👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:36

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
^Nie jadac w windzie masz taki sam pęd jak winda, po prostu nie wyszlo mu salto i tyle w temacie fizyki.
BigDaddyD napisał/a:
^Nie jadac w windzie masz taki sam pęd jak winda, po prostu nie wyszlo mu salto i tyle w temacie fizyki.
Nie będę tutaj wypisywał obliczeń i wzorów bo to nie forum od tego. Uwierz mi że jadąc w dół miałby łatwiej (co prawda te siły są niewielkie ale jednak). Czym szybciej by jechał tym łatwiej. Jeśli Ci nie wystarczą te informacje to poszukaj w googlach coś na ten temat ze słowem "Stan nieważkości" lub zobacz co się dzieje z ludźmi w samolocie gdy ten spada.
"tyle w temacie fizyki"

BigDaddyD napisał/a:
Idę o każdy zakład, że jadąc w windzie nie masz takiego samego pędu jak winda. Tyle w temacie fizyki.
Przynajmniej spróbował.
"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"

@BigDaddyD Poczytaj sobie co to pęd, a potem się wypowiadaj. Miał takie same przyspieszenie i prędkość co winda do momentu wybicia się w powietrze. Żeby miał taki sam pęd to by musiał być samochodem, a nie jest.
Do książek od fizyki.
Ma znaczenie tutaj tylko przyśpieszenie, jeśli rozpędza się w górę jest trudniej, jeśli w dół łatwiej.
Ale jak już się rozpędzi to nie ma znaczenia.
Ma znaczenie tutaj tylko przyśpieszenie, jeśli rozpędza się w górę jest trudniej, jeśli w dół łatwiej.
Ale jak już się rozpędzi to nie ma znaczenia.
MulaN napisał/a:
Nie będę tutaj wypisywał obliczeń i wzorów bo to nie forum od tego. Uwierz mi że jadąc w dół miałby łatwiej (co prawda te siły są niewielkie ale jednak). Czym szybciej by jechał tym łatwiej. Jeśli Ci nie wystarczą te informacje to poszukaj w googlach coś na ten temat ze słowem "Stan nieważkości" lub zobacz co się dzieje z ludźmi w samolocie gdy ten spada.
"tyle w temacie fizyki"![]()
Mylisz ruch jednostajny z jednostajnie przyśpieszonym. Miałby łatwiej tylko podczas startu windy w dół/hamowania w górę.
W takich tematach wychodzi, jaka tu jest prawdziwa średnia wieku.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie