Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2017-05-21, 20:46 16
Cytat:

Mam nadzieje,że któregoś dnia naukowcy wyodrębnią ten mechanizm w stosunku do ludzi

No nie wiem, Curt Connors tak zrobił i marnie skończył.
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-21, 20:47 2
KrulJulian9001 napisał/a:

Akurat blokowanie badań nad genetyką i klonowaniem to domena prawicy

Ogarnij kto się sprzeciwia badaniom na zwierzętach i na ludziach. W wolnym kraju, gdzie człowiek korzysta ze swoich praw, a nie jest prawami ograniczany mógłby iść i wziąć udział w badaniach nad terapiami i lekami. Ale w lewackich krajach nie może bo rząd mu zabrania.
Zgłoś
BigDaddyD 2017-05-21, 20:47 1
Z tego co pamiętam z biologii, to ten proces regeneracji np. u płazów jest przereklamowany, bo kończyny, czy ogon nie odrastają już takie same, lecz skarłowaciałe, gorsze.
Zgłoś
głodny_toster 2017-05-21, 20:54 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BrainOsw 2017-05-21, 21:30 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-21, 21:56 1
fantomasik napisał/a:

Już śpieszę z pomocą. O to definicja lewaka:
Lewak – duży sztylet o rękojeści zamkniętej trzymany (jak nazwa wskazuje) w lewej dłoni, używany zarówno do parowania i blokowania nadchodzących ciosów jak i do wykonywania ataków, gdy nadarzy się ku temu okazja. Wykorzystywano go w parze z rapierem lub szpadą (czasem też wykonywany w parze z bronią główną). Wykształcony w Europie Zachodniej w czasach renesansu, używany do XVIII w. (w Polsce nieużywany). Typowy lewak miał duży jelec i ochronę dłoni w postaci wygiętej, trójkątnej blaszki, często zdobionej perforowaniem lub grawerowaniem.

Specyficzną formą lewaka był łamacz mieczy, o grubej, mocnej głowni, wyposażonej w zęby, służące do uchwycenia głowni broni przeciwnika i wytrącenia jej lub złamania.

Hmm... tak też myślałem że to stąd to pojęcie pochodzi tylko jak to odnieść do kontekstu persony??

Czy można przyjąć że mówiąc o kimś lewak mamy na myśli (i tu personifikując z definicji) kogoś kim możemy odeprzeć atak na nas i zrzucić na tą osobę całą siłę uderzenia, a jednocześnie obarczyć winą za wszelkie nasze niepowodzenie i nieudolność??
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-21, 22:10 1
Zgłoś
marynarz83 2017-05-21, 22:17
k jego mać, co wieczór rozdziewiczać kobietę? pogięło was? chociaż z drugiej strony: - wysoki sądzie ja jej nie zgw🤬ciłem, proszę sprawdzić czy ma błonę dziewiczą
Zgłoś
krasnal_hałabała 2017-05-22, 20:20
@up, I to jest kwintesencja dzisiejszych czasów, mądrzejsi rozmawiają o tym czy w końcu będziemy nieśmiertelni i czy wreszcie skończy się cierpienie na świecie a gościu myśli genitaliami.
Zgłoś
głodny_toster 2017-05-22, 20:37
BaranR napisał/a:

Hmm... tak też myślałem że to stąd to pojęcie pochodzi tylko jak to odnieść do kontekstu persony??

Czy można przyjąć że mówiąc o kimś lewak mamy na myśli (i tu personifikując z definicji) kogoś kim możemy odeprzeć atak na nas i zrzucić na tą osobę całą siłę uderzenia, a jednocześnie obarczyć winą za wszelkie nasze niepowodzenie i nieudolność??

Nie ogarnąłeś finezji mojej ironii...
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-23, 4:24
fantomasik napisał/a:

Nie ogarnąłeś finezji mojej ironii...

Haha ogarnąłem ogarnąłem... tylko szczerze mówiąc chciałem napisać coś głupiego ale przy napływie kolejnych wyrazów zaczęła mi klarować się jakaś dziwna zależność między tym lewakiem, a ostatnią modą nazywania lewakami wszystkich którzy nam nie pasują.

Ciągle zastanawiam się dlaczego ludzie używają zwrotów których nie rozumieją...
Zgłoś
głodny_toster 2017-05-23, 11:41
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-23, 22:36
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem