Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Czy to podchodzi już pod znęcanie się nad białą rasą ?
Jak się nie podoba to do pieca..
Nikt na tym filmie nie ucierpiał.. Zwykłe sadystyczne zachowanie rządzących.

W wywiadzie występuje właściciel hotelu Camelot w UK, któremu rząd brytyjski zaproponował wynajęcie całego hotelu na rok dla około 300 nielegalnych imigrantów..
Właściciel mówił, że proponowali kasę dwa razy większą niż sami zarabiają w ciągu roku, warunkiem było zwolnienie całej załogi hotelu i udostępnienie go rządowi..
Właściciel odmówił rządowi z powodu, że ucierpiałaby cała wieś, w której zatrudnienie znajduje większość jej mieszkańców.

Zmieniono 2 razy Zgłoś
WąsatyZbój 2025-03-03, 0:01 1
Bul_od_bytu napisał/a:

@
: Chyba dalej nie dostrzegasz pewnego problemu. 95% wypracowanych przez takiego bohatera środków zostaje w kraju jego pochodzenia. Polska uzyska 5% kapitału i 100% zobowiązania. Minimalna polska emerytura będzie niedługo wynosić ponad 2k, a na ukrainie 250-400 PLN. Różnicę zapłacimy my.
Żaden kraj, który wymieniłeś nie zgodził się na takie rozwiązanie. Tam jest minimalny okres płacenia składek liczony w latach, a nie w miesiącach jak u nas. Oczywiście nikt nie broni ci zatrudnić się na ukrainie i wystąpić o tamtejszą emeryturę na tych samych zasadach jak już będziesz mógł.

Dostrzegam, o co Tobie chodzi.
Tak, pokrywamy różnicę, ale nie tylko my. Te 780 tysięcy Ukraińców, płacących w Polsce składki do ZUS, również się składa na te wyrównania do minimalnej dla ok. 1200 Ukraińców. Pamiętaj też, że te 1800 zł, taki ukraiński emeryt wydaje w Polsce, a nie w kraju pochodzenia.
Bardziej mnie martwi wydawanie pieniędzy podatników na emerytury tych, którzy żadnych składek nie odprowadzają lub odprowadzają w znacznie niższej wysokości- prokuratorów, sędziów, policjantów, żołnierzy, rolników, czy kapłanów kościołów i związków wyznaniowych. To są znacznie większe kwoty.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-03-03, 0:04
@WąsatyZbój: Zatem po co przy tej ilości świętych krów sprowadzać nam na utrzymanie kolejne?

Chyba nie miałeś okazji ostatnio korzystać ze służby zdrowia bo byś zobaczył jak ukraińcy korzystają ze wszystkich przywilejów, a ty się zastanawiasz czemu kolejka do specjalisty wydłuża się z 4 do 6 lat.

Z tym wydawaniem w PL to też się tak nie rozpędzaj bo to już robi inflacja wywołana głównie rozdawnictwem pieniędzy. Jak już ukraińcy wydadzą to w marketach, które i tak nie płacą w PL podatków bo przecież nie pójdą na zakupy do osiedlowego u pani Krysi bo tam promocji mało, a ceny wysokie.
Zgłoś
WąsatyZbój 2025-03-03, 0:47
Bul_od_bytu napisał/a:

@
: Zatem po co przy tej ilości świętych krów sprowadzać nam na utrzymanie kolejne?
Chyba nie miałeś okazji ostatnio korzystać ze służby zdrowia bo byś zobaczył jak ukraińcy korzystają ze wszystkich przywilejów, a ty się zastanawiasz czemu kolejka do specjalisty wydłuża się z 4 do 6 lat.
Z tym wydawaniem w PL to też się tak nie rozpędzaj bo to już robi inflacja wywołana głównie rozdawnictwem pieniędzy. Jak już ukraińcy wydadzą to w marketach, które i tak nie płacą w PL podatków bo przecież nie pójdą na zakupy do osiedlowego u pani Krysi bo tam promocji mało, a ceny wysokie.

Obcych narodowościowo i etnicznie świętych krów, na szczęście mamy zaledwie promil. Obcokrajowcy w Polsce, w znacznej większości nie są pasożytami społecznymi - pracują, albo się uczą. Do Europy Zachodniej nam daleko. I, dobrze.

W grudniu byłem pierwszy raz u kardiologa - czekałem na NFZ niecałe 4 miesiące. Badania robiłem tydzień temu- czekam na wyniki, a kolejną wizytę mam pod koniec marca. W poczekalniach nie spotkałem żadnych Ukraińców, więc się nie wypowiem na temat ich "przywilejów".

Główną przyczyną inflacji w Polsce, są wyższe ceny energii i surowców. Socjal, jaki mamy w Polsce, ma na inflację nikły wpływ. Poza tym, obecnie inflacja jest na poziomie 5,5%, więc nie jest źle, chociaż mogłoby być lepiej.

Osiedlowego sklepu "U Joli" już dawno nie ma - pani Jola, prowadzi teraz Żabkę. Pół osiedla, robi tam drobne zakupy w niedzielę.

Odnośnie podatków, których podobno markety w Polsce nie płacą, zapoznaj się z tym:

Nie chce mi się szukać bardziej aktualnych danych.

Dobranoc.
Zgłoś
CanesVenatici 2025-03-03, 18:36 1
Riikko napisał/a:

rada miasta w monachium skreslila darmowe taxi dla "azylantow" do urzedu spolecznego, bo miasto nie ma juz na to pieniedzy. ja sie k🤬a pytam kto na to w ogole pozwolil?!

niemcy juz nie mają z czego kraść i nielegalsom rozdawać masakra
Zgłoś