👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a na cholere wam jakaś religia wy cieme pały?
jesteście zbyt ubodzy umysłowo żeby zczaić 'co jest pięć'.

Proximate napisał/a:
Inicjatorem to był Wielki Wybuch przygłupie, ale ja się wdawać w dyskusję nie będę, wierz sobie w te jedną z 4200-10000 religii, które istnieją, bo przecież każda prawdziwa, a może skoro taki religijny jesteś przeczytaj raz Biblię i stosuj się do jej zaleceń, czyli ucinaj ręce kobietom łapiących cudze jaja itp.
Pozdro ciemna maso z prowincji ;]
Nigdzie nie wspomniałem, że jestem wyznającym jakąkolwiek religię, a stosowane przez Ciebie obraźliwe zwroty w stosunku do mnie świadczą o Twoim debilizmie.

adronix napisał/a:
I teraz zanim napiszecie że Boga nie ma (...)
Boga nie ma.

SiemaPL napisał/a:
Może istnieje, może nie. Ale jeśli tak, to stworzył co miał stworzyć, a teraz ma nas głęboko w dupie.
Niekoniecznie ma nas w dupie. Słyszałeś zapewne o "boskim planie". Otóż zakładając, że Bóg istnieje i ma również swój "boski plan" oraz to, że dał nam - ludziom - wolną wolę należy wykluczyć nas z obrębu Jego działań. Krócej - On ma swój plan, a każdy człowiek z osobna powinien mieć swój i za siebie - tylko i wyłącznie za siebie - odpowiadać.
Cieszę się, że są jeszcze osoby szanujące poglądy innych, bo jako taka tolerancja to gówno. Gówno takie samo jak w głowach tych, którzy ją uskuteczniają.
Cujo, powiem tak. Owszem, każdy z nas ma wolną wole. Ale ja wcale nie mówię, żeby komuś kto jest dobry, pomaga innym, jest wzorem do naśladowania, Bóg zsyłał Mercedesa.
A ktoś zaraz powie, że zło spotyka nas z naszej winy. To ja wtedy zapytam. Co zawiniły kilkumiesięczne dzieci z rakiem?
Dlatego w mojej głowie ciągle toczy się walka. Czy jednak Bóg istnieje, czy nie?
I po prostu NIE DA SIĘ jednoznacznie na to pytanie odpowiedzieć. Ktoś kto powie, że na 100% jest, bo objawienia, cuda i inne rzeczy jest po prostu fanatykiem.
A inne osoby, które w skrócie stwierdzają, że "Boga nie ma" to ignoranci.
Bo równie dobrze można znaleźć argumenty potwierdzające, jak i obalające jego istnienie. Dlatego właśnie czytając komentarze często można zgodzić się i z zagorzałymi katolikami jak i ateistami.
GenerousVitttake, doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Kościół poprzez zastrzeżenie interpretacji Biblii, i wprowadzanie swoich chorych praw, ustalanie tego co jest złe a co nie, nie ma teraz nic wspólnego z wiarą. Tak niestety teraz jest:
Celibat - buuu, wymyślony "z dupy", bo większość nie miała żon, to taki musi być obowiązek.
Antykoncepcja? -złaaa! Przecież Jezus zabraniał używania gumek.
Alkohol od 18 lat? - zakaz nie jest zły moralnie, ale przecież w czasach Jezusa wcale nie pito wina do obiadu.
Gdyby Kościół Katolicki był taki jak na samym początku i kierował by się takimi prawami, to nawet mając wątpliwości co do istnienia Boga, wcale nie przeszkadzali by mi księża głoszący nauki Chrystusa. Ba! Widząc ich poświęcenie dla tego co robią i pokorę, to nawet z szacunku do nich czasem sypnąłbym groszem. Księża powinni tak żyć żeby wszyscy ich szanowali. Bo teraz szacunek w KK należy się jedynie wąskiemu gronu.
A ktoś zaraz powie, że zło spotyka nas z naszej winy. To ja wtedy zapytam. Co zawiniły kilkumiesięczne dzieci z rakiem?
Dlatego w mojej głowie ciągle toczy się walka. Czy jednak Bóg istnieje, czy nie?
I po prostu NIE DA SIĘ jednoznacznie na to pytanie odpowiedzieć. Ktoś kto powie, że na 100% jest, bo objawienia, cuda i inne rzeczy jest po prostu fanatykiem.
A inne osoby, które w skrócie stwierdzają, że "Boga nie ma" to ignoranci.
Bo równie dobrze można znaleźć argumenty potwierdzające, jak i obalające jego istnienie. Dlatego właśnie czytając komentarze często można zgodzić się i z zagorzałymi katolikami jak i ateistami.
GenerousVitttake, doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Kościół poprzez zastrzeżenie interpretacji Biblii, i wprowadzanie swoich chorych praw, ustalanie tego co jest złe a co nie, nie ma teraz nic wspólnego z wiarą. Tak niestety teraz jest:
Celibat - buuu, wymyślony "z dupy", bo większość nie miała żon, to taki musi być obowiązek.
Antykoncepcja? -złaaa! Przecież Jezus zabraniał używania gumek.
Alkohol od 18 lat? - zakaz nie jest zły moralnie, ale przecież w czasach Jezusa wcale nie pito wina do obiadu.
Gdyby Kościół Katolicki był taki jak na samym początku i kierował by się takimi prawami, to nawet mając wątpliwości co do istnienia Boga, wcale nie przeszkadzali by mi księża głoszący nauki Chrystusa. Ba! Widząc ich poświęcenie dla tego co robią i pokorę, to nawet z szacunku do nich czasem sypnąłbym groszem. Księża powinni tak żyć żeby wszyscy ich szanowali. Bo teraz szacunek w KK należy się jedynie wąskiemu gronu.

adronix napisał/a:
Madafaka69
Po nicku widzę że robisz laski euro c🤬lom
Umyj paździerz, sukwo.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie