konto usunięte
2012-07-25, 20:02
Równie dobrze teraz możemy się mierzyć na liniach trolejbusowych i kolejek wąskotorowych... Taki sam tego sens. Ktoś z Warszawy kompleks metra postanowił wyleczyć sobie tramwajami...
konto usunięte
2012-07-25, 20:48
Jak miło zobaczyć ,że nie tylko ja nie lubię tego miasta
konto usunięte
2012-07-25, 20:54
Jestem z Poznania i od dziecka wpajano mi nienawiść do Warszawy. Dorosłem, zmądrzałem, odwiedziłem i potwierdzam. Warszawa to dno, a każdy myślący człowiek wie dlaczego, argumentów wymieniał nie będę, to oczywiste.
Nie czaje najazdu po Warszawie. Widziałem/zwiedziłem wszystkie większe miasta w Polsce i nie zauważyłem powodu dla którego można tak się napinać na NASZĄ (wszystkich, nie tylko warszawiaków) stolicę. Miasto stołeczne ma to do siebie, że usługowo i gospodarczo będzie sobie radziło lepiej od innych, a historia samego miejsca nakazuje niejako okazywać choć krztę szacunku.
Kraków, Wrocław, Gdańsk, Poznań, Łódź, Kielce też mają swoje piękne/użyteczne strony. Po cholerę wrzucać sobie i dyskutować o jakichś głupotach typu komunikacja/ludność. Ktoś dał film z Piątku - śmiało mogę potwierdzić to o ASP, gdzie sam studiuję =], ale że mam styczność z ludźmi z większości uczelni, to to samo mogę powiedzieć o innych studentach. I nie tylko z Warszawy.
Jest to chyba jedyny temat, gdzie nie jestem w stanie pojąć całego napięcia - cóż to za walki z własnymi ludźmi? Każde miasto dobre, jak się normalnie żyje i współżyje z sąsiadami. Ot co. Napinka warta lepszej sprawy.
Ja tam wole tramwaje, pomyślcie, ile horrorów ma miejsce w metrze a ile w tramwaju?
konto usunięte
2012-07-25, 22:02
@ozoq
co tam mruczysz potomku wysiedleńców?