👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Ciekawe kiedy w Polsce zniosa te durne zakazy odnośnie posiadania broni, zwłaszcza do trzymania w domu w celu obrony domu. W Norwegii i na północy Szwecji w kazdym domu jest strzelba, mimo że to kraje rzadzone przez durnych lewusów. U nas partia która śmie sie nazywac prawicowa nic nie robi w celu ułatwienia dostepu do bronii.
Rozumiem że blokuje to silne lobby "milicjantów" w słuzbach mundurowych ale mozna byłoby poddac to pod publiuczna dyskusje, cos by te patałachy z PiS w koncu dobrze zrobiły.
Rozumiem że blokuje to silne lobby "milicjantów" w słuzbach mundurowych ale mozna byłoby poddac to pod publiuczna dyskusje, cos by te patałachy z PiS w koncu dobrze zrobiły.

@up
Tak, mają tam prawo posiadać broń, ale ta musi być schowana w sejfie,
No właśnie odnieś to sam do siebie, bo nie jest to sejf tylko szafa na broń, na zwykły kluczyk. Szafke musisz mieć a kontrole to fikcja i nikt nie trzyma rozładowanej broni. A juz nie trzyma amunicji poza szafą. A jak ktos łamaga i nie potrafi w pare sekund otworzyc szafy i załadować broni to moze i lepeij żeby jej nie miał.
Swoja droga chcieli ostatnio w Polsce wprowadzić przepis ze wracjac ze strzelnicy broń musi byc rozładowana, Juz widziałem te zasadzki bandytów na strzelecka broń.
Tak, mają tam prawo posiadać broń, ale ta musi być schowana w sejfie,
No właśnie odnieś to sam do siebie, bo nie jest to sejf tylko szafa na broń, na zwykły kluczyk. Szafke musisz mieć a kontrole to fikcja i nikt nie trzyma rozładowanej broni. A juz nie trzyma amunicji poza szafą. A jak ktos łamaga i nie potrafi w pare sekund otworzyc szafy i załadować broni to moze i lepeij żeby jej nie miał.
Swoja droga chcieli ostatnio w Polsce wprowadzić przepis ze wracjac ze strzelnicy broń musi byc rozładowana, Juz widziałem te zasadzki bandytów na strzelecka broń.
Ehh... moim zdaniem jedynym argumentem za poluzowaniem dostępności do broni w Polsce jest sytuacja geopolityczna, która niestety się pogarsza. Po prostu, wysycenie bronią, zdecydowanie utrudni ewentualną agresję na nas. Niestety będzie się to wiązać ze zwiększeniem ilości przypadków wykorzystania broni w zwykłej bandyterce i nakręci spiralę przemocy. I żadne zaklinanie zwolenników broni tego nie zmieni. Musimy wybrać : większę bezpieczeństwo miedzynarodowe ale mniejsze na co dzień

skywalker75 napisał/a:
Niestety będzie się to wiązać ze zwiększeniem ilości przypadków wykorzystania broni w zwykłej bandyterce i nakręci spiralę przemocy. I żadne zaklinanie zwolenników broni tego nie zmieni. Musimy wybrać : większę bezpieczeństwo miedzynarodowe ale mniejsze na co dzień
Idąc tym tokiem rozumowania tam gdzie jest wiecej broni jest wiecej przestępstw z jej uzyciem. Powinno to byc proporcjonalne ze stanem posiadania broni w Polsce. Ale jakos nie widać tego w Czechach, gdzie jest więcej broni. Podaje specjalnie przykład demoluda.
Po drugie, Polacy w ostatnich latach stali sie posiadaczami kilkuset tysięcy sztuk broni czarnoprochowej, którą kupujesz jak flaszkę wódki w sklepie i jakos nie widać tych przestepstw z uzyciem prochowców.
Tak wiec twój argument z dwóch powyżej wymienionych powodów jest inwalidą.
up
Jakoś po prostu nie ufam naszej patologii. Czesi to generalnie spokojniejszy i rozsądniejszy naród mam wrażenie, a my jesteśmy w gorącej wodzie kąpani.
Jakoś po prostu nie ufam naszej patologii. Czesi to generalnie spokojniejszy i rozsądniejszy naród mam wrażenie, a my jesteśmy w gorącej wodzie kąpani.
Dlaczego usiłujesz wrobić cały polski naród w to co uchwaliliście ze szwagrem w sobotę przy wódce?
Trzeba było zawór termostatyczny do wanny załączyć a tak dupska se spaliliście i teraz innych też tam wepchnąć chcecie
Trzeba było zawór termostatyczny do wanny załączyć a tak dupska se spaliliście i teraz innych też tam wepchnąć chcecie

skywalker75 napisał/a:
up
Ale to jest tylko subiektywna opinia, żaden argument!
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie