👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

up poligon6
Fakt, że narody mają różne temperamenty i poziom np anarchii w społeczeństwie jest akurat dobrym argumentem, Z jakiegoś powodu, problem dotyczy USA, Meksyku, Wenezueli, Brazyli albo Rosji i Litwy a nie dotyczy Islandii, Norwegi, Czech i innych.
Wieksza ilość broni to statystycznie większe prawdopodobieństwo jej użycia, to logiczne. Uruchomcie wyobraźnię albo zobaczcie jak to wygląda w tych krajach, gdzie ten problem istnieje. Naćpany albo sfrustrowany dzieciak kradnie broń ojcu i robi rzeźnie w szkole. Drobne złodziejaszki kradną przy okazji broń z obrabianego mieszkania i po pijaku zabijają kumpli na melanżu. Taka broń może trafić w ręce ludzi niezrównoważonych zupełnie przypadkowo, to tylko kwestia czasu
Fakt, że narody mają różne temperamenty i poziom np anarchii w społeczeństwie jest akurat dobrym argumentem, Z jakiegoś powodu, problem dotyczy USA, Meksyku, Wenezueli, Brazyli albo Rosji i Litwy a nie dotyczy Islandii, Norwegi, Czech i innych.
Wieksza ilość broni to statystycznie większe prawdopodobieństwo jej użycia, to logiczne. Uruchomcie wyobraźnię albo zobaczcie jak to wygląda w tych krajach, gdzie ten problem istnieje. Naćpany albo sfrustrowany dzieciak kradnie broń ojcu i robi rzeźnie w szkole. Drobne złodziejaszki kradną przy okazji broń z obrabianego mieszkania i po pijaku zabijają kumpli na melanżu. Taka broń może trafić w ręce ludzi niezrównoważonych zupełnie przypadkowo, to tylko kwestia czasu

@up
A wiec nalezy zakazać samochodów, noży, siekier, pałek, motocykli, breszek, łyżek do opon, kijów golfowych, a nawet skarpet i mydła bo razem połaczone stanowia broń. Moja wolność do posiadania broni nie może być ograniczona głupota czy skłonnosciami przestepczymi innych
A wiec nalezy zakazać samochodów, noży, siekier, pałek, motocykli, breszek, łyżek do opon, kijów golfowych, a nawet skarpet i mydła bo razem połaczone stanowia broń. Moja wolność do posiadania broni nie może być ograniczona głupota czy skłonnosciami przestepczymi innych
poligon6 napisał/a:
@up
Tak, mają tam prawo posiadać broń, ale ta musi być schowana w sejfie,
No właśnie odnieś to sam do siebie, bo nie jest to sejf tylko szafa na broń, na zwykły kluczyk. Szafke musisz mieć a kontrole to fikcja i nikt nie trzyma rozładowanej broni. A juz nie trzyma amunicji poza szafą. A jak ktos łamaga i nie potrafi w pare sekund otworzyc szafy i załadować broni to moze i lepeij żeby jej nie miał.
Swoja droga chcieli ostatnio w Polsce wprowadzić przepis ze wracjac ze strzelnicy broń musi byc rozładowana, Juz widziałem te zasadzki bandytów na strzelecka broń.
Zwykły kluczyk? W każdym kraju ten zwykły kluczyk musi spełniać określone normy. Amunicja w osobnym sejfie lub schowku zamontowanym w szafie gdzie trzymamy broń ale schowek musi mieć inny klucz. A naładowaną broń w szafie trzyma tylko debil. Źle to wpływa na samą broń nawet sprężyny w magazynkach nie wytrzymają długo jeśli będą pod ciągłym naciskiem amunicji.
Ja od lat mieszkam za granicą i kontrole nie są żadną fikcją. Sprawdzany jest stan sejfu, wytrzymałość mocowania do ściany a nawet liczą amunicję czy nie masz 1 szt ponad dozwolony limit.
I trzeba zaznaczyć że uzyskując pozwolenie w tych wspaniałych krajach o których napisałeś pozwalasz policji na dostęp do wszystkich informacji o tobie. Nawet u lekarza w twojej karcie jest adnotacja że masz pozwolenie i każdy problem z twoim zdrowiem lekarz musi zgłosić policji.
Twój adres w bazie służb jest wyróżniony i cokolwiek u ciebie się wydarzy (choćbyś w nocy za głośno radia słuchał) wysyłani są odpowiednio uzbrojeni policjanci. Nie ważne czy to pomyłka czy nie. Jesteś proszony o stanięcie grzecznie pod ścianą i podanie miejsca gdzie znajduje się klucz do sejfu. Szybka inwentaryzacja czy stan szafy zgadza się z rejestrem w ich bazie i teraz mogą zacząć wyjaśniać powód wizyty.
To jak wam PIS da prawo dostępu do broni to pewnie na kontroli policjant przepyta was z katechizmu.

@up poczytaj sobie do poduszki idioto.
wykop.pl/ramka/3531229/porownywanie-wskaznikow-zabojstw-usa-europa/
wykop.pl/ramka/3531229/porownywanie-wskaznikow-zabojstw-usa-europa/

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie