Oto piękny przykład na to jak segreguje śmieci. Dla mnie cała ta segregacja to nic innego jak tylko Unijny skok na kasę
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2013-06-15, 22:16
Ach jakbym widział Kielce... Najpierw wrzucili na samochód śmieci zwykłe, potem makulaturę i butelki szklane. Cóż, przynajmniej "segregując" śmieci zapłacimy parę złoty taniej.
konto usunięte
2013-06-15, 23:00
A mi powiedzcie... Jak to się dzieje że później ta pokrywa sama się zamyka? Tam w środku jakiś cygan siedzi czy jak?
konto usunięte
2013-06-15, 23:49
konto usunięte
2013-06-15, 23:57
konto usunięte
2013-06-15, 23:58
Shatter, Jak mieszkasz w bloku to może nie jest trudne, ale jak mieszkasz we własnym domu to teraz kombinuj z segregacją, tu składuj szkoło tam papier a tam jeszcze coś innego...
konto usunięte
2013-06-16, 1:29
Gdzieś, kiedyś czytałem jakiś artykuł o wprowadzaniu tej całej segregacji śmieci. To jest proces zaplanowany na minimum 20-25 lat. Dopiero po takim czasie świadomość społeczna, a co za tym idzie opłacalność segregowania śmieci na poziomie +1 to znaczy na poziomie firm zajmujących się wywożeniem osiągnie poziom, kiedy będzie się opłacało wysyłać do trzech różnych kontenerów, trzy różne wozy. Takie są doświadczenia na Zachodu Europy i nie ma co dup spinać. Inna rzecz, jak napisał Jackool - potem to jeszcze trafia na sortownię.
konto usunięte
2013-06-16, 2:43
Wlasnie w ten sposob jak Domenic pisze - teraz jestesmy na etapie zmieniania mentalnosci ludzi apropo segregacji. Na chwile obecna nie ma jeszcze odpowiednich przetworni odpadow
Bosz, sensacja wam każą segregować, a później i tak do jednego, a to oznacza, że oszukujOOO...
A co się później dzieje ze śmieciami to pewnie 90% z was nie wie. I tak to idzie do sortowni i ludzie tam pracujący mają ułatwione zadanie.
konto usunięte
2013-06-16, 3:23
jako ciekawostkę napiszę, że ogólnie cały temat segregacji zamyka się do jednego mianownika. Wszystkie segregowane śmieci/odpady wrzuca się w jeden kontener (który zbiera nasze posegregowane odpady), bo koszt jest mniejszy niż gdyby po każdy pojemnik miały wpadać osobne transporty i zbierać je osobno, czyli po plastik inny, po szkło inny itp.). Czyli suma sumarum jeśli macie pod domem pojemniki na szkło, plastik itp to i tak wpadnie jedna bryczka i wrzuci wszystko w jeden 'kocioł'.
konto usunięte
2013-06-16, 3:51
Pewnie, deklarujcie segregowanie śmieci. Zapłacicie 2 zł mniej miesięcznie a jak gminie zabraknie kasy to straż miejska przejrzy śmietniki i zaczną lecieć mandaty po 500zł
Interes życia.
konto usunięte
2013-06-16, 9:45
Tak jak to już ktoś napisał wrzucenie wszystkiego "do jednego wora" ułatwia prace innym. Śmieci później wedruja na taśme i podlegają kolejnej segregacji. Np butelki równiez są później segregowane po kolorach, etc i nikt nie musi grzebac po pieluchach obsranych etc.
To mówiłem ja, bo nie pojechałem na poprawkę. Sadistic ważniejszy..
konto usunięte
2013-06-16, 10:10