Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
woytasw 2018-10-08, 14:19 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
a2711817 2018-10-08, 14:23 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kickyourheadoff 2018-10-08, 14:26
Ile razy mieliście sytuację, że użylibyście posiadanej legalnie broni ?
Zgłoś
woytasw 2018-10-08, 14:28 3
Na każdych zawodach mam taką możliwość
Zgłoś
Wiewór 2018-10-08, 14:29 7
Zgłoś
konto usunięte 2018-10-08, 14:31 17
Zgłoś
Wiewór 2018-10-08, 14:34 4
@up dobrze powiedziane. Jeśli ceną za obronienie rodziny lub uniemożliwienie kradzieży np. mojego auta ma być odsiadka to trudno. W pierdlu jest dużo czasu a mam sporo zaległych książek do przeczytania.
Zgłoś
woytasw 2018-10-08, 14:37
Obronić żonę mówisz....
Hm...
Zgłoś
konto usunięte 2018-10-08, 14:45 19
woytasw napisał/a:

Obronić żonę mówisz....
Hm...

Równie dobrze możesz męża bronić.
Zgłoś
konto usunięte 2018-10-08, 14:59 1
Zgłoś
kickyourheadoff 2018-10-08, 15:01
Spirala nienawiści i wyścig zbrojeń.
Zgłoś
konto usunięte 2018-10-08, 15:10
kickyourheadoff napisał/a:

Spirala nienawiści i wyścig zbrojeń.

Gdzie? Co masz na myśli?
Zgłoś
konto usunięte 2018-10-08, 15:31
a2711817
to nie mit
jesli napastnik ma noz z ostrzem 1 o dlugosci 10 cm, to jesli uzyjesz dluzszego ostrza to wtedy ty jestes napastnikiem
takie w polszy mamy bezprawie, pisane przez komunistow aby bandziorami zastraszyc spoleczenstwo, by ono czulo sie niepewnie w kazdej sytuacji
Zgłoś
kickyourheadoff 2018-10-08, 15:57 1
Zgłoś
konto usunięte 2018-10-08, 16:56 1
kickyourheadoff napisał/a:

Nie mam nic przeciwko posiadaniu broni ale posiadaniu przez osoby
- zdrowe psychicznie
- nieuzależnione od prochów
- o nieposzlakowanej opinii
- mające potrzebę posiadania broni (kantorowcy, jubilerzy itp)
- posiadające predyspozycje do posiadania broni (eliminacja sebastianów, przestępców, furiatów)

Wymieniłeś mniej więcej wszystko podstawy dla wydania pozwolenia na posiadanie broni, przy czym z grubszych rzeczy potrzebny jest jeszcze podstawowy - powód.
(edit - w sumie wymieniłeś i wychodzi na to, że czytać nie potrafię )

A tak poza tym uwielbiam te prawnicze dyskusje prowadzone przez nie-prawników o nunczako, kuszach, łukach i samopałach. Powoływania się na decyzje wydane przez Komendanta policji dla jakiejś grupy rekonstrukcyjnej i stosowanie ich erga omnes - boskie.

Nikt nie zwróci uwagi, że w ustawie mowa o broni sprzed 1885 lub jej repliki (co już jest solidnym ograniczeniem - nie każda broń która napędza pocisk czarnym prochem spełnia te przesłanki) do tego nikt też słowem nie wspomni o art. 7 tej samej ustawy, zgodnie z którym niezależnie jak starą będziesz miał rusznice - jak załadujesz ją pociskiem to masz broń palną i całe te misterne knowania komentarzy powyżej biorą w łeb.

Co do rozważań na temat obrony koniecznej i "współmierności" podjętych środków - argumenty są boskie!

Kce Wincyj!

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem