Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Że nie można się bronić...
Że jak masz nóż dłuższy to ty jesteś napastnikiem..
TO bardzo się cieszę... że tacy idioci nie mają pojęcia że mozna iść do sklepu i za 12-15 stówek wyjść z bronią w reku...
Proch cieżko dostępny ? W każdym sklepie z bronią palną... od ręki.
Całe szczeście...
Kilkanaście lat mamy już powszechny dostęp do broni.. i jakoś nikt nie kupuje hurtem. nikt się nie zabija...
Nie mamy pojedynków i sebixów biegających z klamkami...
Tymczasem ilość broni w rękach cywilów stale rośnie..

W Szwajcarii jest powszechny dostęp do broni. Strzelanin może z jedna rocznie. Ze statystyk wynika, że w Szwajcarii najwięcej morderstw dokonuje się mlotkami... To może trzeba im ograniczyć ilość mlotkow.
Ten argument też uwielbiam!
A we Szwacajrii to majo karabiny w chałupach i nikogo nikt nie zabija wcale!
Well... Nie do końca misiu kochany.
Broń jasne - każdy członek armii (nieregularna) ma prawo i obowiązek do posiadania NIENABITEJ broni. Amunicja do tejże jest pod ścisłym nadzorem armii regularnej. (Chodzi o to, że w przypadku powołania "żołnierze" armii nieregularnej mają stawić się do dowództwa z określonym sprzętem - na takie instytucje mówi się relikty zamierzchłych czasów)
No ale jak już mom gieweru to se naboja kupie i ch...
No też nie do końca. Bo w sumie tak. kupisz ale każdy pocisk, nabój etc., jak również broń nabędziesz tylko za okazaniem dokumentu potwierdzającego twoją tożsamość i obywatelstwo i każdy zakup każdej sztuki będzie zarejestrowany na twoje nazwisko. Jeżeli ktoś tej amunicji lub broni użyje do popełnienia przestępstwa - zgadnij kto pierwszy będzie na dołku?
Mit "Szwajcarii uzbrojonej po zęby" to tylko mit.
No to ja Ciebie skontruje. Pod zamknięciem to jest amunicja wojskowa, która zostanie wydana rezerwistom podczas czasu "W" i na ćwiczenia. Tymczasem każdy rezerwista może sobie do broni, którą ma w domu dokupić za własne pieniążki amunicję w sklepie. Tak do tej wojskowej broni - nie nabitej (cokolwiek to oznacza). Trzymanie w domu hmmm "nabitej" broni czyli wg mnie z wprowadzonym nabojem do komory to lekko mówiąc debilizm i kretynizm. I chyba nikt nikt rozsądny tak nie robi - no chyba, że wąsaty Janusz myśliwy (ale to inna kategoria). Mogę i to robię trzymać pistolet z załadowanym i podpiętym do broni magazynkiem - bo mi wolno. Aczkolwiek znam debili, którzy twierdzą, że broń należy przechowywać w innym miejscu niż amunicję - niech tak robią. Byle była by to szafa spełniająca warunki S1
Jak masz jakieś pytania - ale mądre to zapraszam do dyskusji. Na debilne lewacki prowokacje nie mam zamiaru odpowiadać.

thathonator uwielbiasz argument Szwajcarii i nie jesteś przygotowany na jego skontrowanie?
No to ja Ciebie skontruje. Pod zamknięciem to jest amunicja wojskowa, która zostanie wydana rezerwistom podczas czasu "W" i na ćwiczenia. Tymczasem każdy rezerwista może sobie do broni, którą ma w domu dokupić za własne pieniążki amunicję w sklepie. Tak do tej wojskowej broni - nie nabitej (cokolwiek to oznacza). Trzymanie w domu hmmm "nabitej" broni czyli wg mnie z wprowadzonym nabojem do komory to lekko mówiąc debilizm i kretynizm. I chyba nikt nikt rozsądny tak nie robi - no chyba, że wąsaty Janusz myśliwy (ale to inna kategoria). Mogę i to robię trzymać pistolet z załadowanym i podpiętym do broni magazynkiem - bo mi wolno. Aczkolwiek znam debili, którzy twierdzą, że broń należy przechowywać w innym miejscu niż amunicję - niech tak robią. Byle była by to szafa spełniająca warunki S1
Jak masz jakieś pytania - ale mądre to zapraszam do dyskusji. Na debilne lewacki prowokacje nie mam zamiaru odpowiadać.
Spokojnie, oddychamy... raz... dwa... już lepiej?
Teraz możemy poczytać:
www [kropka] swissinfo [kropka] ch
tam trzeba znaleźć temat - Regulating firearms in gun-loving Switzerland - gdzie obalanych jest większość bzdurnych tutaj przytoczonych argumentów.
(pamiętaj o oddychaniu)

Wiesz, że w Polsce od 14 lat bez żadnych ograniczeń można posiadać broń czarnoprochową? Gdzie w takim razie są pojedynki w samo południe, strzelaniny?
Taka broń czarnoprochowa jest jednak trochę niewygodna w obsłudze, nie wspominając już o szybkim jej przeładowywaniu. Nadaje się może do rekreacyjnego strzelania do portretów Wojtyły, ale już raczej nie do napadów czy porachunków. Za to łatwiejsze w obsłudze, tańsze i bardziej dostępne są noże. Ostatnio stały się też popularniejsze, co można wywnioskować śledząc doniesienia z terenu przedmurza chrześcijaństwa.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie