Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Poszedłem do sklepu zrobić resztę zakupów na święta.

Pod sklepem zauważyłem stojącego mężczyznę, około 50 lat, ubranego nawet schludnie, niestety zapach świadczył o tym, że to prawdopodobnie bezdomny.

Ludzie omijali go z obrzydzeniem, a gdy wychodziłem ze sklepu, pojawiła się straż miejska która zwyczajnie się z niego nabijała i próbowała go wygonić. Żal mi się zrobiło tego biednego faceta, więc wrzuciłem zakupy do samochodu i wróciłem pod sklep.

Podszedłem do niego i zaproponowałem, że zrobię mu zakupy. Wziąłem go za rękę, ku przerażeniu przechodniów oraz złości strażników miejskich i weszliśmy razem do sklepu. Poprosiłem, aby wybrał sobie najpotrzebniejsze rzeczy.

Oponował, nie dałem jednak za wygraną. Chodziliśmy więc po sklepie, a facet za każdym razem, gdy miał wziąść coś z półki pytał mnie, czy może. Poszliśmy do kasy, mina kasjera i ludzi stojących za nami bezcenna. Nie mogli uwierzyć, że można być tak dobrym człowiekiem. Gdy wychodziliśmy ze sklepu, strażnicy miejscy oniemieli.

Gapie, ktorzy się zeszli w międzyczasie opuścili głowy i powoli zaczęli odchodzić, widać dotarło do nich, jacy z nich bezduszni ludzie. Gdy żegnałem się z tym bezdomnym, widziałem w jego oczach łzy, powiedział, że podałby mi rękę, ale dawno jej nie mył.

Sam szybko uścisnąłem mu dłoń i pożegnałem się. Gdy wsiadłem do samochodu, wybuchnąłem płaczem. Dotarło do mnie, że zachowałem się jak trzeba. Nadmienię, że jestem ateistą, z katolikami nie mam nic wspólnego.

Bierzcie przykład.

Załączam paragon który zatrzymałem na pamiątkę.

Zgłoś
miki660 2019-12-18, 13:58 57
Jednak jest jeszcze w Polsce empatia. Szanuje.
Zgłoś
bylewolne 2019-12-18, 13:58 6
Serce rośnie. Takich ludzi potrzeba na tym świecie.
Zgłoś
Chandni 2019-12-18, 14:07 3
Wspaniały czyn!
Zgłoś
ar2r00000 2019-12-18, 14:08 8
Człowiek sk🤬iel kupił bibułkę ale tytoniu zapomniał
Zgłoś
Zcarg 2019-12-18, 14:11 6
wódka wódka wódka i piwo do popity. Akurat na święta

podpis użytkownika

Podpis
Spytałem mojej pani doktor, psychiatry mego, czy uważa, że jestem szalony.
Powiedziała:
- Nie!
Więc przestałem celować w nią flarą...
Zgłoś
Siberian_Meat_Grinder 2019-12-18, 14:18 22
Zgłoś
freaky 2019-12-18, 14:20 32
Dżin: Spełnie twoje trzy życzenia. Możesz poprosić o co tylko chcesz.
Bezdomny: 1. Gorzka żołądkowa 2. Żubrówka 3. Bibułka mascotte extra

Swoją drogą, jak usłyszę w telewizji, że znaleziono zamarzniętego bezdomnego, który usnął na mrozie z powodu nadmiernej ilości spożytego alkoholu, to pomyśle o tobie.
Zgłoś
KamilxDD 2019-12-18, 14:22 10
Trzymaj PIWO, obyśmy Twojego koleżkę zobaczyli niedługo na hardzie, sztywnego z zamarzniętą wódką w kieszeni

podpis użytkownika

Buhaha Dzuaa
Zgłoś
poligon6 2019-12-18, 14:32 21
Ładnie to tak meneli truć żubrem? Mogłeś mu równie dobrze naszczac do ryja.

podpis użytkownika

Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Zgłoś
Budrys2000 2019-12-18, 14:33 5
Jesteś cichym bohaterem, prawdopodobnie niczego większego już w życiu nie dokonasz.
Zgłoś
~Dostojny 2019-12-18, 14:36 7
KamilxDD napisał/a:

obyśmy Twojego koleżkę zobaczyli niedługo na hardzie, sztywnego z zamarzniętą wódką w kieszeni

Nie przewidują u nas aż takich mrozów, żeby wódka zamarzała.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
r061071 2019-12-18, 14:38 5
poligon6 napisał/a:

Ładnie to tak meneli truć żubrem? Mogłeś mu równie dobrze naszczac do ryja.

mam info od tego bezdomnego -stań pod sklepem to skorzysta i ci chetnie nasika do ryja

podpis użytkownika

forza nostra legge
Zgłoś
poligon6 2019-12-18, 14:41 5
r061071 napisał/a:

mam info od tego bezdomnego -stań pod sklepem to skorzysta i ci chetnie nasika do ryja

I jak? Smakowało ci?

podpis użytkownika

Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Zgłoś
teściowa 2019-12-18, 14:43 31
az dziwne ze na sadolu tego nie bylo, macie z wykopu rok temu

wykop.pl/wpis/37688605/poszedlem-do-sklepu-zrobic-reszte-zakupow-na-swiet/
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie