Przed chwilą było, ale temat znikł, jak wypłata z portfela.
Facet ma łeb, ciekawe tylko czy nowsze silniki niż w jego Mercedesie przeżyją takie patenty. Ten co ma to stare Om602 94km bez turbo i innych bajerów. Nowsze turbodoładowane diesle z Common raile, lub pompo wtryskiwaczem mogły nie przeżyć takiej konstrukcji.
Jak kogoś zaciekawiło to inne filmik na yt :
/watch?v=fxpgKBLfQN4
/watch?v=l2vi-TvyA3Q
sam takiego mam i spalanie w granicach 7-8 litrów jest dla mnie akceptowalne, ale taki pomysł aż kusi żeby wykonać.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up W ogóle nie podobny pomysł, przykro mi. Japończycy zastosowali spalanie wodoru pozyskanego z wody i po spaleniu dostawało się z powrotem wode, a tu działa to całkiem inaczej
jako specjalista mówię, że daje to tyle samo co magnetyzery i magiczna turbina dolotu... placebo
konrad7348988 napisał/a:
jako specjalista mówię, że daje to tyle samo co magnetyzery i magiczna turbina dolotu... placebo
Specjalista w pieprzeniu głupot...
Zasilanie silnika spalinowego wodorem jest jak najbardziej możliwe, tanie i ekologiczne.
Bartsone92 napisał/a:
Specjalista w pieprzeniu głupot...
Zasilanie silnika spalinowego wodorem jest jak najbardziej możliwe, tanie i ekologiczne.
wodór to nie woda Panie... a specjalista jestem mechaniki i budowy maszyn po ukończeniu specjalizacji maszyny, systemy i urządzenia energetyczne. (czyli też silniki)
termoliza wody to dość ciężka sprawa... uwierz mi.
temp spalin w cyl (nie kolektora) to ~2000 C
termoliza wody google podaje około 2500K...
@up true true: z punktu widzenia 2 zasady termodynamiki więcej energii wkłada się w rozbicie wody na wodór i tlen niż otrzymujemy po jej spaleniu.
Jest w budowie silnik AACC spalający 1,0-1,5l dowolnego paliwa płynnego w cyklu mieszanym, w dodatku nie emituje szkodliwych substancji (bo wszysto się spala). Przełomowa konstrukcja (3 prototypy już są i działają pięknie) ale nie mogę więcej mówić, bo to poufna informacja. Pozostaje tylko czekać i trzymać kciuki, żeby konstruktorom samobójstwa nie popełnili
konto usunięte
2013-02-17, 1:55
weźcie to usuńcie, bo jak ryży gamoń to zobaczy to pozostanie tylko liczyć dni do wprowadzenia akcyzy na wode
@ocwpzw wyobraź sobie, że spalasz ciekłą siarkę. Jak chcesz bardziej spalić SO2 albo SO3 ?
Na Allegro można Kupić w Internecie można znaleźć jak to skonstruować

tyle w temacie
konto usunięte
2013-02-17, 5:56
konto usunięte
2013-02-17, 6:08
silnik wydaje się cichszy bo most zagłusza:P dobre:D
fajnie by bylo gdyby to weszlo na szeroka skale ale mozna o tym zapomniec
Mew1
@up true true: z punktu widzenia 2 zasady termodynamiki więcej energii wkłada się w rozbicie wody na wodór i tlen niż otrzymujemy po jej spaleniu.
To samo odczuwam na stcji benzynowej - więcej płacę, niz otrzymuję