Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cytat:

Dowc🤬y o Łotewskich Chłopach, czyli halucynacje z głodu i śmierć podbijają internet

"Łotysz poleciał w kosmos. Czuje się jak w domu: ciemno i zimno. Ale w kosmosie nie ma zimnioków. Jest tylko wielki smutek, halucynacje i śmierć z niedożywienia." - to tylko jeden z wielu dowcipów o łotewskich chłopach. Czarny humor bazujący na nieszczęśliwej historii okupacji Łotwy przez Rosję staje się internetowym hitem. PRZECZYTAJ DOWC🤬Y O ŁOTEWSKICH CHŁOPACH

"Rosyjski gangster spotyka Łotewskiego chłopa i powiada: "Rzucę monetą i jak będzie reszka wygrasz zimnioka, jak orzeł, przegrasz zimnioka", na co chłop "Ale ja nie mam zimnioka" - "To oddasz życie". Szczęśliwy dzień dla łotewskiego chłopa! Konkurs, w którym można tylko wygrać. Ale mafii nie ma, dawno wytępiona przez Politbiuro, to tylko halucynacje z niedożywienia."

Dowc🤬y o Łotyszach i panującym głodzie wciągu ostatnich kilku dni podbijają internet. Proste do bólu i przesiąknięte czarnym humorem, historie o halucynacjach, zimnie, głodzie i prześladującym obywateli Politbiurze. Dowc🤬y bazują na tragicznej historii czasu Wielkiego terroru, prześladowaniach i wielkim głodzie, który oprócz Ukrainy dotknął w pewnym stopniu także Łotwę.

Łotysz wchodzi do baru: "Polejcie mi wódki" Ale to nie bar, to milicja! "Aha, w takim razie moja żona została zgw🤬cona"
Obaj mają halucynacje z niedożywienia, to nie policja, to gułag.

Za dowc🤬ami o biednych Łotyszach stoi Chris Connolly, amerykański podróżnik oraz pisarz przez pewien czas mieszkający w Rydze. Connolly na widok domniemanej biednej egzystencji Łotyszy postanowił napisać kilka żartów opartych o głodzie, śmierci i bólu łotewskich chłopów.

Żarty Connollego na początku swojego istnienia nie zrobiły żadnej furory. Po prostu istniały, dopiero w momencie, kiedy zostały wrzucone na stronę Reddit.com zyskały popularność. W ciągu kilku tygodni dowc🤬y o biednych Łotyszach zobaczyło prawie pół miliona osób.

"Dwóch Łotyszy spogląda na chmury, jeden widzi zimnioka, drugi widzi niespełnione marzenie. Ale to tylko halucynacje, czeka ich śmierć z niedożywienia. Takie jest życie."

Dowc🤬y o łotewskich chłopach osadzone w klimacie głodu i terroru, napisane w sposób prosty i siermiężny stały się prawdziwym hitem. Każdy dowcip porusza podobną tematykę i zazwyczaj kończy się puentą " ... mroźna zima, halucynacje z niedożywienia i śmierć."

Przeciwników oraz zwolenników dowcipów nie brakuje. Wielu Łotyszy czuje się dotkniętych żartami o swoim kraju. Wiele osób jednak traktuje je z przymrużeniem oka i czyta je z przyjemnością. W ciągu kilku dni na Facebooku powstało kilka stron poświęconych żartom o Łotyszach.

"Politbiuro wpadło do chałupy, żeby szukać zimnioków. Chłop tak się śmiał, że niemal umarł. Rozbawiony sam zaczął szukać wraz z nimi."

Ukradzione z: dziennikzachodni.pl/artykul/913155,dowc🤬y-o-lotewskich-chlopach-czyli-halucynacje-z-glodu-i,id,t.html?cookie=1
Zgłoś
kaiel 2013-06-06, 21:56 8
gówno warte te żarty

podpis użytkownika

plotę bzdury

*sypki drift po blacie*
Zgłoś
D................r 2013-06-06, 22:01 49
@up może warte chociąż zimnioka?
Zgłoś
RockyWood 2013-06-06, 22:02 10
@up

to z niedożywienia i śmierć

podpis użytkownika

Rock.
Zgłoś
longlong7 2013-06-06, 22:06
to skąd się wzięły? ale spoko spoko dajcie tydzień i będziecie potępiać haluny i ziemnioki
Zgłoś
B................i 2013-06-06, 22:19
To tak jakby ktoś żartował z Polaków
Zgłoś
d................t 2013-06-06, 22:38 1
Dla pewnego Łotysza trud się skończon. W niebie wita go św. Piotr za którym stoi brama, a za nią pola zimnioków. Łotysz szczęśliwy czeka na wejście, ale się nie doczekał bo miał halucynacje z niedożywnia, świety okazał sie agentem Politbiura i zabrał go do gułagu. Jednak trud nie skończon.
Zgłoś
Andy8 2013-06-07, 0:38
I w jaki sposób to wyjaśnia skąd się wzięły?

podpis użytkownika

,,Jeden Ciganen essen die Kupen. Jeden Ciganen trinkt die Schweinsteiger und Ballack. Jeden Ciganen wohnt in die Chlewen"
Zgłoś
marna 2013-06-07, 1:02 15
Andy8 napisał/a:

I w jaki sposób to wyjaśnia skąd się wzięły?

widać masz spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem

podpis użytkownika

-Gdybyś kochał się z kimś po raz absolutnie ostatni... Jak by było?
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
Zgłoś
S................i 2013-06-07, 4:16 4
A to z Łotyszy można sobie żartować ?
No nie wiem czy za to nie czeka kogoś w5 :/
Zgłoś
nyqual 2013-06-07, 6:15 3
Te kawały o Łotyszach w ogóle nie są śmieszne dla naszego okręgu kultury. Ten kto się z nich śmieje to chyba z wymuszenia.
Zgłoś
m................1 2013-06-07, 6:43
ja się z nich śmieję bo je rozumiem.... na Wschodzie Polski są bardziej zrozumiałe bo ludzie w przeszłości żyli tam w podobnych warunkach
Zgłoś
wudun 2013-06-07, 7:59 5
SZAJBAAA napisał/a:

A to z Łotyszy można sobie żartować ?
No nie wiem czy za to nie czeka kogoś w5 :/

To nie wyznawcy religii pokoju więc można. Ogólnie można śmiać się ze wszystkiego tylko nie z cia...tych.

Jeszcze pół roku i hard znika;(
Zgłoś
B................r 2013-06-07, 8:15
Cienkie te kawały jak halucynacje i sok z zimnioków...
Zgłoś
m................m 2013-06-07, 8:38 1
Dalej nie rozumiem, czemu mój dowcip o łotyszach wylądował w sucharach a nie w zbiorczym na te dowc🤬y, pomimo tego że ludziom się podobał.
ps
Ciekawe czy moderacja znowu skasuje mi posta, zamiast odpowiedzieć na pytanie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie