją źródła energii które są bardzo efektowne i energia ta jest prawie za darmo, jednakże gdyby kraje wprowadziły coś takiego, państwa takie jak USA, Kanada, Rosja czy Arabia Saudyjska upadłyby. Dlaczego? Bo to one są głównymi eksporterami gazu czy ropy a dzisiejsze źródła energii opierają się właśnie na tych surowcach.
No to proszę oświeć nas jakie są dużo skuteczniejsze źródła energii. Mówisz tak jakby paliwa kopalne były jedynymi źródłami energii używanymi przez nas.
Mówie jako elektrotechnik żeby nie bylo hejtowania...
Z mojego punktu widzenia silnik dc jest podlaczony walem do generatora(co mozna zauwazyc) a cale wyjscie jest podczepione pod 2 zrodla(to zasilajace silnik i wyjscie generatora) co powoduje zwiekszona wydajnosc lecz sprawnosc ponad 100%.. bzdura