👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@Proximate
Wielki Wybuch jest tylko i wyłącznie modelem teoretycznym. Przypuśćmy, że rzeczywiście miał miejsce.
Dlaczego się w ogóle zdarzył? Skąd wzięła się ta materia/energia, która miałaby eksplodować?
Wielki Wybuch jest tylko i wyłącznie modelem teoretycznym. Przypuśćmy, że rzeczywiście miał miejsce.
Dlaczego się w ogóle zdarzył? Skąd wzięła się ta materia/energia, która miałaby eksplodować?

panowie naukowcy skoro twierdzicie ze cos musialo zainicjowac wielki wybuch to postawcie sie po stronie ludzi normalnych ktorzy nie boja sie zyc ze swiadomoscia ze po smierci nic nie ma iz ... kto stworzyl boga? bo w bajke ze sobie z dupy wyszedl nie uwierze, tak jak w gadajace weze i wiele innych
pewnie zaraz ktos wyjebie ze to trzeba interpretowac, bla bla bla........
pewnie zaraz ktos wyjebie ze to trzeba interpretowac, bla bla bla........
człowiek jest za mały żeby zrozumieć co go otacza.. systematycznie ludzkość się rozwija pod względem technicznym, a niewiedzę tłumaczy irracjonalnie..
pamiętajcie tylko jedno.. wraz z ostatnim wyznawcą, umiera też jego religia.. ostatni gasi światło!
Najbliższa znana gwiazda, Proxima Centauri jest położona w odległości 4,22 lat świetlnych od Słońca.
To jest 40 090 000 000 000 000 km...
dla ciemnych > jadąc samochodem ze stałą prędkością 100km/h na przebycie tego dystansu potrzebujemy ~ 46 milonów lat !!!
pamiętajcie tylko jedno.. wraz z ostatnim wyznawcą, umiera też jego religia.. ostatni gasi światło!
Najbliższa znana gwiazda, Proxima Centauri jest położona w odległości 4,22 lat świetlnych od Słońca.
To jest 40 090 000 000 000 000 km...
dla ciemnych > jadąc samochodem ze stałą prędkością 100km/h na przebycie tego dystansu potrzebujemy ~ 46 milonów lat !!!
@up
najbliższa znana nam gwiazda to Słońce, no ale co ja tam wiem...
najbliższa znana nam gwiazda to Słońce, no ale co ja tam wiem...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie