Cytat:
Popularna rosyjska blogerka (didenko.katerina) "apteczna" z ponad 1,2 mln obserwujących na Instagramie zorganizowała urodziny w kompleksie saun w Moskwie. W pewnym momencie do gorącej wody dosypano suchego lodu, by wytworzyć więcej pary.
Wskutek reakcji i wydzielenia się dwutlenku węgla zmarły trzy osoby, w tym mąż blogerki. Siedem innych osób znajduje się w ciężkim stanie
Edit: dłuższa wersja
Jedna z ofiar - jak jeszcze żyła
Instagram:
instagram.com/didenko.katerina/
Ktoś będzie miał przyjemny dzień w kostnicy
Konto usunięte
2020-02-29, 18:34
qhash napisał/a:
ciekawe że większość blogerek instagramowych ma wygląd typowej tępej szmaty
Może dlatego, że są "tempymi" szmatami ale mogę się mylić
Skoda dziewczyny. Mogła sprawić wiele przyjemności wielu osobom. Jak to mówią lepiej dać chłopakom jak robakom
Konto usunięte
2020-02-29, 18:44
Koleżanka się chwali:
"Mam tyle kasy, 3 fajne mercedesy, mieszkam w dużym domu i nie muszę nic robić jak nie chcę"
Druga się pyta:
Słuchaj co ja robię źle że tego nie mogę zdobyć?
Ta jej odpowiada:
Proste, pewnie się słabo r🤬asz.
I to tyle w temacie wszelkich blogerem i influencerek. Zwyczajne k🤬y których nie żal jak zdechną z głupoty albo ktoś je w końcu odjebie dla hajsu.
Konto usunięte
2020-02-29, 18:49
Szkoda, że nie zrobili 4chanowych "kolorowych kryształów".
A tak w ogóle, pomijając temat chcecie zrobić fajne kryształki do ozdoby domu?
Potrzebujesz słoika, 2 łyżki stołowe soli, łyżkę stołową sody, 2/3 słoika amoniaku, 1/3 słoika wybielacza do ubrań, monety miedzianej, słomki za pomocą której będziecie wdmuchiwać powietrze na monetę wrzuconą do zmieszanych wyżej wymienionych substancji.
Efekty są nadzwyczajne, powinniście spróbować i wrzucić zdjęcia waszych kryształków na sadola albo na FB chociaż.
Boże, dlaczego zabierasz nam takie dupy a na świecie zostawiasz tyle paszczakow?
Konto usunięte
2020-02-29, 19:54
CoJaTamK🤬aWiem napisał/a:
Debila to i miło poczytać.....
Tu nie chodzi o "kombinację" - tu o chodzi o zwykły dwutlenek węgla, jakim jest suchy lód, geniuszu....
Wskutek reakcji i wydzielenia się dwutlenku węgla zmarły trzy osoby,
Ktoś wie co ona mówi na swoim insta story?
Gdy się kupuje suchy lód są ostrzeżenia, że nie wolno trzymać w piwnicy, bo to duszący gaz cięższy od powietrza i żeby nie spożywać go - odmrożenia przełyku czy żołądka murowane. Dodawany do drinków daje fajny efekt wizualny, a chłodząc go nie rozwadnia. Koszt - pojemnik na lód - wielorazowy to około 25 PLN, 5kg lodu to jakieś drugie tyle - wystarczy na srogą imprezę na 40 osób.
podpis użytkownika
nie ma, że się nie da
Konto usunięte
2020-02-29, 20:34
Madziulek91 napisał/a:
Ktoś wie co ona mówi na swoim insta story?
W skrócie: Mówi imiona zmarłych osób i że już ich nigdy nie będzie, że wczoraj nie mogła w to uwierzyć, myślała, że to sen, prosi o polecenie jakiegoś psychologa i o ile dobrze zrozumiałem, to dzieciak jej się pytał dlaczego płacze
pawel8814 napisał/a:
Boże, dlaczego zabierasz nam takie dupy a na świecie zostawiasz tyle paszczakow?
Po to bys mógł w końcu por🤬ać
wsp233 napisał/a:
Potrzebujesz słoika, 2 łyżki stołowe soli, łyżkę stołową sody, 2/3 słoika amoniaku, 1/3 słoika wybielacza do ubrań, monety miedzianej, słomki za pomocą której będziecie wdmuchiwać powietrze na monetę wrzuconą do zmieszanych wyżej wymienionych substancji.
Efekty są nadzwyczajne, powinniście spróbować i wrzucić zdjęcia waszych kryształków na sadola albo na FB chociaż.
Polecam. Super są ...
wsp233 napisał/a:
Czyżbyś chciał, żeby idioci się podusili... Takie słoiki trzeba zostawić w zamkniętym pomieszczeniu na jakiś czas (im więcej słoików tym więcej kryształów) najlepiej z dala od dzieci o stałej temp np w piwnicy i dopiero po jakims czasie zobaczyc efekty...
podpis użytkownika
Ola gringo
Konto usunięte
2020-03-01, 0:48
Wszystko byłoby dobrze gdyby zrobili taki basen na zewnątrz, w zamkniętym pomieszczeniu stężenie dwutlenku węgla było za duże.