Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:41
Grzyb18 2013-06-15, 22:16 2
Ach jakbym widział Kielce... Najpierw wrzucili na samochód śmieci zwykłe, potem makulaturę i butelki szklane. Cóż, przynajmniej "segregując" śmieci zapłacimy parę złoty taniej.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-15, 23:00 10
A mi powiedzcie... Jak to się dzieje że później ta pokrywa sama się zamyka? Tam w środku jakiś cygan siedzi czy jak?
Zgłoś
jackool 2013-06-15, 23:16 15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-15, 23:49 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-15, 23:57 1
ktoś zarabia na debilach pl.wikipedia.org/wiki/Remondis
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-15, 23:58
Shatter, Jak mieszkasz w bloku to może nie jest trudne, ale jak mieszkasz we własnym domu to teraz kombinuj z segregacją, tu składuj szkoło tam papier a tam jeszcze coś innego...
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 1:29 3
Gdzieś, kiedyś czytałem jakiś artykuł o wprowadzaniu tej całej segregacji śmieci. To jest proces zaplanowany na minimum 20-25 lat. Dopiero po takim czasie świadomość społeczna, a co za tym idzie opłacalność segregowania śmieci na poziomie +1 to znaczy na poziomie firm zajmujących się wywożeniem osiągnie poziom, kiedy będzie się opłacało wysyłać do trzech różnych kontenerów, trzy różne wozy. Takie są doświadczenia na Zachodu Europy i nie ma co dup spinać. Inna rzecz, jak napisał Jackool - potem to jeszcze trafia na sortownię.
Zgłoś
pyto 2013-06-16, 2:43 1
Wlasnie w ten sposob jak Domenic pisze - teraz jestesmy na etapie zmieniania mentalnosci ludzi apropo segregacji. Na chwile obecna nie ma jeszcze odpowiednich przetworni odpadow
Zgłoś
omgomgomgomg 2013-06-16, 2:57 1
Bosz, sensacja wam każą segregować, a później i tak do jednego, a to oznacza, że oszukujOOO...

A co się później dzieje ze śmieciami to pewnie 90% z was nie wie. I tak to idzie do sortowni i ludzie tam pracujący mają ułatwione zadanie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 3:23
Zgłoś
sauerps 2013-06-16, 3:34
jako ciekawostkę napiszę, że ogólnie cały temat segregacji zamyka się do jednego mianownika. Wszystkie segregowane śmieci/odpady wrzuca się w jeden kontener (który zbiera nasze posegregowane odpady), bo koszt jest mniejszy niż gdyby po każdy pojemnik miały wpadać osobne transporty i zbierać je osobno, czyli po plastik inny, po szkło inny itp.). Czyli suma sumarum jeśli macie pod domem pojemniki na szkło, plastik itp to i tak wpadnie jedna bryczka i wrzuci wszystko w jeden 'kocioł'.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 3:51
Pewnie, deklarujcie segregowanie śmieci. Zapłacicie 2 zł mniej miesięcznie a jak gminie zabraknie kasy to straż miejska przejrzy śmietniki i zaczną lecieć mandaty po 500zł

Interes życia.
Zgłoś
viszti108 2013-06-16, 9:45
Tak jak to już ktoś napisał wrzucenie wszystkiego "do jednego wora" ułatwia prace innym. Śmieci później wedruja na taśme i podlegają kolejnej segregacji. Np butelki równiez są później segregowane po kolorach, etc i nikt nie musi grzebac po pieluchach obsranych etc.

To mówiłem ja, bo nie pojechałem na poprawkę. Sadistic ważniejszy..
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 10:10
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem